keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Aidan paremmalla puolella...

Hah, kun aamukahdeksalta menin ruokkimaan hevosia, huomasin jo kaukaa, että yksi hevonen syö tyytyväisenä heinää suoraan paalista. Kun se huomasi minut, se siirtyi aidan viereen muiden seuraksi. Katseli siinä viattomana. "Mitäs tässä, aamiaista kavereiden kanssa odotellaan". Seisoi vain siis väärällä puolella aitaa. Olisi varmasti vihellellyt, jos olisi osannut.


Juni tamma, lauman vanhin, oli jotenkin onnistunut siirtämään itsensä aidan väärälle puolelle. Aita oli kyllä ihan ehjänä, joten sen on täytynyt hypätä? Tai melkein tuosta pääsee astumallakin yli jos ei sähköä pelkää. No, se siirtyi kyllä hyvin tyytyväisenä takaisin laumansa sekaan ja sitten syötiin taas heinää oikein konkreettisesti turvat rullalla :D. Siellä aidan oikealla puolella.


Vaikka en olisi millään päässyt aamulla sängystä ylös, niin mieli muuttui äkkiä kun pääsi tuonne ulos touhuamaan. Aamut ovat ihanaa aikaa varsinkin näin keväällä. Jotta  kevään tuntu olisi ollut täydellinen, kaksi joutsenta lensi kailottaen ylitsemme. Hieno aamu!
 

4 kommenttia:

 1. Oi täällähän on ihania uutisia. Onnea uuteen kotiin!! Ja ihan parhaat naapurit sulla. ON varmasti ihana aloittaa päivä rapsuttelemalla hevosia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä muuttanut tuonne uuteen kotiin - odottelen tässä, jos noi tavarat muuttaisivat itse itsensä :D.

   No, mulla on tämä kuu aikaa muuttaa ja uudessa kodissa pitäisi heilutella vähän maalipensseliä - siellä kun paneelit vähän irvistelevät. Ja Suomessakin pitäisi käydä.... Jos tässä tämän loppuviikon aikana saisi ajettua kaikkea pientä tavaraa omalla autolla ja sitten Suomen loman jälkeen ennen pääsiäistä vietäisiin huonekalut. Mutta olen niin onnellinen tuosta talosta! ja naapureista! :)

   Poista
 2. Minkäs lajin heppoja nämä ovat, kun ovat noin pörröisen näköisiä? Ovatko ne ratsastusta varten, vai tehdäänkö niillä muutakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat dølehevosia, joka on yksi norjalainen alkuperäisrotu. Me ollaan tehty näillä lähinnä maastolenkkejä ja vaelluksia, mutta periaatteessa nämä on koulutettu myös vetämään. Kyllä kai nämä taipuisi varmaan aika monenlaiseen. Pörröisiä ne on näin talvella kun ovat eläneet pihatossa, eli käytännössä ulkona. Kesällä karva on sitten lyhyttä, paitsi jaloissa on nuo tupsut. Ja harjat ja hännät ovat erityisen komeat. Luonteeltaan 10+ , tosi kilttejä ja ystävällisiä.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!