tiistai 3. maaliskuuta 2015

Helppoja ohjeita bloggeriinOlen tämän päivän (ja vähän eilenkin) kahlannut läpi blogia nimeltään Pink Bubble. Se on ehkä monelle jo tuttu, mutta ei varmaan kaikille, koska en ollut itsekään sinne aikaisemmin eksynyt.

Se on suorastaan loistava tietopankki blogia kirjoittavalle. Siellä on tosi selkeitä käytännön ohjeita liittyen blogin muokkaamiseen ja ulkonäköön, sekä vinkkejä ja ajatuksia liittyen mm. blogien sisältöön, blogimainontaan ym. 

Suosittelen todellakin tutustumista jokaiselle bloggarille. Vaikka sisältö olisikin se keskeisin juttu, niin blogin siisti ulkonäkö ei ainakaan syö tekstien uskottavuutta. Itse löysin ohjeet moneen tekniseen juttuun, joita olen pähkäillyt. Olisin siis halunnut muuttaa tiettyjä juttuja jo aikaisemmin, mutta en ole osannut enkä jaksanut kahlata bloggerin ohjeita läpi - eikä sieltä kaikkea edes löydy.

Monet nyt tekemäni muutokset on niin pieniä, ettei niitä edes huomaa, mutta ne vaikuttavat yleisvaikutelmaan. Uusi banneri on ehkä näkyvin muutos - tosin en ole edelleenkään siitä varma (olenkohan koskaan...), mutta ainakin se on nyt teknisesti ok. Mutta on tässä vielä muutakin pientä viilattavaa...

Eli jos blogin muokkaaminen kinnostaa, mutta tuntuu että ei osaa eikä jaksa, niin käykääpä tuolla vähän kahlaamassa. Lupaan, että tumpelompikin osaa tehdä haluamansa muutokset Susannan ohjeiden perusteella. Ja jopa minulle, totaalisesta tekniikkaväsymyksestä kärsivälle, iski inspiraatio.

Postauksien joukosta löytyi myös pilke silmäkulmassa tehty lista siitä, mikä blogeissa ärsyttää (kannattaa lukea myös kommentit). Ärsyttävyyksien joukossa oli mm. valokuvat kahvikupeista ja hymiöt :D. Ja tämä kannanottona siihen, että jokainen pitäköön kuitenkin just sellaista blogia mistä itse tykkää.

Pyydän anteeksi, että olen muokkaillut blogiani tänään juuri parhaaseen katseluaikaan. Paras julkaisuaika on nimittäin iltaisin n. klo 20.00 - 23.00. Tämä tiedon tietää Google analytics, jonka itsekin nyt asensin. Huonoin julkaisuaika on yöllä, ja se on tainnut olla se itselleni tavallisin aika. Vielä kun otetaan aikaero huomioon, niin mennyt usein tosi myöhäiseksi. 

Summa summarum: tärkeintä kuitenkin on, että bloggaminen on kivaa ja siitä nauttii, ja että blogi on omannäköinen. Sen huomaa kyllä lukijakin. Mutta koska sellaiset pienet tekniset ongelmat voivat olla tosi ärsyttäviä ja motivaatiota syöviä, niin tuolta saattaa löytyä apua just niihin ongelmiin. Ja sitä inspiraatiota.

Tämä ei sitten ollut maksettu saati pyydetty mainos, vaan ihan aiheesta annettu kiitos ja suositus! 

9 kommenttia:

 1. Täytyy myöntää, että koodien syöttäminen muokkausvaiheissa on ainakin minulle ihan vihoviimeistä puuhaa....tyssää yleensä jo siihen :( Kiva, että jossakin neuvotaan näinkin ymmärrettävästi. Kiva, että jaoit tämän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siinä niin hirveästi edes koodeja tarvitse. Ainoat koodit syötin saadakseni otsikot pois noista sivugadgeteista ja sekin oli helppo juttu blogin ohjeiden perusteella. Luin varmaan melkein koko blogin läpi ja sain sieltä tosi paljon ajattelemisen aihetta ja hyviä vinkkejä, "vaikeista asioista" on tehty yksinkertaisia.

   Ja tuo googleanalytics (jos ei ole tuttu) on suosittelemisen arvoinen. En tiedä, onko siitä hirveästi hyötyä näin pienelle bloggarille, mutta mielenkiintoinen se on. Senkin käyttöön löytyy hyvät ohjeet.

