tiistai 19. maaliskuuta 2013

Hullu puutarhuri?


Eilen jouduin sitten jokakeväiseen mielenhäiriöön kaupan siemenhyllyllä ja ostin tuliaisia Norjaan vietäväksi. Neljää eri sorttia basilikaa, tomaatteja, salaatteja, yrttejä, kehäkukkia, samettiruusuja, papuja, retiisejä, tuoksuherneitä jne. jne. Aika monta pussillista siemeniä... Toivottavasti niitä saa viedä Norjaan - pitääpä tarkistaa...
 
 
 
Ja Sinooperista jäätelötikkuja, joilla penkit voi sitten merkitä... ja yhden uuden puutarhakirjan...
 
 
...ja löysin yhden vanhan, jonka oli unohtanut tänne, mutta vien nyt mukanani. Sivujen välit täynnä muistoja menneistä kesistä ja puutarhureista...
 
 
 
Minulla on nähkääs ensi kesänä puutarha. Ja ilmeisesti myös oma pieni maatilakahvila. Ja maatilapuoti :). Ja hullunrohkeutta... Vähän nousee kylmä hiki niskaan, kun alan asiaa oikein miettimään, mutta parempi olla liikoja miettimättä. Jos ei onnistu, niin olenpahan ainakin kokeillut :).
 
Pahimmassa tapauksessa totean, että minusta ei ole kahvilan pitäjäksi. Eikä puutarhuriksi. Parhaassa tapauksessa siitä tulee suunnaton menestys :D. (ps. olen ollut kahvilassa töissä ja minulla on ollut puutarha Suomessa, joten on vähän käsitystä, mihin oikein olen ryhtymässä ).

Ajatuksena ei ole myydä oman puutarhan tuotteita, niin suuri optimisti en ole :D. Mutta ehkä vähän hyödyntää niitä kahvilassa. Ja tarjota ihmisille paikka, jossa vaellella. Puutarhan ensimmäinen kesä on kuitenkin vasta ensimmäinen kesä. Mutta jos nyt aluksi laittaa paljon kesäkukkia, niin ehkä siellä on jotain katsottavaa jo tänä kesänä :).

 
 "Mikään ei ole tärkeää paitsi puutarhan hoito. Eikä sekään ole niin kovin tärkeää."
Japanilainen sananlasku
 

9 kommenttia:

 1. Arvaa ajelenko kahvilaasi kesän aikana? ;)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. ainakin elämä on hauskempaa kun on vähän hullu. Pitää vaan hatusta kiinni ja yrittää pysyä käänteissä mukana :)

   Poista
 3. Hymyilin kun luin suunnitelmistasi. Ihania suunnitelmia! Kohta on jo kesä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu, että kesä tulee vähän liiankin pian :D. Muttta jännää, rennnolla asenteella mennään, ei liian vakavasti. Varasuunnitelmana on hevosten vanhainkoti... tai saattaa se toteutua tuossa kahvilan rinnallakin :D. Olisi sitten talvellakin puuhaa kun voisi helliä ja hoitaa vanhoja hevosia ja taata ainakin niille arvokkaan lopun.

   Mulla on nyt tunne, että olen päätynyt asumaan varsinaiseen Huvikumpuun tai leikkipuistoon. Mitä alettais? Alettaisko leikkimään kahvilaa, kauppaa vai hevosenhoitajaa? :D (... mutta kyllä se arkinen raadantakin tässä vielä koittaa).

   Poista
 4. Hei Hanne, tulin vastavierailulle blogiisi ja aivan ihanalta näyttää. Meillä tuntuu olevan paljon yhteisiä kiinnostuksen kohteita (koirat, hevoset, eläimet ja luonto yleensä, käsityöt jne jne. Tunnemme olevamme kotona täällä Norjassa ja etenkin maaseudulla :) Odotan innolla kahvilasi avautumista, voin sitten poiketa matkalla Suomeen ensikesänä/syksynä. Minä reissaan yleensä autolla, koirien kanssa kun matkustelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Huomasin itsekin, että hämmästyttävän paljon on samaa... koiraroduista lähtien :). Tervetuloa kylään jos/kun ajelet ohi. Kahvilaan tai ihan muutenkin!

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!