maanantai 2. maaliskuuta 2015

Pajunkissoja ja kissanpoikiaOlen parina edellisenä vuonna lähtenyt pääsiäisenä hakemaan pajunkissoja, mutta ollut armottoman myöhässä. Pajunkissat kun ei mieti, mihin aikaan vuodesta pääsiäinen oikein on. No, tänä vuonna pääsiäinen on tavallista aikaisemmin, mutta ajattelin ottaa varman päälle :).

Pieniä valkoisia kissanpoikia voi edelleen seurata myös livelähetyksenä suoraan Bergenistä. Siellähän on ollut draamaa enemmän kuin kukaan olisi odottanut. Hienon alun jälkeen emo alkoi vieroksua poikasiaan, nisistä ei tullut maitoa ja lopulta siinä kävi niin surullisesti, että kaksi poikasista menehtyi. Syynä ei varmaankaan ollut kokematon emo, vaan emo tiesi, että liian aikaisin syntyneistä poikasista ei oikein olisi eläjiksi.

Ahkeralla pulloruokinnalla kaksi pentua on kuitenkin päässyt elämän alkuun - tosin toinen ei vieläkään tahdo imeä itsenäisesti, joten sen kohtalo on epävarma. Kissojen emäntä nukkuu edelleen patjalla pentukorin vieressä ja herää kahden tunnin välein syöttämään poikasia… vauvaperheen arkea todellakin. Tänään emäntä yritti kertoa kameralle pesän kuulumisia, mutta puhe loppui itkuun... Varmaan yhtä paljon väymyksestä kuin surusta, sääliksi käy kuitenkin :(. Kissaperheen elämää pääsee halutessaan seuraamaan täällä.

Yritin tänään taas kerran leipoa perinteisen norjalaisen kakun, nyt nimeltään Kvæfjordkake tai Verdens Beste (Norjassa aika montaa asiaa kutsutaan muuten maailman parhaaksi, verdens beste :) ). Tätä kakkua sain maistaa vähän aikaa sitten, ja se kyllä oli hyvää.

Totesin taas kerran, että noissa perinneleipomuksissa olisi todellakin hyödyksi, että olisi mahdollisuus seurata ensin vanhempaa ja kokeneempaa syntyperäistä norjalaista leipuria - lopputulos ei näyttänyt ihan siltä kuin piti :). Mutta kunhan mä täällä vähän treenailen, niin jaan sitten teillekin ohjeita näihin norjalaisten omiin kakkuihin.

Muuten täällä on lorottanut kaksi päivää vettä, mutta huomenna pitäisi olla taas yksi aurinkoinen päivä välissä. Kummalliset kelit.

6 kommenttia:

 1. Meillä Espoossa pajunkissat on jo ihan puhjenneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ne tälläkin alkaa puhjeta - tuskin niitä enää pääsiäisenä on :).

   Poista
 2. Kiitos kissa linkistä. Täällä flunssan kourissa on aikaa katsella suolisia pentuja. Toivottavasti nämä kaksi pientä selviävät hengissä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika koukuttavaa katseltavaa ja flunssaiselle hyvää ajanvietettä :). Nyt näyttäisi siltä, että molemmat pikkuiset ovat turvallisilla vesillä ja kasvavat kovasti. Tosin sitä pienempää pitää edelleen syöttää tuttipullolla tunnin tai puolentoista välein (!), joten hommaa riittää… ei käy kateeksi.

   Pikaista paranemista!

   Poista
 3. Verdens beste, juu :) Se on kyllä kerrassaan maittavaa ja muutaman kerran olen sen minäkin saanut kokoon loihdittua. Täytyypä laittaa tuo kissalinkki nuorimmaiselleni - kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se maistamani verdens beste oli kyllä aika verdens beste, mutta tämä oma "loihtimani" ei kyllä sijoittunut ihan sinne kärkeen… me suomalaiset ei vaan hallita näitä
   verdens beste -juttuja ;).

   Katselkaa ihmeessä kissaperheen elämää - kunhan ne tuosta vähän kasvavat, niin sitten se hauskuus vasta alkaa, nyt ollaan menty enemmänkin siellä tragedian ja draaman puolella. Toivottavasti eivät ihan heti vie kameroita pois.

   Ja pikaista paranemista sinullekin :).

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!