   Poista
 2. Hei, olen joskus käynyt katselemassa noita sivuja ja tarkoitus on ollut palata ajan kanssa...mistähän sen ajan sais/ostais ;-P Moni asia olis/olis ollut varmasti todellakin paljon helpompi, on nimittäin tullut jokunen ärräpää sanottua, kun on yrittänyt saada blogin ulkoasua mieleisekseen! Kiitos tästä muistutuksesta <3

  No annanpa tässä sinulle toisen mielenkiintoisen vinkin, liittyen blogin osoitteeseen. Ajan kuluessa tulee näköjään ongelmia sivujen päivittämisessä (esimerkkejä löytyy mm. vuodatus sivujen-blogit), kun kuvatila loppuu ja välillä häviää tiedostoja taivaan tuuliin... Monet ovatkin tehneet blogilleen oman osoitteen ja siihen ohjeet löytyy beaty of life-blogista, alla linkkiä suoraan postaukseen :)))
  Käy kurkkaa jos kiinnostuit!
  http://www.beautyoflife.fi/2015/02/miten-luot-blogillesi-oman-osoitteen.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla nuo ohjeet oli tosi helposti. Korjailin omaa sivua sitä mukaa kun luin noita postauksia niin tuli tehtyä - eikä ollut edes kovin iso juttu. Tuotakin omaa osoitetta just eilen mietin, mutta energia loppui sitten kesken. Kiitos vinkistä, käyn kurkkaamassa :).

   Poista
 3. Perustin juuri blogin. en ole ehtinyt hirveästi vielä perehtyyn ja ulkoasu on kesken sillä tarviin apuja muokkaamiseen. mutta miten blogin saa ihmisten näkyviin, en löydä sitä googlesta millään hakusanoilla. edes blogini nimellä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ihan ekaks klikkaat auki sieltä bloggerin valikosta asetukset -> perusasetukset -> käyttöoikeudet -> blogin lukijat ja siihen asetukseksi "julkinen". Ehkä olet sen jo tehnytkin. Ja sitten vain odottelet. Mulla meni aikoinaan ainakin muutama päivä, ennen kuin hakukoneet alkoi tätä nimellä löytämään. Jos haet ihan koko osoitteella (eli www.bloginnimi.blogspot.fi), niin pitäisi löytyä jo nyt. Tervetuloa blogien ihmeelliseen maailmaan ja onnea. Alku vähän hankalaa, mutta kyllä se siitä. Malttia vaan :).

   Poista
 4. Perustin juuri blogin. en ole ehtinyt hirveästi vielä perehtyyn ja ulkoasu on kesken sillä tarviin apuja muokkaamiseen. mutta miten blogin saa ihmisten näkyviin, en löydä sitä googlesta millään hakusanoilla. edes blogini nimellä

  VastaaPoista
 5. Aloin juuri kirjoittamaan omaa blogiani ja haluaisin sivun oikeaan reunaan mm. lukijat ja tunnisteet. Miten saa ne sinne? Kertoisitko aloittelijalle mitä ovat gadgetit ja widgetit? Olen oikea tekniikan ihmelapsi. :D Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, No en ole itsekään mikään nero todellakaan, googlaamalla ja yrityksen ja erehdyksen kautta tuon blogini olen aikoinaan muotoillut :).

   Kävin tuossa vähän kurkkaamassa noita muokkauksia, niin ovat muuttuneet siitä kun olen blogiani viimeksi muokannut. Mutta sen verran osaan auttaa, että gadgettien avulla saat kuitenkin sivuillesi nuo lukijat ja tunnisteet. Valitset valikosta (siitä, mistä blogiasi muokkailet) kohdan "ulkoasu", ja siellä pitäisi olla (valitsemasi blogimallin asetuksista riippuen) tekstin sivussa kohta/ kohtia "lisää gagdet ". Kun klikkaat sitä, aukeaa uusi sivu, josta voi haluta valitsemasi gadgetin (esim. just "tunnisteet" tai "lukijat"). Gadgetteja voit lisäillä haluamasi määrän ja muutella niiden paikkaa klikkaamalla hiiren oikealla näppäimellä niiden päällä, ja vetämällä niitä sitten paikasta toiseen (tämä siis edelleen siellä muokkaa ulkoasua sivulla). Toivottavasti onnistuu.

   Mutta kannattaa vaan rohkeasti kokeilla, lukea bloggerin omia ohjeita ja sitten googlata - aika paljon on blogeja, joissa näitä neuvotaan hyvinkin yksityiskohtaisesti ja selkeästi.

   Itse en ole siis minäkään mikään nero, vaan ihan itseoppinut. Vaikka tuo Pink bubble on lopettanut, blogi on edelleen luettavissa ja siellä on tosiaan hyviä ja selkeitä neuvoja vaikka mihin ongelmiin - luin aikoinaan kaikki postaukset läpi ja opin paljon hyviä juttuja (jotka olen tosin jo unohtanut :D ). Onnea blogin luomiseen, alku aina hankalaa, mutta blogger on aika helppo omaksua sitten kun alkuun pääsee. Olisit nähnyt oman blogini asetukset alkuaikoina :D.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!