sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Pääskyset ovat täällä!










Olen ahertanut kaksi päivää kasvimaani kimpussa. Perustanut perunapenkin ja istuttanut perunat. Aloittanut toisen älyttömän projektin vain huomatakseni, että siinä ei ole mitään järkeä. Huomisen joudun käyttämään sen korjaamiseksi. Sellaista on puutarhahulluus. Tarinoita myös siitä, mikä ei onnistunut.

Mutta elämä ei ole ollut pelkkää raatamista. Vein työmaalleni puutarhatuolin ja ison termoksen täynnä kahvia. Istuin auringossa ja hengittelin leutoa kevättuulta. Seurustelin kissojen ja hevosten kanssa. Soitin Äidilleni ja join äitienpäiväkahvit etänä äitini, siskojeni ja kummityttöni kanssa.

Ja taivaalla kasvimaan päällä lensi ensimmäinen pääskynen.

Toivottavasti kaikilla äideillä oli hyvä äitienpäivä. Ja hyvä päivä kaikilla muillakin.

Ps. Norjan televisisossa kerätään juuri nyt rahaa Nepalin maanjäristyksen uhrien hyväksi. Siellä pyydettiin apua, jotta eloonjääneet voisivat jäädä eloon. Apua tarvitaan edelleen. Joko Punaisen Ristin tai jonkin muun järjestön kautta. Jos haluaisit auttaa, mutta et ole vain saanut vielä aikaiseksi, tee se nyt. Vielä ei ole liian myöhäistä.

10 kommenttia:

 1. Ihana kevat!! Taalla meilla on oikeastaan vain kolme vuodenaikaa, ja se paras eli kevat menee oikeastaan ohi ihan huomaamatta. Nauti auringonpaisteesta, olette sen siella pohjoisessa pitkan talven jalkeen ansainneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marraskuusta tammikuuhun en ole todellakaan huutamassa, että eläköön vuodenajat! :D. Toisaalta kevät ei varmasti tuntuisi näin ihanalta, ellei olisi sitä pitkää pimeää tuolla takana. Pitää yrittää nauttia joka hetkestä, koska kyllä tämä kevtä on täälläkin aika ohikiitävä hetki.

   Mukavaa syksyä sinne, siellä ei taida kuitenkaan olla yhtä pimeää talvea kuin täällä? (pitänee katsoa kartasta, miten te sinne oikein sijoitutte…)

   Poista
  2. Mina kylla jollain kummallisella tavalla nautin myös siitä pimeimmästä ajasta, ongelmana Suomessa vain oli että se on ihan liian PITKÄ se pimeä aika :) Meillä syksy alkaa sateen määrästä päätellen kääntyä talveksi ja päivät lyhenevät, mutta onneksi kuitenkin lähes joka päivä paistaa aurinko ainakin hetkittäin. Ja tästä meidän sijainnista, eteläinen 40 leveyspiiri kulkee tuosta Pohjois- ja Etelä Saaren välistä, ja pohjoisella pallonpuoliskolla vastaava taitaisi mennä suurinpiirtein Välimeren nurkilla. Mutta kelit voivat kuitenkin olla jonkinverran viileämmät kun ollaan aikasta lähellä tuota Etelänapamannerta :)

   Poista
 2. Jihuu! Myös lauttarannassa Oulunsalon puolella lenteli pääskysiä. Ne ovat sikäli veikeitä, että pesivät lautan rakenteissa. Lentävät 7km salmen yli lautan mukana tai istuvat pesissään autojen yläpuolella. Eivät eksy kodistaan. Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on sitten tulossa sinnekin, ettekä ole yhtään jäljessä suhteessa meihin - ainakaan jos pääskysiä uskomme, ja miksipä emme uskoisi.

   Muistan joskus Hailuodon lautalla ihmetelleeni niitä siellä pesisiviä pääskysiä :).

   Poista
 3. Täälläkin jo pääskyjä, ja käki kukkuu! Vaikka ilma on viileä. Hyvä kun sinulla oli tuo keräyslipas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin ollut tosi viileää, mutta kevät etenee kuitenkin. Jospa se tästä alkais lämpenemään.

   Tuolle keräyslippaalle tuli taas lisää käyttöä, kun Nepalissa on maa taas järissyt. Onneksi siellä on nyt apjoukkoja jo valmiiksi paikalla.

   Poista
 4. Ihanat kuvat!!! Pääskyset ovat todellakin saapuneet taas ja voi sitä riemua - joka vuosi yhtä suuri ilo :) Täällä käydään kohden sateista 17.maita, mutta huomenna pitäisi paistaa vielä.
  Hyvää viikkoa sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein katsoa, että minkälaista säätä tänne on luvattu 17.mai - en ole vielä niin norjalaistunut, että muistaisin sitä edes erityisemmin miettiä :). Tänne on luvattu suht kaunista, mutta katsotaan - saattaa muuttua vielä monta kertaa. Tänään piti olla sadepäivä, ja on paistanut koko päivän aurinko.

   Mukavaa viikkoa sinnein - satoi tai paistoi :)

   Poista
 5. Ihania kuvia! Iloista kevättä ja kesää sinne teille! :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!