keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Arjen kahvakuulaharjoitukset

Palasin maanantaina illansuussa Norjaan. Tiistaina sitten aikaisin ylös, jotta ehdin pakata. "Muuttomies" peräkärryineen kun tuli jo illalla. En ollut ihan tajunnut tätä Norjan pääsiäisenviettoa - oli tuuria, että yleensäkään sain ketään avuksi tällä viikolla. Huonekalut tulivat eilen ja samoin sitten minä kissojen kanssa. 

Toisaalta on vähän huono juttu, että muuttomatka on näin lyhyt - nyt tämä muutto venyy ja paukkuu. Joka kerta käydessäni tuolla entisessä kodissani löydän jonkun yläkomerojemman - ai niin tämäkin. Ja ajelen sitten omalla autollani edestakaisin. Tänään olen kantanut taas aika monta pahvilaatikollista kirjoja, ja kun en tällä hetkellä pääse autollani pihaan asti vaan joudun kantamaan niitä tuolla hangessa ylämäkeen, niin kyllä se kahvakuulatreenit voittaa mennen tullen.

Ja sitten napsahti vielä yllätyspesti: hevosten hoitoa seuraavat neljä päivää. Ei meinannut heinähanko enää nousta tuon laatikoiden kantamisen jälkeen. Itse ehdin syömään lopulta kahdeksan jälkeen. Ja nyt koko kroppa huutaa. Joka paikkaa kolottaa ja sormenpäät ovat hellänä ja auki kaikesta pahvilaatikoiden näpräämisestä. 

Mutta tämä uusi koti on ihana! Tai tästä tulee ihana, kunhan saan kaikki tavarat paikoilleen. Olen niin onnellinen kaikesta tästä valkoisuudesta, valosta ja tilasta. Yöllä kuulen sänkyyni hevosten liikkumisen ikkunan takana. 

Viime yönä en malttanut nukkua jännityksestä ja ehkä vähän täysikuunkin takia. Kävin syömässä jogurttia aamulla ennen viittä. Havahduin outoon ääneen, ja kun katsoin ulos, ikkunan takana istui kettu! Se istui siinä sievästi häntä kiepulla jalkojen ymärillä ja tuijotti ikkunaani. Ehkä tuossa kymmenen metrin päässä. Ja lauloi omalla kummallisella äneellään. En tiedä, miksi se ikkunaani tuijotti - halusiko ehkä toivottaa tervetulleeksi? 

Hain tietenkin kännykän, että voin napata siitä kuvan ja saman tien se päätti poistua paikalta. Ajatteli kai, että ei todellakaan halua päätyä facebookiin. Tämä kohtaaminen kun oli paljon arvokkaampi kuin facebook-päivityksen arvoinen, mutta minä tyhmänä ihmisenä en sitä taas tajunnut....

Mutta tuo kettu oli nyt ainoa, joka pätyy kuvana tähän postaukseen. Muita kuvia en ole jaksanut ottaa. Olen totaalisen puhki ja menossa nukkumaan. Kello yhdeksän illalla... Mutta kyllä niitä kuviakin taas tulee, kunhan tästä vähän tokenen :).

Oikein Hyvää Pääsiäistä teille kaikille! Ehkä tässä kuullaankin vielä sen aikana, mutta saa nähdä. Rauhoittukaa ja levätkää!

ps. Kirjoitan aina jostain syystä "päänsisäistä" kun pitäisi kirjoittaa "pääsiäistä", mutta sekin on oikeastaan aika hyvä toivotus. Hyvää Päänsisäistä :). 

8 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin ja oikein hyvää pääsiäistä! Nyt sinulla on oikein hyvää aikaa asettautua taloksi, vaikka lomittajaksi jouduitkin.

  Kettu tuli varmaan tarkistamaan, että kuka se siihen taloon nyt asettautuikaan. Ja samalla toivotti tervetulleeksi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Olen tosi onnellinen tästä uudesta kodista ja myös tuosta hevosten hoidosta - muuttotavaroiden kanto yhdistettynä noihin hevoshommiin vain koetteli fyysistä kuntoani noin äkkiseltään:). Nytkin on lihakset ihan jumissa vaikka yritin vähän ylimääräistä magnesiumia ottaakin.

  Mutta olen tosi onnellinen tästä kaikesta. Ja kyllähän tällainen elämä on ainakin terveellistä. Aloittaa aamu tunnin "jumpalla", johon sisältyy heinien heittelyä, vesijohdon vetämistä 20 metrin päästä kun tallin putket on jäässä ja ja vesipaikan edustan jään rikkomista hakulla, jotta hevoset uskaltavat tulla juomaan. Täällä kun on nyt tilanne, että päivällä maa sulaa ja yöllä sitten jäätyy luistinradaksi... Mutta kylläpä sinä nämä tiedät kun maalla asut itsekin. Kiva tuolla on hommailla kauniina (vaikkakin kylmänä!) kevätaamuna ja taatusti tyytyväisä asiakkaita!

  Hyvää Pääsiäistä sinullekin ja koko perheelle!

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa takaisin! Norjalaisten pääsiäisen vietto yllättää joka vuosi. Se on vähän niinkuin Suomessa juhannus :) Hyvää pääsiäistä kuitenkin ja onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 4. Kiitos ja kiitos :). Tänään pääsin jo nauttimaan vähän solveggia tuossa ulkona ystävien kanssa. Kvikklunsjit olin hankkinut mutta appelisiinit unohtanut. Onneksi norjalaisilla vierailla oli omat appelsiinit mukana :D

  VastaaPoista
 5. Hyvää pääsiäistä! Uusi kotisi kuulostaa hienolta paikalta kettuineen kaikkineen :)

  VastaaPoista
 6. Hyvää pääsiäistä sinullekin!

  VastaaPoista
 7. Ihana kettukuva ja onnea muuton johdosta! Täällä flunssaillaan, mutta ainakin tulee sen vuoksi pakkolepoa...
  Ihanaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 8. Kiitos! mulekin tuli vähän pakkolepoa kun on vasen peukalo niin kipeä ja turvoksissa, että olen aika lailla yksikätinen - ei aavistustakaan mihin olen se satuttanut. Onneksi en asu Australiassa, niin voi jättää myrkkyhämähäkit pois epäiltyjen listalta :D. No ei tämä ole mitään vakavaa (veikkaan rasitusvammaa), mutta sen olen tässä huomannut, että meillä ei ole yhtään turhaa osaa - vasen peukalokin on yllättävän tärkeä kapistus :).

  Pikaista paranemista flunssasta. Inkivääriä, hunajaa ja valkosipulia - valkosipuli on ehdottomasti paras flunssalääke. Hajuhaitoista viis! Ja hyvää Pääsisäistä sinnekin! Täällä Norjassa pääsiäinen on tosi iso juttu - melkein kuin Joulu.

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!