sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Lohdutuksen sana vapuksiViimeksi noiduin kevään saamaa yllätyskäännettä, kun tänne tupsahti puoli metriä lunta. Nyt kun olen facebookista nähnyt, että lumisade on siirtynyt Suomen vappua valkaisemaan, niin pari lohdutuksen sanaa: kyllä se siitä sulaa ja sulaa aika piankin. Täällä siihen puoleen metriin meni yöpakkasista huolimatta vain pari päivää. Auringossa on voimaa!

Täällä olisi nyt vappusää kohdillaan jos vain vappua vietettäisiin. Huominen eli vappupäivä on kyllä pyhäpäivä ja monella vapaata töistä, mutta muuten vapun viettoon ei kuulu mitään kummempia juhlallisuuksia. Voimia kai säästellään reilun kahden viikon päästä olevan kansallispäivän, Syttende Main, viettoon.

Kun olin juuri muuttanut tänne, houkuttelin ystäväni vappupäivän viettoon kylän koululle. Olin lukenut netistä, että kyllä siellä vappujuhla on. Löysimme itsemme istumassa koulun juhlasalissa arbeiderpartietin (vastaa kai suomen sosiaalidemokraatteja) juhlapuheita kuuntelemassa punalippujen liehuessa. Ohjelmana oli vähän torvisoittoa, kahvitarjoilu ja arpajaiset. Osallistujien keski-ikä noin 70 vuotta. Paikalliset olivat innoissaan kun saivat yllättäen kaksi suomalaista puolueaktiivia joukkoihinsa. 

Kaikki kunnia työväenliikkeelle ja puolueelle, mutta juhla ja vapunvietto ei ollut ihan sitä, mitä minulla oli mielessäni sinne mennessäni. En ole ollut kovin poliittinen henkilö Suomessa asuessani, enkä ole sitä täälläkään, johtuen ihan siitä, että puoluekantani vaihtuu päivittäin ja asiasta riippuen. Ongelmia aiheutti sekin, että en vielä tuolloin ymmärtänyt pitkistä juhlapuheista montaakaan sanaa. Meillä oli naurussa pitelemistä, mutta kun ei kehdannut poiskaan lähteä. 

Nyt lähden katsomaan, jos täkäläinen suomalainen ystäväni olisi toteuttanut uhkauksensa ja paistanut munkkeja. Toivotaan niin.OIKEIN ILOISTA VAPPUA!
4 kommenttia:

 1. Voi mahoton mikä vappujuhla :-D Mutta niinpä se taitaa olla työväenjuhla lähes kaikkialla, jos on juhla ylipäätään ollenkaan - ei sellaista karnevaalimeininkiä kuin meillä. Itse en sitä kaipaa, mutta on silti mukavaa mennä illaksi ystäville blinille ja kuoharille, taidan vetää valkolakin päähäni sinne mennessäni. Vappu on vappu :-) Iloista vappua, toivottavasti munkkisaalis on maittava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelen kyllä lämmöllä Helsingissä viettämiäni vappuja ja etenkin vapunpäivän viettoa Ullanlinnanmäellä - sieltä on monta hauskaa muistoa. Hyvä kun on aikoinaan juhlinut, niin on mitä muistella :).

   Hauskaa vappua, ja valkolakki päähän! Omani on hukkunut jonnekin matkan varrelle :).

   Poista
 2. Ihana Idan laulu! Sopii hyvin tähän kesään odotukseen.

  VastaaPoista
 3. "Du ska inte tro det blir sommar, ifall inte nån sätter fart" :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!