sunnuntai 20. tammikuuta 2013

I'm so happy I can't stop crying

Takaisin Norjassa, kotona. Saavuin eilen aamulla. Täällä oli ollut koko viikon ulkona yli  - 20 astetta pakkasta. Ja koska täällä ei ollut takan lämmittäjää paikalla, mökissä oli sisällä + 14 astetta.  Makuuhuoneessa ja kylppärissä vähän enemmän, joten kissat olivat pärjänneet. Hyvin hoidettuina,  mutta olivat kovin iloisia paluustani. Oli ihanaa tulla takaisin, tulla kotiin. Täällä on kotini, ei epäilystäkään. Vaikka vähän viileä sellainen.
 
Mutta sitten alkoi tapahtua pieniä juttuja. Tunnin kuluessa saapumisestani hajosi keittiön lämpöpatteri paukahtaen. Kymmenen minuuttia siitä alkoi palovaroitin piipata. Patteri oli loppu, vaihdoin uuden mutta sitten hajosi koko varoitin. Lämmitin takkaa varoen, pelkäsin, että palaa koko talo.
 
Illalla meni kissa rikki. Ines ei saanut kunnolla pissattua kovasta yrityksestä huolimatta. Yö nukuttiin huonosti. Aamulla soitin eläinlääkärien puhelinvastaajiin yhä uudestaan, että sain poimittua nopeasti luetellut puhelinnumerot. Lopulta sain päivystävän eläinlääkärin kiinni, kuullakseni, että on jo listat täynnä - voinko lähteä toiseen kaupunkiin päivystävälle klinikalle. Yritin soittaa sinne, ihmettelin kun en saanut yhteyttä, vaan taas uusia numeroita. Lopulta sain eläinlääkärin kiinni yhdeltä toiselta klinikalta. No sitten sinne, reilun tunnin ajamatkan päähän.
 
Perillä kuulin, että tuo varsinaisesti päivystävä klinikka oli palanut edellisenä yönä. Kaksi yläpuolisessa asunnossa asunutta ihmistä oli kuollut. Eläinlääkäri oli kovin järkyttynyt sekä noiden ihmisten että klinikkansa menettäneiden kollegojensa puolesta. Olen käynyt Ivarin kanssa tuolla kyseisellä klinikalla, mutta sitä ei siis enää ole. Tänään uutisissa näin vain palaneet rauniot. Ei ihme, että puhelin ei vastannut. No, Ines sai antibioottia ja kipulääkettä - toivotaan, että selvitään sillä.
 
Nyt läppärin näyttö hajoaa, kirjoittelen tätäkin osittain sokkona. Tuossa on tuliterä suomesta ostettu Macbook vieressä, mutta siinä ei toimi netti. Että ei mene ihan putkeen nämä asiat juuri nyt.
 
Muistinko mainita, että lentomatka Oulusta Helsinkiin kesti 10 tuntia, koska Norwegianin kone hajosi. Eivät osanneet sanoa, päästäänkö saman illan aikana eteenpäin, joten ostin kalliin lipun Finnairin myöhäisemmälle lennolle. Lopulta Finnairin pieni potkurikone lähti yhtäaikaa Norwegianin paikalle lennätetyn suuren, uuden koneen kanssa. Kahvikin olisi maksanut Finnairin koneessa kolme euroa. Silloin nauratti. Kyllä kannatti maksaa siitä ilosta :D. Niin ja Helsingissä bussi hyytyi moottoritielle ja jouduttiin kävelemään.
 
Mutta tässä välissä tapahtui paljon mukaviakin asioita. Tapasin perhettäni  Pääsin sujuvasti kotiin ja olen onnellinen täällä. Selviydyin hankalista puhelinkeskusteluista norjan kielellä. Pakkanen lauhtuu - nyt ei ole kuin 12 astetta. Ja ulkona oli tänään häikäisevän kaunista.
 
Nyt ei ole kuvia, en ota edes riskiä, että yrittäisin niitä tänne lisäillä. 
 
Toivotaan, että Ines paranee, niin kaikki on taas erinomaisen hyvin. Pattereita, tietokoneita ja jopa eläinlääkäriasemia saa uusia. Ihmishenkiä ei, eikä uutta Inestä.
 
Televisiossa laulaa suuri suosikkini jo 80-luvulta lähtien, Sting. Nautiskelen täällä taitavasta laulusta ja soitosta ja upeasta musiikista. On sillä vaan käsittämättömän monta hienoa kappaletta ja livenä parasta! Pitäisi mennä nukkumaan, mutta on vangitsevan hieno konsertti... Siispä tässä teillekin vähän Stingiä viime päivien paradoksaalisissa tunnelmissa...
 
 
 
 

12 kommenttia:

 1. No huh, huh! Toivottavasti kaikki korjaantuu pian.

  VastaaPoista
 2. No oikeastaan mua enemmänkin naurattaisi tämä kaikki, jos ei Ineksen kunto vähän huolettaisi.

  Mutta jaksan kyllä ihmetellä tätä Murphyn-laki ilmiötä - joskus kun sen imuun joutuu, niin menee kyllä kaikki mahdollinen pieleen. Toisaalta, tuollaiset tulipalot ja kuolemantapaukset laittavat asiat oikeisiin mittasuhteisiin - pieniä vastoinkäymisisä nämä omalla kohdallani ovat olleet.

