keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Pellavaa

Olin ajatellut kirjoitella jotain ihan muuta, mutta nyt meinaa iskeä flunssa. Joten käyn täällä taas sitä valkosipulisotaa ja sänky vetää puoleensa. Väsyttää. Joten mikäpä on parempi aihe kirjoittaa kuin sänky. Ja erityisesti lakanat.


Eikä mitkä tahansa lakanat, vaan pellavalakanat. Olen nyt nukkunut pellavalakanoissa muutaman viikon, enkä varmaankaan enää halua nukkua muunlaisissa. Pellavalakanat ovat sellaisia aavistuksen pisteleviä, niin ne tuntuu aina puhtailta - just pyykistä tulleilta. Olen aina rakastanut pellavaa vaatteissa, mutta kyllä pellava toimii lakanoissakin.


Nämä ostin edellisellä Ikean reissulla. Seuraavalla reissulla ostan kaksi valkoista. Näissä on tosi hauska kiinnitys tuolla helmassa - ja toimiva. En löytänyt sieltä kuitenkaan isoja tyynyliinoja, joten toin Suomesta muutaman ison tyynyliinan. Ja tuo valkoinen pitsisomisteinen tyynyliina ekassa kuvassa on vanha - pellavaa tai ainakin puolipellavaa sekin.


Pellavan ainoa huono puoli on tuo rypistyminen, mutta se nyt on vaan sellaista, kuuluu vähän sen viehätykseenkin. Jos olisi mankeli, niin mankeloisin, mutta silittää en viitsi. Ei siitä ole vastaavaa iloa. Mankeloimalla näistä saisi kyllä varmaan aika ihanat.Ivar halusi ehdottomasti osallistua kuvauksiin ja tuntuu arvostavan luonnonkuituja sekin. Ja sopii aika hyvin värieihin?


Minulla on kaksi kuvaa valvomassa untani. Toisen olen hankkinut itse...ja toinen tulee talon puolesta... eli on näissä mäntyseinissä hyvätkin puolensa :)


Mutta nyt lisää valkosipulia, puita takkaan, teetä ja sitten pellavalakanoihin nukkumaan. Uni on paras lääke tällaisiin pieniin flunssanpoikasiin (toivottavasti vain pieni poikanen).
 
Ja toivotaan lauhtuvaa. Siellä on edelleen -20 astetta ja kipakka tuuli päälle. Yritän lähettää lämpimiä ajatuksia ulkona värjötteleville eläimille - niiden elämä on tänä talvena rankkaa. Mutta pian pitäisi lauhtua.

6 kommenttia:

 1. Täällä lauhtui eilen illalla alle kymmeneen asteeseen!!! Hip hrraa. Toivotaan nyt pakkasten olevan ohi.

  Meillä töissä ja kuulemma monella muullakin työpaikalla täällä influenssa laittaa työpaikat uuteen uskoon. Minä olen vielä säilynyt terveenä. Viihdyn niin usomattoman hyvin tuolla töissä, että enhän minä voi edes sairastua :).

  Pellavalakanoissa tulisi kyllä semmoinen oikein kunnon vanhanaikainen olo :).

  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 2. täälläkin on pakkasta enää 12 astetta, joten parempaan päin ollaan menossa. Tänään tuntuu, että olisin taas saanut taudin nujerrettua alkuunsa....sen täytyy olla tuo valkosipuli :). Ei tämä ainakaan influensaa ole - onneksi. Nenä on vielä vähän tukossa, mutta muuten ei ollenkaan niin yleiskipeä olo kuin eilen.

  Hienoa muuten, että viihdyt niin hyvin työssäsi. Se on tosi tärkeää, työpaikalllahan viettää aika suuren osan elämästään.

  Pellavalakanoissa nukutti vanhanaikaisen hyvin... ehkä pitää vielä hankkia se mankelikin... ja kotiapulainen... "Vigdis on hyvä ja mankeloi tänään lakanat." :D.

  VastaaPoista
 3. Ihanat lakanat. Mäkin petasin sänkyyn juuri meidän pellavalakanat:) Ostin n. vuosi sitten H&M.ltä. Niillä on muuten niitä isoja tyynynpäällisiäkin. Mä olen jostain lukenut, että pellava lakanoita ei kannata mankeloida. Pesun jälkeen kuivaiusrumpuun (jos sellainen olisi) niin näin saa parhaan lopputuloksen.
  Mä ostin mankelin kirpparilta. Mutta tosi vähän tulee käytettyä kun näissä nykyajan pussilakainoissa on aina jotkut napit, nepparit, pampulat tai vetskarit:( mur...

  VastaaPoista
 4. Pellava on kyllä ihana materiaali. Mutta eikö pellavasta tule sellaista kiiltävää ja sileää, kun sen mankeloi? No, mulla ei ole mankelia eikä varmasti ihan heti tänne tulekaan. Hyvin ne näköjään mankeloituvat ihan nukkuessakin :). Ja se on muuten ihan totta tuo nappi juttu - itsekin olen joskus aikoinaan unohtanut nuo napit mankeloidessa ja rutina vaan on kuulunut kun napit on menneet murskaksi...

  VastaaPoista
 5. En ole koskaan aiemmin kokeillut pellavalakanoita, mutta nyt olisi tarve uusille lakanoille, joten saattaapi olla, että seuraavalla Ikean reissulla tuollaiset tarttuvat mukaan...

  Onko Ivar ragdoll? Näyttää erehdyttävästi samalta kuin yksi vanhempieni kissoista, joka olisi varmaan ollut minun vastaukseni tuohon uusimman postauksesi "Mitä kaipaat"-kysymykseen. :)

  Tämä ei anna kommentoida Nimi/URL-yhdistelmällä, joten en pysty linkkaamaan tähän omaa blogiani "vaivihkaa", mutta jos kiinnostaa, niin osoite on: http://salamanteri.net/georgia/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jenni! pellavalakanat on ihanat, suosittelen! Mutta ne on myös sellaiset aavistuksen pistelevät ja karheat, joten eivät ehkä sovi silkki- tai satiinilakanoiden ystäville :)

   Arvasit oikein, Ivar on ragdoll samoin ystävänsä Ines :). Ivar on vasta vuoden ikäinen, joten sille tulee paljon muhkeampi turkki, kunhan se vielä kasvaa. Olen ottanut ragdollit just niiden ihanan luonteen takia - en ulkonäön (vaikka kauniita ovatkin).

   Käyn kurkkaamassa blogiasi :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!