lauantai 2. elokuuta 2014

Ihana elokuu









Terveisiä kesäflunssan kourista. Kuukausi vaihtui huomaamatta elokuuhun. Oli nimittäin sellainen tauti, että se kaatoi täysin vuoteeseen pariksi päiväksi ja olin totaalisesti poissa pelistä. Tauti tuli vielä niin vauhdilla ja voimalla, että en ehtinyt sitä torjua. Tuo ensimmäinen kuva on siltä päivältä, kun vielä kuvittelin, että tästä selvitään lukemalla yksi romanttinen romaani ja ottamalla päiväunet Ivarin kanssa. Ei selvitty. Ennen hoitajan roolin aina ottanut Ines väistyi (tai joutui väistymään) ja Ivar otti hoitajan roolin itselleen. Yleensä malttamaton, mouruava ja kuriton Ivar nukkui koko sairastamisen ajan vieressäni ja aika usein rinnan päällä kehräämässä. Siinä irtoaa hyvin lima keuhkoputkista kun tuollainen 9-kiloinen jätti pistää parastaan :).

Nyt olen jo palaamassa takaisin elävien kirjoihin ja yritän saada entisiä voimiani takaisin - miten muuten kuin syömällä. Vähän pelottavaakin miten heikkoon kuntoon muutaman päivän sairastaminen voi viedä. 

Onneksi apteekki on lähellä. Pihalla kasvaa nyt jos jonkin sortin salaattia, porkkanaa, mangoldia, viherkaalia, herneitä ja papuja. Tomaattiakin tulee, mutta niistä ei ole vielä salaattiin asti. Lähikauppa on ilahduttanut ja alkanut myydä paikallisen juustotuottajan ihania juustoja. Huomenna otan vielä järeämmät keinot käyttöön ja hain pakasteesta hirvenfilettä. Eli aika luksusta tämä elämä ruoan suhteen just nyt. Kasvikset omasta maasta, lähimetsän riistaa pakkasesta, marjoja metsästä ja paikallisia herkkuja lähikaupasta. Moni ihminen maksaisi tällaisesta maltaita. Yritän aina muistaa sen. Puhdas ilma, puhdas vesi ja puhdas ruoka ei ole mikään itsestäänselvyys vaan se on nykyään nimenomaan luksusta. 

Kunhan tästä tokenen, lähden hakemaan ainakin oman osani mustikoista tuolta metsästä. Täällä niitä näyttäisi olevan ihan mukavasti.

Ihailen aina sitä, kuinka "Tää on vielä kesken"-blogin kirjoittaja toivottaaa jokaisen uuden jäsenen tervetulleeksi henkilökohtaisesti. Tosi mukava tapa. Itse toivotan nyt kaikki uudet jäsenet ja muutkin lukijat näin kollektiivisesti lämpimästi tervetulleeksi - olen sen verran hajamielinen, että en ihan pysy kärryillä, kuka on tullut mukaan milloinkin - pahoittelen! Tiedän kuka tuli viimeiseksi, mutta on sinne luikahtanut mukaan muitakin uusia, niin en viitsi ketään mainita nimeltä, ettei joku jää mainitsematta :). Käykää muuten kurkkaamassa tuota "Tää on vielä kesken"- blogia. Huumori uppoaa ainakin minuun, mutta ei siellä vakaviakaan aiheita vältellä. Tosi kiva blogi seurattavaksi!

Ihana elokuu!!! Nautitaan siitä vaikka ne lomatkin olisi pidetty - kesä on vielä kauneimmillaan!

6 kommenttia:

  1. Toivottavasti voit jo paremmin - itselläni on kesäflunssa tehnyt kiusaa jo neljättä viikkoa - yskä ei suostu hellittämään.
    Ja nautitaan toki elokuusta - ihana kuukausi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin jo paremmin, kiitos, vaikka en vielä ihan entiseni olekaan. Mutta kyllä se tästä :). Suolalyhty palaa makuuhuoneessa ja auttaa kummasti.

      Elokuu menee usein surressa "mennyttä" kesää ja jää se viimeinen kesäkuukausi sitten elämättä. Ihanat pimeät ja lämpimät illat, kasvimaalla kypsyvä sato, kukkivat kehäkukat ja krassit!

      Poista
  2. Ihanaa ettet ole niitä pessimistejä joiden mielestä kesä loppuu juhannukseen! Ihan ihmeellisiä kommenttejä olen lukenut jo pari viikkoa sitten blogeista joissa julistettiin syksyä :D Voi herttinen kun kesä silloin hädin tuskin oli edes alkanut. Ja nykyäänhän kesä tosiaan jatkuu pitkälle syyskuuhun, on tänäkin vuonna taidettu povata että koko syyskuu tulisikin olemaan helteinen joka kyllä sopii. En tajua kesästä valittelijoita sillä eiväthän he voi mitenkään siitä nauttia kun ulkona on -20 ja pelkkää lunta puolisen vuotta... Huh! Maalasit tosi ihanan idyllisen kuvan ympäristöstä. On totta että jos kauneutta ja ihanuutta näkee joka päivä, sille merkillisesti sokeutuu ja sen alkaa ottaa itsestäänselvyytenä. Ajattele miten kiva olisi jos voisimme laittaa muutamia näitä kesäpäiviä pankkiin ja ottaa niitä sitten esille talvella. Ja vastaavasti nyt olisi ihan hauska ottaa pari talvipäivää varastosta ja palata sitten helteisiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. varmaan se vaikuttaa, että koulut ja työt alkaa mutta hassua silti. Kyllähän tuolla ulkona kesäisemmältä nyt näyttää kuin mitä kesäkuussa :).

      Poista
  3. Kiitos, ihana Hanne! Voi, miten ilahduin noista sanoista!

    Nämä ovat juuri niitä kesähetkiä, joita sitten talvella kaipaamme, ja se on hyvä huomata jo silloin kun ne ovat parhaillaan menossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta joka sana :). Nautitaan hetkestä ja kerätään näitä muistoja vähän varastoonkin!

      Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!