  Ja Ineskin tuossa kuorsaa ainakin toistaiseksi ihan tyytyväisen tuntuisena.

  VastaaPoista
 3. Kyllä on ollut tapahtumarikas loppuviikko sinulla! Mutta tervetuloa takaisin tänne!!!

  Monesti noissa tilanteissa minä yritän ajatella, että pahemminkin voisi olla. Hihat vaan kääritään ja aloitetaan ensimmäistä hankaluutta korjaamaan. Eihän siinä muu auta.

  Oikein hyvää sunnuntaita. Tänään onkin luvattu lauhempaa, joten nauttikaamme siitä :). Ja paranemisiin Ines.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulle on onneksi siunaantunut sellainen aika humoristinen tapa suhtautua elämään, nytkin tosiaan vain nauratti nuo lentokonejutut ja bussien rikkoutumiset - ne on lopultakin aika pientä. Siinä on ihan turha menettää hermojaan. Tuollaiset tilanteet kun ovat usein jos ei koomisia, niin ainakin tragikoomisia.

   Ja kiitos, Ines voi taas hyvin, se uskaltautui illalla lopultakin pissalle puolentoista vuorokauden tauon jälkeen. Eli ilmeisesti kyseessä oli kuitenkin vain tavallinen pissatulehdus ja päästiin hoitoon ajoissa. Ja oli vielä tosi kiva eläinlääkärisetä :)

   Poista
 4. Löysin ihan äsken, aamukahvia hörppiessäni tämän blogin. Mieheni on kovin vakuuttunut Norjan olevan se paikka maailmassa minne haluaa vielä muuttaa, niin koitan päästä edes aavistuksen jyvälle kys. maasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukavaa, että löysit tänne - tervetuloa lukijaksi! Tästä saa ehkä yhdenlaisen perspektiivin Norjaan, tai norjalaiseen maalaiselämään. Norja kun on tosiaan muutakin, kuin Oslo. Meitä norjansuomalaisia bloggareita on paljon eri puolilla maata, ja näistä blogeista saa aika hyvän yleiskäsityksen Norjassa asumisesta - hyvässä ja pahassa. Heli Norjalaisesta päiväkirjasta on erityisen kunnostautunut listaamaan näitä blogeja - mikäli et ole vielä löytänyt.

   Mutta oma käsitykseni on, että kyllä tänne ehdottomasti kannattaa muuttaa jos siltä tuntuu, eikä se ole edes hirveän monimutkaista. Joten tervetuloa ensin blogin lukijaksi ja sitten ehkä joku päivä ihan Norjaankin :)

   Poista
 5. Ohhoh. Toivottavasti herra Murphy on jo matkalla jonnekin muualle ja asiat alkavat sujua.. Toivotaan myös että saat nauttia leppoisasti sunnuntaista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan tosiaan, että hra Murphy olisi leikkinyt kanssani tarpeeksi tällä erää :). Sunnuntai tuntuu ainakin toistaiseksi aika leppoisalta, tuli räiskyy takassa ja ulkona on lauhtunut sopivaksi ulkoiluilmaksi. Jos pääsisi aloittamaan tämän paluun arkeen ja vaikka purkamaan matkalaukunkin:).

   Poista
 6. NO johan on ollut huonoa tuuria ja tilanteita sulla:( Toivotaan, että vastoinkäymiset on nyt takanapäin. Ja god bedring til Ines:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ines voi jo hyvin, kiitos :). Ja eilen ei hajonnut yhtään uutta laitetta - kirjoittelen jopa tällä vanhalla läppärillä vielä, tämäkin tuntuu parantuneen? Vielä eilen tämän näyttö oli tosi hämärä ja vaaleat tekstit ei näkyneet ollenkaan, nyt ei mitään ongelmaa - mutta lopun alkua, siksi ostin tuon uuden koneen:). Joten kaikki hyvin kiitos, herra Murphy on siirtynyt eteenpäin ainakin toistaiseksi:).

   Poista
 7. No jopas on ollut seikkailua ja jännitystä. Mieheni on muuten sitä mieltä, että Helsingin keskustan ja lentokentän väliä ei pidä matkustaa paikallisbussilla, koska sellainen hajoaa aina kesken matkan. Minä en ihan allekirjoita tuota, mutta kieltämättä bussi on hajonnut pari kertaa ja mies on aina ollut silloin matkassa mukana. Olenkohan naimisissa itsensä mr Murphyn kanssa? :P Täältä kaksi naukumaijaa lähettää terveisiä lajitovereilleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ines ja Ivar kiittävät terveisistä ja lähettävät takaisin! Mulla se hajonnut bussi ei ollut tulossa lentokentältä, mutta sama moottoritie:). Itse tulin kentältä taksilla, koska olin perillä vasta yöllä. Myöhästyneiden lentojen takia taksijono oli melkoinen. Takseja kuitenkin riitti, kunnes tuli minun vuoroni. Tyhjien taksien virta pysähtyi siihen :D.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!