keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Piimää keväthangilla

Kauppamatka muuttui kesken kaiken päiväkävelyksi joen rannassa. Jos jotain kaipaan Suomesta, niin kevättä perämeren rannalla: joutsenten saapumista ja jäiden lähtöä. Ei tämä ihan sitä korvaa, mutta hienoa on täälläkin. 

Tämä meidän Begna-joki on yksi Etelä-Norjan parhaita taimenjokia, mutta kalamiehiä täällä näkee aika harvoin ja nekin usein ulkopaikkakuntalaisia. On nimittäin muutama asia, jonka päälle norjalaiset, tai ainakaan nämä paikkakuntalaiset, ei tunnu oikein ymärtävän: puutarhanhoito ja kalastus. 

Olen intohimoisen kalamiehen tytär ja sisko, mutta itsellä ei ole oikein taito hallussa. Pitäisi varmaan opetella, niin saisi pannulle joskus muutakin kuin finduksen pakastelohta…

Ostin sieltä kaupasta muuten piimää. Yhdellä hevosella on tosi huono karva ja luin jostain, että piimällä saisi hevosenkin vatsan kuntoon. Ajattelin, että mitä sitä turhaan mihinkään sekoittelemaan ja tarjosin juoman raakana (en lasista kuitenkaan... ). Hevoset olivat vähän eri mieltä piimän mausta: kaikki maistoivat kiltisti, mutta ei se sitten oikein maistunut. Ja näin jälkikäteen voi todeta, että ei olisi ehkä kannattanut mennä suoraan siinä paremmassa untuvatakissa ja nahkahanskoissa juuri piimää hevosille tarjoamaan… 

Kauniita kevätpäiviä!

9 kommenttia:

 1. Kiva katsella täällä keskellä Suomea sun keväisiä kuvia. Ne antaa toiveitä, että ehkä vielä täälläkin jäät lähtee ;) Hienot on maisemat siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta joesta lähtee jäät nopeasti, ja varsinkin tänä talvena, kun siihen ei oikein kunnon jäätä ole edes muodostunut. Mutta kevät tekee jo selvästi tuloaan ja niin se tulee sinnekin, usko pois :)

   Poista
 2. Saitkos piimäroiskeet rinnuksille :D? Upeat maisemat ja ihanan keväiset kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaa sainko? Että voi ihminen olla tyhmä… Kuvittelin, että ne ihan riemuissan huitasevat litran piimää… pitäis vissiin sitä melassia siihen sekaan tai jotain. Tai ehkä tää norjalainen piimä on vaan happamampaa kuin suomalainen :).

   Täällä on ihanan keväistä joka toinen päivä. Joka toinen päivä on sitten vähemmän keväistä - kuten tänään :)

   Poista
 3. Mun ei parane meiän isännälle näyttää tätä sun postausta ollenka, tai muuten me ollaan vielä tällä viikolla siellä sun huudeilla! Tuo meidän isäntä kun on intohimoinen taimenkalastaja, ja se harrastus meitä kuljettaakin milloin minnekin päin Suomea ja Ruotsia. Toukokuun alussa lähdetään taas Gotlantiin kalajahtiin! ☺
  Tai mikäpä siinä, itse lähtisin kyllä oikein mielelläni muutaman viikon reissulle Norjaan! Upeat maisemat!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on paljonkin intohimoisia kalastajia, mutta täällä ne loistaa poissaolollaan. Tai saattaa tuolla olla joskus jotain ulkomaalaisia kahlaamassa, mutta nämä tuntemani norjalaiset miehet on tosi laiskoja kalamiehiä. Ehkä tuo joki on tuossa liian lähellä, niin siitä puuttuu jokin tietty jännitysmomentti :). Eikä nämä osaa hyödyntää tuota jokea edes turismimielessä - ei niillä ole hajuakaan, kuinka intohimoisia kalamiehiä maailmassa onkaan.

   Mutta tervetuloa vaan. Meillä on tuossa aitta, jossa voi majoittua :).

   Poista
  2. Mainitsin asiasta isännälle, ja hän oli heti pakkaamassa kalavehkeitä nippuun!! ☺ Ehkä joskus ilmestymme sinne sinun huudeille..... ;)

   Poista
 4. Mikähän siinä on, etteivät norjalaiset ymmärrä puutarhanhoidon ja kalastuksen päälle? Tässä lähiympäristössä kun pihoja katselee, niin aika harvassa ovat ne, joissa on mitään nurmikkoa ja paria puskaa ihmeellisempää. Ja kalastuksesta tuli mieleeni, että sukulaismieheni, joka intohimoisena kalastajana on käynyt harrastamassa sitä myös Norjassa, tosiaan joskus sanoi jotakin siihen suuntaan, etteivät norjalaiset osaa kalastaa muuten kuin mato-ongella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihmetellyt kyllä ihan samaa - ei täälläkään näy kuin pihoilla kuin muutamia pensaita ja kesäkukka-amppeleita. Nurmikot saattaa olla kyllä just eikä melkein. Kun laitoin viime kesänä kunnon kasvimaan, niin siinä riitti kyläläisillä ihmettelemistä :).

   Ja tuo taimenjoki virtaa tosiaan tuossa melkein ikkunan alla, mutta ei nämä kalastuksen päälle ymmärrä yhtään mitään. Ehkä se johtuu siitä, että kalastus on yksinäistä puuhaa ja siinä pitää olla hiljaa, niin norjalaiset ei tykkää :D.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!