maanantai 14. tammikuuta 2013

Pidetään huolta myös itsestämme

Matka tänne sujui kovin sekavissa tunnelmissa. Ensin nauratti kun paita oli hammastahnassa ja tukka sekaisin. En ollut muistanut laittaa matkalle edes ripsiväriä, vaikka käytän sitä aina. Helsinki-Vantaalla oli kuitenkin aikaa miettiä, ja lopulta melkein hävetti.
 
Ei hävettänyt muiden ihmisten edessä, muttta hävetti itseni edessä. Miksi ihmeessä on niin helppoa laiminlyödä itseään, omaa kehoaan ja ulkonäköään? Sitä ihailee ja ihmetttelee tähtitaivasta, vuoria, puita ja hevosia, mutta enkö ole ihan yhtä suuri ihme kuin tuo tähtitaivas? Yhtä suuren ihmettelyn arvoinen. Ja jos en pidä huolta itsestäni, niin kuka sitten?
 
Tarkoituksenani on juosta verotoimistossa ja Kelassa. Pankissa. Hoitaa virallisia ja ikäviä asioita. Tavata tietenkin ystäviä, mikä on itseni hoitamista sekin. Mutta päätin lisätä ohjelmaan vähän muutakin. Varasin ajan kampaajalle. Olisin mennyt myös shiatsuun, mutta varoitusaika oli liian lyhyt - sitä olisi pitänyt ajatella jo aikaisemminkin. Harmi. Olisin kyllä tarvinnut hieronnan - pitkästä aikaa.
 
 
No, tänään päätin perustaa myös kotikylpylän täällä puolityhjässä asunnossani. Tein pedikyyrin. Vähän kotikutoisen, mutta ihan tehokkaan. Jalkakylpy väsyneille jaloille, johon sekaan tuli tällä kertaa hyllyyn unohtunutta frantsilan nokkosyrttishampoota ja merisuolaa. Sokerikuorinta ruokosokerilla. Hohkakivi. Ahavan käsivoidetta. Väritöntä kynsilakkaa.
 
 
Ihanaa, tehokasta ja edullista. Tee se itse- jalkahoito. Kuka on sanonut, ettei jalkoja voi pestä nokkos-shampoolla ja rasvata käsivoiteella? Kyllä voi. Tuo nokkos-shampoo tuntuu sitä paitsi toimivan paremmin jalkakylvyssä kuin hiuksissani...
 
 
Ja maailman paras ja tehokkain käsivoide. Kuolleen meren mutaa. Maistuu merivedelle.
 
Olen lukenut jostain, että Ahavan tuotteita ei saisi käyttää - ovat siirtokuntatuotteita Israelista. Pitäisi boikotoida. Elämä on nykyään niin kovin vaikeaa - tieto lisää tuskaa. Haluaisin olla eettinen kuluttaja, mutta välillä tuntuu, että kävelee miinakentällä. Suo siellä, vetelä täällä...
 
No, nyt tein tietoisen valinnan ja ostin tätä jo toisen tuubin, koska tämä on ainoa, jolla saan pidettyä käsieni ihon talvella kunnossa. Eettistä tai epäeettistä. Mielestäni on kuitenkin tärkeintä, että edes joskus vähän miettii tai uhraa ajatuksia sille, miten voisi kuluttaa eettisesti tai olla joskus vaikka ihan kuluttamatta. Käyttää ehkä se shampoon loppu jalkakylpyyn...
 
 
Oletteko koskaan tehneet google-runoa? Syöttäneet sanaa tai sanaparia googleen ja katsoneet mitä sieltä syntyy. No minä tein jalkakylvyn aikana google-runon...
 
 
Tämä keho
 
Tämä keho on minulla vain tämän elämän,
tämä keho lähellä,
on elämälle tärkeä.
Muista, että siksi sinulle on annettu tämä keho,
jotta voisit iloita ja tuntea inhimillisiä tunteita.
Tämä keho, joka on niin täynnä elämää.
 
Tämä keho muodostuu maaelementistä,
Tämä keho koostuu kultaisesta valosta.
Mutta en ole tämä keho enkä mieli,
olen tuo ikuinen olemus, olen tuo Itse.
 
 

6 kommenttia:

 1. Vau, upea runo!

  Inspiroit minuakin jalkakylpeilemään. Hohkakiven tosin olen unohtanut ostaa kauppareissulla jo useamman kerran, vaikka tarkoitus on ollut.

  Minulla oli tänään hammastahnaa paidassa ja vielä ison-pomon kanssa tapaamisessa. Huomasin vasta jonkin aikaa sen jälkeen... Semmoista se on joskus :-)

  VastaaPoista
 2. Google, aikamme oraakkeli :D

  En ole tyyppinä mikään hirvittävän ulkonäkökeskeinen. Naturelli, mutta yleensä suhteellisen huoliteltu. Mutta etenkin näin talvella on niin helppo unohtaa tuollaiset pikkujutut, kuin jalkojen hoitaminen ja ihon rasvaaminen, vaikka se just talvella olisi niin kovin tärkeää. Kun sitä kääriytyy kaikkiin noihin vaatekerroksiin, niin ei sillä ole niin väliä. Ja tuo korvessa asuminen on vielä korostanut tätä puolta. Mutta nyt meni jo vähän överiksi tuolla lentoreissulla... Todennäköisesti, kukaan muu ei edes huomannut mitään, siellä on niin monenlaista reissaajaa, mutta itselleni se oli jonkinlainen herätys...

  Mutta sattuuhan näitä ja kyky nauraa itselle ja omille mokilleen on arvokas lahja :D.

  VastaaPoista
 3. Eettinen kuluttaminen on todella vaikeaa nykyään. Ehkä on vaan parasta ostaa mahdollisimman vähän. Itsestä huolehtimimeinen ja hemmottelukin on tärkeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta... tosi vaikeaa. Sitten jos vielä yrittää syödä terveellisesti, niin sitten se vasta vaikeaksi meneekin :). Yksi on terveellistä tänään mutta epäterveellistä huomenna.

   Kyllähän sitä kannattaa vähän miettiä näitä asioita eikä ummistaa silmiään maailman tapahtumilta, mutta yrittää kuitenkin elää rennosti ja liikoja stressaamatta. Ja paras keino on tosiaankin vain vähentää turhaa ostamista.

   Poista
 4. Hieno runo, ei heti tulisi mieleen, että se on googlaamalla tehty.
  Itsestään huolehtiminen on asia, joka on niin helppo unohtaa. Minusta tuntuu, että tein sitä - kävin säännöllisesti kampaajalla, ostin uusia vaatteita, kuntoilin "oikeasti" jne. - viimeksi Suomessa asuessa. Pitäisi varmaan vähän skarpata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siitä on helppo lipsua ja varsinkin tuolla maalla, kun vaikkapa kampaamopalvelut ei ole ihan siinä vieressä. Mutta ei tosiaan tarvitse kuin tuollaisen tee se itse-jalkahoidon, niin heti on itsevarmempi olo :) Voihan ne olla sileät sääret myös villakalsareissa ja hoidetut jalat myös kumisaappaissa :).

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!