torstai 15. tammikuuta 2015

Tuntematon herkkä hurmuri

Näin tämän kasvin ensimmäisen kerran Plantasjenissa ennen joulua. Luulin ensin, että se on kuollut, mutta jotenkin se oli samalla niin hurmaava. Olen miettinyt sitä monta kertaa ja katunut, kun en silloin ostanut. Nyt törmäsin siihen uudestaan tuolla omassa lähikukkakaupassa, ja kun sitä ihailin, ystäväni osti sen minulle lahjaksi "kuskaamisesta" (olen ajanut häntä aina välillä fysioterapiaan). Ja tämä on niin hurmaavan herkkä! Olen aina pitänyt pienilehtisistä ja siroista kasveista, mutta tämä on kyllä kaikkein vaatimattomin... Kukkakauppias ei tiennyt (!!!) tämän nimeä, joten kun joku sen varmaan tietää, niin kertokaa :).

Ostin hortensiankin kun monet siitä niin pitävät, mutta ei ole edelleenkään oikein minun kasvini… Liian korea makuuni. Pioni taitaa olla ainoa isokukkainen ja korea kasvi, josta pidän. Nyt tuo hortensia on tuolla vähän verhojen takana, niin ei pistä niin silmään…

Vaatimattomuus kaunistaa kyllä kasveja ja sopivassa määrin myös ihmistä. Tai ehkä pikemminkin herkkyys. Ainakin omissa silmissäni. Mutta nämä ovat tietysti makuasioita :).

13 kommenttia:

 1. Hei sinne Norjaan! Kasvi on Corocia....Kummituskukka. Se on tosi sievä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kummituskukka :). No on nyt sitten ainakin yksi kummitus täällä sisällä. Kun kysyin kukkakaupan omistajalta, että mikä kasvi mahtaa olla, hän sanoi, että muista, katso googlesta :D.

   Poista
 2. Kummituskukkahan se :) Oletkin löytänyt sille oikein hienon ruukun, sopivat hyvin yhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnia tuosta ruukusta menee sille samalle kukkakaupan tädille, joka ei tiennyt kasvin nimeä :). Sopii kyllä tosi hyvin mielestäni.

   Poista
 3. Kasvin nimeä en olisi tiennyt, mutta nyt tiedän, kiitos edellisten kommentoijien :)
  Herkkä ja kaunis kukka, jolle olet tosiaankin löytänyt aivan ihanan ja juuri sopivan ruukun ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä tosi sievä. Nyt kun tiedän nimen, niin pitää etsiä vähän hoito-ohjeita :).

   Poista
 4. Hei, minäkin ostin tuon ennen joulua ja kovasti siihen miellyin. En tiennyt nimeä, nyt tiedän :) Kaikessa vaatimattomuudessaan erittäin kaunis ja herkkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun vähän googlasin, huomasin kyseessä olevan todellisen "trendikasvin" ja monessa blogissakin siitä on ollut juttua. Mennyt multa ihan totaalisesti ohi. Ei siis hurmannut trendikkyydellään vaan ihan omalla viehättävällä vaatimattomuudellaan :). Se on muuten norjaksi ihan sama eli spøkelsetre.

   Poista
 5. Onpa hyvä kukkakauppias kun yhdisti tuon kasvin ja tuon ruukun! Vaikkei nimeä tietänytkään, silmä sillä on päässä.

  VastaaPoista
 6. Ole hyvä :) Kyllä jokaisesta huushollista pitää edes yksi kummitus löytyä...toisaalta ehkä luuranko kaapissa ajaa saman asian =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D. Pihapiiristähän löytyy kummituksia enemmänkin, mutta eivät ole tänne minun luokseni eksyneet vaikka vanha talo onkin. Ja ne luurangot sieltä kaapeista yritän aina säännöllisin väliajoin tuulettaa - kolisevat ikävästi ja vievät turhaa tilaa...

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!