torstai 20. marraskuuta 2014

Pieniä hetkiä

Kävin antamassa hevosille iltaheinät. Maa oli valkoinen ja taivaalta satoi suuria lumihiutaleita. Ne leijailivat hiljaa taskulampun valokeilassa. Heinä tuoksui, hevoset rouskuttivat iltaruokaansa eikä ollut niin pimeää. Kissa numero viisi jahtasi lumihiutaleita ja kehräsi jaloissani. Olo oli hetken kuin Lennart Heljen joulukortissa ja muistin taas, miksi oikein olen täällä. Tunsin hetken syvää onnea. 

Samaan aikaan hyvä ystäväni pelkää elämänsä puolesta. Käy läpi tähänastisen elämänsä vaikeimpia päiviä.  

Ja juuri siksi on niin tärkeä nauttia näistä hetkistä. Ei tämä ole mikään itsestäänselvyys, vaikka se usein arjessa unohtuukin. Pienet hienot hetket jäävät niin helposti turhan stressin, pienten ärsytysten ja täysin toisarvoisten asioiden alle. 

Kuvat on viime syksyltä, otettu noin vuosi sitten. Tänne on luvattu vähän kylmempää ja aurinkoista, joten maisemat saattaa olla huomenna aika samanlaiset.

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :). Lumi tekee tästä maisemasta usein taianomaisen, oikein sellaisen vanhanaikaisen joulukorttimaiseman.

   Poista
 2. Kuvatkin ovat kuin postikortteja, satumaisia maisemia. Arjen ihanuus ja pienien asioiden lumo olisi hyvä huomata jokaisena päivänä. Kaikki voi muuttua silmänräpäyksessä. Toivotan ystävällesi voimia vaikeisiin hetkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on just nyt kyllä tosi satumaiset maisemat :).

   Länsimainen ihminen on etääntynyt kuolemasta ja elää sellaisessa kummallisessa kuolemattomuuden illuusiossa, että oman kuolevaisuutensa kohtaaminen voi olla tosi pelottavaa, vaikka ihan jokainen meistä joutuu asian kanssa vastakkain - ennemmin tai myöhemmin.

   Kiitos ystäväni puolesta, just sitä hän nyt tarvitsee: voimia kohdata omat pelkonsa. Kaikki saattaa kuitenkin päättyä vielä ihan hyvin.

   Poista
 3. Voi tavaton mitä kuvia! Ei voi olla kauniimpaa. Totta puhut, ne pienet hetket ovat tässä ja nyt, ne ovat elämää. Voimia sinulle ja ystävällesi <3

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos :). Oli hieno ilta ja hieno valo. Ja sitten vähän pehmensin noita kuvia reunoilta, niin että melkein voi kuulla joululaulujen soivan :).

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Välillä täällä on todelliset joulukorttimaisemat :).

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!