torstai 28. toukokuuta 2015

Missä kesä?

Radiossa kerrottiin juuri, että lämpötila ei ole toukokuun aikana noussut missään päin Norjaa  kertaakaan kahteenkymmeneen asteeseen. Historiallista kuulemma. Täällä joka toinen päivä paistaa ja joka toinen päivä sataa. Tänään on sadepäivä ja ulkolämpötila huimat viisi astetta. Vähän kun mennään ylemmäs, niin sade tulee lumena ja lämpötila on -2…. Herneet, pavut ja salaatit ovat edelleen istuttamatta. Että tällainen toukokuu tänä vuonna. Vihreää ja kaunista tuolla kuitenkin on. 

Mutta nyt on luvattu ainakin vähän parempaa. Onneksi, koska ystäviä Suomesta on tulossa tänne ratsastamaan viikonloppuna. Jos olisi poutaa ja lämpötila sellaiset 15 astetta, niin olisi aika ideaali ratsastuskeli, ja sellaista on nyt vähän lupailtukin. Hieno viikonloppu siis tulossa!

Tällä tilalla järjestetään viikonloppuna myös muurauskurssi ja aitan eli norjalaisittain stabburetin portaat olisi tarkoitus laittaa kuntoon. Ihan aiheellista, mutta sen operaation alta lähti myös pihan ainoa syreeni juuri ennen kukkimistaan, mikä minua tietenkin kovin surettaa. Melkoisen kimpun kävin poimimassa tänne sisälle ja toivon, että vielä nupullaan olevat kukat jaksavat aueta.

Nyt lähden jatkamaan vielä vierashuoneen siivoamista, että on vieraiden mukava nukkua. Kyllä, se on se sama projekti jonka aloitin jo marraskuussa... 

Palataan asiaan varmaankin vasta ensi viikolla, eli kesäkuussa. Hyvää viikonloppua ja paljon onnea kaikille valmistuville. Toivotaan kaunista viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Meillä on nyt hyvin kesäistä, mutta papuja ja herneitä en ole vielä uskaltanut kylvää. Paitsi härkäpavut, jotka eivät kylmästä piittaa. Onnellisia ratsastusretkiä ja kauniita ilmoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. yritän muistutella itseäni, että pitää yrittää nauttia kesästä säistä huolimatta. Valoa ja vihreää riittää, vaikka lämpöä ei olekaan. Ettei mene ihan odotteluksi tämä elämä :).

   Poista
 2. Stavangerissa paistaa tänään aurinko....wow ja wow....sitä ei ole aikoihin täällä näkynyt! Ihan pelottaa tämä kesän olemattomuus, mutta toivotaan nyt, että se tännekin tulisi.
  Ihanat kuvat syreenistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä joka toinen päivä paistaa ja joka toinen päivä sataa. Eilen satoi kaatamalla ja oli +2 astetta lämmintä, tänään paistoi ja oli +15 astetta. Ei nyt suoranainen helle, mutta vähän inhimillisempää kuitenkin :).

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!