perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pitkä perjantai

Kuten jo mainitsin, Norjassa pääsiäinen on iso juttu. Melkein kuin joulu. Kaikki, jotka kykenevät ja joilla on jokin paikka, lähtevät tunturiin. Toisin sanoen jonnekin korkealle, missä on lunta. Pääsiäinen on  perheen kanssa vietettyä aikaa, hiihtämistä, ulkoilua, aurinkoisella seinällä istumista (solvegg) ja appelsiinien ja kvikklunsjin syömistä. Kvikklunsj on sellainen norjalainen "erikoisuus", jota en ihan ymmärrä. Keksisuklaa, jolla on kyllä itseään suurempi maine. Ihan hyvää, vähän kuin Kismet, mutta parempaakin retkimuonaa tiedän... älkää kertoko norjalaisille :).


Oma pääsiäiseni jatkuu muuttopuuhissa ja hevosenhoidossa. Alkuviikko on ollut niin hektinen, että tänään tuli stoppi ja olenkin viettänyt päivän enemmän ja vähemmän laiskotellen. Hevoset olen tietenkin ruokkinut. Ollut ulkona, jos aurinko on suinkin paistanut. Hakenut koivun ja lehtikuusen oksia maljakkoon.


Vähän järjestellyt paikkoja (aika vähän). Kurkkinut pahvilaatikoihin. Lyönyt yhden naulan seinään. Käynyt koemakaamassa yläkerran huoneen ja tuijotellut kattoa. En vielä ihan hahmota tätä kaikkea tilaa. Vähän kierrellyt ulkona ja tutkinut paikkoja. Kolunnut ulkorakennuksia. Aukonut ovia. Lukenut puutarhalehtiä ja haaveillut kesästä. Haukotellut.


Pitkäperjantai on jostain syystä aina jotenkin erityisen pitkä. Sää on usein kurja. Täälläkin on tänään ollut kylmä viima ja välillä pilvistä. Muutama aste lämmintä. Itse olen haukotellut ja hevoset ovat seisoneet päät roikkuen. Ines on nukkunut koko päivän. Olen kuunnellut klassista musiikkia - kissojen mieliksi Bachia :). Hieman harras ja väsynyt tunnelma. Vaatimaton ruoka. Näin, vaikka en erityisen uskonnollinen olekaan. Ehkä se on sitä suomalaisuutta minussa.
3 kommenttia:

  1. Olisin nukahtanu sinun lampaantaljalle ja sitte oltais keitetty piparminttuteet <3

    VastaaPoista
  2. Olisinkin kaivannut taas apua tavaroiden purkamisessa..."Onko tää jotain antiikkia vai saako tätä käyttää?" :DD Käyttötavaroiden ja antiikin ero kun on hiuksenhieno taloudessani...olen ollut nyt kovin ihmeissäni tuon induktiolieden kanssa ja astianpesukonetta olen uskaltanut vasta täyttää, en vielä käyttää... eli tervetuloa minä 2000-luvulle!

    Mielelläni jakaisin tämän onnen pääsisäisvieraan kanssa, mutta ensi vuonna sitten! Tai siis vieraana olet tietenkin jo aikaisemmin, mutta pääsiäisvieraana vasta ensi vuonna :).

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!