maanantai 18. maaliskuuta 2013

Aurora Borealis

Edelleen Oulussa. Eilen illalla koko Suomessa oli upeat revontulet. Joka puolelta alkoi tulla facebook-päivityksiä aiheesta, joten laitoin takin päälle ja menin ulos katsomaan. Asun ihan tässä keskustan kupeessa ja juoksin tuolla ulkona kuin sähköjänis, että olisin löytänyt edes vähän pimeän paikan, jossa keinovalo ei olisi kilpaillut tuon taivaallisen näytelmän kanssa.

http://www.kaleva.fi/uutiset/galleriat/revontulien-loimua-kalevan-lukijoiden-kuvaamana/7802/
No, näin revontulia, mutta kovin himmeinä. Saatoin toki olla vähän myöhässäkin - revontulet kun elävät omaa elämäänsä ja vaihtavat paikkaa. Mutta joka tapauksessa minulle tuli ikävä maalle. Pimeää pihaa ja tähtitaivasta, jossa voi erottaa linnunradankin. Minulle tuli niin ikävä Norjaan, että se tuntui rinta-alassa. Ensimmäistä kertaa tämän matkan aikana.

http://www.kaleva.fi/uutiset/galleriat/revontulien-loimua-kalevan-lukijoiden-kuvaamana/7802/986085/


Olisiko mieli
koskaan värjäytynyt
kuun sävyihin
jos en olisi irti
päästänyt kaupungista.
-Saigyõ-

2 kommenttia:

 1. Mukava kun näit siellä valosaasteen keskelläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, näin vähän. Voi tosiaan olla, että hälytys tuli vähän myöhässä ja ne hienoimmat revontulet olivat jo haalistuneet. Mutta kyllä tämä keskustan valosaaste vaikuttaa tosi paljon. Olen tuolla Norjassa taas oppinut tuntemaan pimeän ja oppinut nauttimaan siitä...vaikka löytyy niitä pimeitä paikkoja tietenkin vielä Suomestakin ja myös täältä Oulun seudulta :).

   Tämänkin asunnon ikkunasta olen kerran todistanut tosi komeita revontulia, ja näin silloin muuten myös elämäni ensimmäisen ufon :D. Liikkuvan valon, joka hyvin oudon liikeratansa vuoksi jäi minulle ikuiseksi arvoitukseksi :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!