torstai 31. joulukuuta 2015

Hyvää uutta vuotta 2016!Viimeiset pari kuukautta ovat olleet monessakin mielessä melkoista vuoristorataa ja sen takia ei blogikaan ole juuri päivittynyt. On tapahtunut paljon hyvää, mutta myös hankalia asioita, ja olen käynyt läpi melkoisen psyykkisen prässin - enkä ole vieläkään ihan selvillä vesillä. Olen todellakin joutunut kohtaamaan omia syviä pelkojani. Miettimään sitä, milloin ja mihin asti joustaa ja milloin sanoa ei. Missä ovat omat rajani, missä vastuuni. Yrittänyt tehdä eroa ihmisen ja tämän tekojen välillä. Olla luja, mutta pysyä pehmeänä, niin kuin Tommi Taberman on runossaan sanonut. Toisen syyttämisen sijaan yrittänyt miettiä omia reaktiotani, koska se on se ainoa asia, jolla oikeasti on merkitystä. Ollut syvästi kiitollinen viisaista ystävistäni. 

Mutta uskon, että elämä laittaa meidät tiukkoihin paikkoihin jostain syystä. Jotta saisimme mahdollisuuden oppia itsestämme jotain tärkeää ja mahdollisuuden kehittyä. Ei tämä kaikki ole sattumanvaraista, vaikka siltä joskus tuntuukin. Eikä todellakaan aina helppoa. Tiedän, että on vähän tylsää, että en voi lähteä availemaan tapahtumien kulkua sen tarkemmin, mutta ehkä palaan niihin vielä. Kaikki on vielä liian kesken ja liian henkilökohtaista, jotta pystyisin asioista sen tarkemmin puhumaan.

Ehkä tässä kävi niin, että olin taas jämähtänyt paikoilleni näennäisen turvalliseen tilaan, joten elämä pakottaa minut liikkeelle ja tekemään valintoja. Mitä tiukemmin olemme tarrautuneet vanhaan, sitä voimakkaamman potkun tarvitsemme. Joskus, ja aika useinkin, on nimittäin niin, että muutoksen ja uuden pelossa tarraudumme myös huonoihin olosuhteisiin, ihmissuhteisiin tai vaikkapa työpaikkoihin. Tuttu tuntuu turvalliselta, vaikka se olisi meille kuinka vahingollista tai hyödytöntä. 

Tuleva vuosi alkaa tosi mielenkiintoisesti ja tulee muuttamaan paljon. Merkittävin juttu on se, että aloitan ensi viikolla ihan "oikeissa", ammattiani vastaavissa töissä. Olen tästä mahdollisuudesta tosi iloinen, ja odotan jännityksellä, mitä kaikkea se tuo tullessaan.  

Hevostenkin kanssa tulee muutoksia, mutta ne ovat vielä ihan auki ja niistäkin enemmän tuonnempana. Ja kun yksi tai kaksi asiaa elämässä muuttuu, saattaa se tuoda mukanaan muutakin, mutta se jää nähtäväksi. Päällimmäisenä on kuitenkin tunne, että olen menossa parempaa kohti. Odotan tulevaa vuotta innolla ja ilolla.

Ja blogi sitten - tähänkin kaipaisin vähän muutoksia, mutta katsotaan. Jatkan tätä varmaan muodossa tai toisessa. Juuri nyt en kuitenkaan halua/ pysty/ jaksa ottaa tästä mitään stressiä. Minua kuitenkin ilahduttaa, että täällä edelleen riittää uskollisia kävijöitä ja kommentoijia. Lämmin, lämmin kiitos kaikille teille!

***

Aurinko tuokoon sinulle uutta energiaa päivisin,
kuu korjatkoon sinut pehmeästi öisin,
sade huuhdelkoon pois huolesi,
tuuli puhaltakoon uutta voimaa olemukseesi,
Käyköön kulkusi lempeästi läpi maailman 
ja sallittakoon sinun tuntea sen kauneus 
kaikkina elämäsi päivinä.
Hyvää uutta vuotta 2016!22 kommenttia:

 1. Voimia haastavaan tilanteeseen! Hienoa, että osaat nähdä valoa tulevassa, sillä sitä on siellä varmasti, mutta kaikilla ei ole sen näkemisen kykyä.
  Iloa ja onnea tulevaan vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Onneksi tässä on ollut koko ajan myös valoa, vaikka niitä synkempiäkin hetkiä. Joskus elämä vaan pakottaa meidät liikkeelle, jos ei itse uskalleta ottaa niitä askelia. Iloa ja onnea sinunkin vuoteesi. Onneksi meillä on aina nämä eläinystävät, joihin on välillä hyvä nojata :).

   Poista
 2. Oikein antoisaa uutta alkavaa vuotta! ♥

  VastaaPoista
 3. Hyvää Uutta Vuotta! Edessä on parempia aikoja...terv Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä elämä kantaa, vaikka välillä on vähän karikkoistakin :).

   Poista
 4. Voimia ja viisautta uudelle vuodelle - olkoon se entistä parempi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, just varmaan voimia ja viisautta tulen tässä vielä tarvitsemaan. Ja tyyneyttä. Vielä on isoja ratkaisuja tehtävänä.

   Poista
 5. Unohdan niin usein pyytää viisautta, rohkeutta ja TYYNEYTTÄ ☆☆☆
  Kiitos muistutuksesta ♡ Voi hyvin! Eläimille myös haleja ja hyvää alkanutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyyneys on tosi tärkeä juttu muutosten edessä - vain tyynenä sitä pystyy ajattelemaan selkeästi. Halit menee perille, Inekselle ihan välittömästi, se kun tunkee just nyt syliin...

   Poista
 6. Oikein hyvää uutta vuotta ja voimia uuden edessä!
  Uusi on aina hyvää ja kaikella on tarkoituksensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näinhän se on. Muutos on nytkin pelkästäään hyvä juttu, mutta jostain kumman syystä sitä mielummin vain käpertyisi sohvan nurkkaan ja antaisi asioiden olla turvallisesti ennallaan :). Hyvää uutta vuotta myös sinulle ja perheellesi!

   Poista
 7. Voimia muutosten keskelle! Ja kaikkea hyvää uuteen vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sitä samaa :). Nämä muutokset ovat varmasti ihan hyvästä. Vaikeinta on ennen niitä päätöksiä...

   Poista
 8. Kiitos kun kirjootat ja laitat kuvia rakas ystävä. Tänä vuonna tapaamme useammin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun jaksat lukea ja kommentoida <3. Pitää soitella joku päivä, täällä on tapahtunut paljon kaikenlaista. Ja tapaamme useammin - sovittu!

   Poista
 9. Kaunis tuo lopputoivotus.
  Täälläkin muutosaallokossa, mutta mieli onneksi tyyni ja muutokset itse aiheutettuja. On tää silti jännää!
  Bloggaile kun siltä tuntuu.
  Mukavia uusia tuulia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin tuossa, että usein muutokset tuovat mukanaan muitakin muutoksia, ja niin nytkin. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Omakin olo on nyt hyvinkin tyyni - on sellainen tunne, että ei auta kuin antaa elämän virran viedä. Sinä hetkenä kun lopettaa vastustamisen, kaikki muuttuu yhtäkkiä kovin kevyeksi :).

   Mukavia ja jännittäviä uusia tuulia myös sinulle!

   Poista
 10. viisaita sanoja! Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 11. Hyvää alkanutta vuotta sinulle Hanne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sitä samaa! Jännittävää ja antoisaa alkanutta vuotta!

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!