perjantai 15. maaliskuuta 2013

Turistina Suomessa

Terveisiä Suomesta, Oulusta. Ystäväni kysyi tänään, onko minulla ikävä Norjaan. Totesin, että ei. Täällä on nyt tosi mukavaa olla, eikä ole ikävä Norjaan. Hmmm.
 
No, se ei johdu suinkaan siitä, että haluaisin asua täällä vaan oikeastaan ihan päinvastoin. Se johtuu siitä, että tunnen lopultakin irtautuneeni täältä. Norjassa on nyt kotini ja olen täällä lomalla. Tunnen itseni turistiksi. Oulu on kiva kaupunki käydä; täällä on monta tosi tärkeää ystävää. Ja on tosi kiva olla maalaiselämän jälkeen välillä kaupungissa, kävelymatkan päässä Stockmannilta. Mutta huomaan, että maalaiselämä on tehnyt päälleni ja mielelleni niin hyvää. Rauhoittanut. Se on hyvä huomata.
 
Ja on mukava olla kävelymatkan päässä Pionista - rakkaan ystäväni Kristan ihanasta kukka- ja sisustuskaupasta. Pioni Living - puutarhurin unelma. Siellä voisin viettää vaikka koko päivän, koska siellä on niin hyvä olla. Pioni on nimittäin täynnä enkeleitä...


... ja kaikkea muuta ihanaa. Aarreaitta, jossa voi vaellella loputtomiin ja löytää pieniä aarteita...


Nauttia kauneudesta, ilman tunnetta, että on pakko ostaa jotain...


Vaikkakin kauppa täynnä kaikkea ihanaa kotiin tai lahjaksi. Pientä ja vähän isompaa. Ja kukkia...


Pioni on nimittäin myös Oulun paras kukkakauppa. Omistaja Krista on nero tekemään kimppuja, mutta se ei ole se juttu. Se juttu on on siinä, kuinka Krista ne tekee. Ne ei ole vain kauniita kukkakimppuja tai asetelmia, vaan ne on tehty juuri sille, joka ne ostaa. Rakkaudella ja ajatuksella. Ja siinä on vinha ero - uskokaa pois.


Eikä niitä enkeleitä ole vain hyllyillä ja myyntipöydillä. Niitä on siellä muutenkin...


Vaikka ei olisi enkeleihin uskonutkaan, niin Pionissa niihin alkaa väkisinkin uskoa. Olen ollut todistamassa lukuisia kertoja, kun hämmentyneillä asiakkailla alkaa kyyneleet valua. Tuosta vain, kesken kiertelyn. Surun kyyneleet, ilon kyyneleet, uupumuksen kyyneleet, helpotuksen kyyneleet, kaipauksen kyyneleet. Hämmentävää, mutta ei pelottavaa. Hyvää tekevää itkua. Ihmeellistä. Sitä tapahtuu ihan kaikenlaisille asiakkaille: naisille, miehille, kiireisille bisnestyypeille, työttömille, äideille, lapsille, nuorille, vanhoille. Aivan kaikenlaisille ihmisille. Yhteisen ystävämme pieni poika oli kerran todennut "Äiti, täällä ihanaa. Ihan niin kuin taivaassa " :).
 
Enkelit hoitaa, sanoo Krista. Ja kun sen on itse kokenut ja nähnyt, on vaikeaa olla uskomatta. Kannattaa käydä itse kokemassa jos liikutte Oulussa.
 
Tarkempia tietoja ja koordinaatteja löytyy kotisivuilta  tai Facebookista
 
 
ps. on minulla ikävä hevosia ja kissoja. Ihmiset pärjäävät kyllä, mutta eläimistä on aina huoli kun ei ole itse vahtimassa, että niillä on kaikki varmasti hyvin :/ . 
 

4 kommenttia:

 1. Kerran vuodessa tulee käytyä Oulussa työmatkalla ja ihana kaupunki se on :). Pidän meren rannalla kävelystä. Tuossa Pioni liikkeessä ei ole tullut käytyä, mutta seuraavalla kerralla on siihen on tutustuttava :), kauniita nuo kuvasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oulu on monella tavalla ihana kaupunki mutta meri on myös omasta mielestäni täällä parasta. Mutta kannattaa käydä tuolla liikkeessäkin - siinä on oikeasti sellaista ihmeellistä ja kummallista taikaa. Olen sen omin silmin todistanut lukuisia kertoja :). Juuri tänään kävin siellä yhden ystäväni kanssa ja tuo ystäväni totesi, että oli ensimmäinen kerta kun hän ei ala siellä itkemään...

   Poista
 2. Selasin blogiasi tänään ekaa kertaa tosi tosi pitkään. Tykkäsin kovasti ja tulen ihan varmasti toistekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä vanhoihin postauksiin tulevat kommentit on niin hauskoja, kun tulee luettua näitä vanhempia juttuja itsekin. Historian siipien havinaa: tätä ihanaa Pioni-Living liikettä ei enää ole :(.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!