lauantai 21. maaliskuuta 2015

Uusia tuulia osa 2


Paitsi että aurinko oli eilen kummallisen mallinen, niin tuonne metsään ilmestyi myös 700-kiloisia rouvia ja neitejä juoksentelemaan. Siellä ne aivan oikeasti juoksentelevat noita äkkijyrkkiä rinteitä ylös ja alas, kuin Marit Bjørgen ikään.

Toistaiseksi olen tehnyt tuttavuutta vasta etäältä, sen takia kuvatkin ovat vähän suhruisia. Tervehdittiin kuitenkin toisiamme. Minä huusin "muu!" ja minulle vastattiin "muu!". Lehmät tuntuvat puhuvan samaa kieltä Suomessa kuin täälläkin.

Kunhan tässä ehdin, niin aion tehdä lähempääkin tuttavuutta ja nimenomaan kameran kanssa - ovat sen verran kauniita olentoja. Muuten jätän tuttavuutemme vähän etäiseksi, koska näillä rouvilla ei ole lemmikkistatusta ja loppukin on sitten joskus sen mukainen :(. Mutta elämä siihen asti hyvää - ainakin tuntuvat itse olevan kovin tyytyväisiä uuteen kotiinsa.

Hevoset ja koirat seisovat nenät kohti tuulta ja ihmettelevät uutta outoa parfyymia, joka leijailee hiljaa tuulen mukana niiden nenään.

8 kommenttia:

 1. Voi miten jännittävää! Teille tulee eläintarha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä... 90-vuotias äitini sanoi puhelimessa:"Etkö voisi ottaa sellaisen alpakan. tai mielummin kaksi?" :D. Se on omakin haaveeni. Ja aasi ja kana.

   Poista
 2. Villilehmiä :) Minäkin ottaisin mieluusti alpakan tai kaksi ja aasin myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mulle vielä alpakka tulee. Ja se aasi. Niin kuin se puutarhakin - matkalla sinne :). Joten miksipä ei sullekin? Uskotaan siihen!

   Poista
 3. Ihastuttavia toiveita! Naapurissa on 4 kanaa ja kukko. Kukko kiekuu aamupäivät, lauhalla ilmalla ulkona aitauksessa. Kesällä kanat karkaili usein meidän pihalle. Isäntä suosi niitä niin kauan kunnes rupesivat pullautelemaan mojovia rypläyksiä ulkoportaille. Tuttavallisia ovat niin.
  Tien toisella puolella on emutarha! Mitäs siitä sanotte? Pimeänä syysaamuna odottelin bussia tienvarressa ja kuulin emun haukahdus/tööttäyksen. Hui. Kyllä maalla on mukavaa! Eikös? Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emuja en ole kyllä ajatellut - ne on aika pelottavia lintuja nokkineen:). Mutta periaatteessa kaikki eläimet on kivoja. Katsotaan kun noiden lehmien elinpäivät alkaa lähestyä lopuaan, niin ehkä mun pitää pelastaa nekin :). Eletään sitten onnellisena elämämme loppuun asti.

   Poista
 4. Mukavat uudet naapurit :) Lehmät ovat hauskoja veitikoita, vaikka yhtä hauskaa ei ole, kun koiruus lenkillä päättää kieriä liukumiinassa ja koko auto haisee kotimatkalla lehmänkakulta. Näin kävi meille lauantaina. Minäkin haluaisin alpakan, vuohen ja kanan :) Naapurissa on kanoja ja kovaääninen kukko ihan lemmikkeinä ja koska asumme pientaloalueella, ei kukko ole ollenkaan kaikkien mieleen. Ehkä pitää odottaa sitä maalle muuttoa ;) Hyvää viikkoa sinulle ja eläinkavereillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo koirien viehtymys kieriä kaikenlaisessa on kyllä tosi kummallista - meilä oli aikoinaan partacollie, joka harrasti samaa, ja sen pitkän turkin peseminen oli tuskaa. Hajua joutui pesemisestä huolimatta sietämään usein pari kolme viikkoa… Mädäntyneet kalat oli lemppareita...

   Kukko on vähän kyseenalainen lemmikki pientaloalueella - saattaa tosiaan vaikuttaa naapurisopuun ja ihan ymmärrettävästi :).

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!