keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Tunnelmia

Joulu ei ole vielä ohi, mutta huomenna on tapaninpäivä ja se tarkoittaa sitä, että voidaan jo suuntautua vähän ulospäin. Vaihtaa uudet yöpaidat ulkoiluvaatteisiin, laittaa joululahjakirja hetkeksi yöpöydälle, mikäli se on vielä kesken, ja lähteä ulos sulattelemaan jouluruokia. Poiketa ehkä kylään. Lähteä jopa tapanintansseihin.
 
Jouluruoka alkaa maistua puulta. Ja on mukava kuunnella jotain muuta kuin joululauluja. Vaikka joulun aika jatkuu vielä loppiaiseen, sen taika alkaa vääjäämättä haalistua.
 
Mitä jää mieleeni tästä joulusta? Maalaistunnelma. Kynttilät. Takka. Lumi ja taas lumi. Elämäni ensimmäiset lusikkaleivät. Elämäni ensimmäinen hirvipaisti. Läheiset puhelimen päässä. Tutut joululaulut vieraalla kielellä laulettuna. God Jul - toivotukset.
 
 
 

Tämä oli ensimmäinen jouluni Norjassa. Kotona. Tämä oli hyvä Joulu.
 
 
"Vil at engler skal se deg, alt godt skal skje deg
stien du går på vil lede deg hjem
vil at glasset ditt fylles
sangen din hylles
drømmen og veien vil løfte deg frem"
5 kommenttia:

 1. Ihana Sissel ja ihana laulu!

  Joulutunnelman voi aistia kuvistasi. Ja muista, että Norjassa "julen varer helt til påske" ;).

  Muistan, kun jotkut vielä vuosia sitten kyselivät minulta, että "du skal vel hjem til jul?" ja vastasin aina, että "ja, hjem til Torpa :)". Koti on siellä, missä sydän on.

  Ihana tuo lumikuva autosta ja talosta. Siellä on varmaan saman verran lunta kuin meillä täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa oikein edes selittää että miksi, mutta täällä tuntuu niin kodilta - vieraasta kielestä huolimatta :).

   Olin muuten juuri edellisenä päivänä puhdistanut autoni lumesta ja seuraavana päivänä se näytti taas tuolta :). Meillä kun sattuu olemaan jonkin sortin virallinen sääasema tässä omalla pihalla, niin lunta oli eilen 85 cm. Lumi on tosin niin kevyttä, että tuohonkin lukemaan se on jo painunut - alunperin sitä on tullut kyllä enemmänkin senteissä mitattuna.

   Poista
  2. Kyllä sen itse tuntee sisimmässään, kun koti on loytynyt :). Mutta siinä on samalla tavalla kuin rakkaudessakin: Rakkaus on ikuista, kohde vain muuttuu ;). Olenpas minä huvittava tänään ;).

   Poista
 2. Aivan! En mene vannomaan, että asun täällä ikuisesti, mutta nyt tuntuu hyvältä. Voikohan niin päin toimia, että rakastuu paikkaan ja ottaa sitten miehen joka asuu siinä paikassa? Yleensähän se menee toisinpäin - rakastuu mieheen ja ottaa sitten sen paikan, missä se mies asuu :D (tämä edellyttää tietenkin, että joku mies on sopivasti "otettavissa" :DD)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tartte mennä miehen perässä ;)! terveisin "yksi, jolla on kokemusta"

   Eihän sitä koskaan tieä millainen mies sieltä löytyy otettavaksi ;).

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!