perjantai 7. marraskuuta 2014

Kissani on buddhalainen

Ivar on pitänyt hiirivahtia tauotta jo monta päivää. Se ei ole hiiriä pelottanut, vaan ne ovat muuttuneet yhä rohkeammiksi. Itse yllätin hiiren eilen keittiön allaskaapista. Koko asuntoa ei pysty tiivistämään (vaikka ensin yritin niin kuin kuvista näkyy…), mutta allaskaappi ja makuuhuoneen vaatekaappi on nyt tiivistetty foliolla ja roudarinteipillä. Sillä hopeanvärisellä. Hiiret ei kuulemma pysty syömään tietään folion läpi. Jää nähtäväksi. Hirsiseinän vierellä on korkeasta roskiksesta tehty hiiriansa. Se on lauennut jo kaksi kertaa, mutta hiiri on hypännyt sieltä pois, eli sekin vaatii vähän tuunaamista.

Ja eilen sitten. Ivar sai hiiren kiinni. Se juoksi täällä ylpeänä hiiri suussaan. Leikki sen kanssa niin kuin kissat tekevät, julmaa leikkiä ennen tappamista. Paitsi että ei se sitä tappanut. Lopulta ne istuivat vastakkain lattialla, kissa ja hiiri. Hiiri tujotti aikansa epäuskoisena, ja katosi sitten koloonsa. Ivar siirtyi syömään leluhiirtään. Kissani on ilmeisesti buddhalainen ja kunnioittaa kaikkea elämää. Tai sitten se on vain jänishousu. Luulen kuitenkin, että siinä menetettiin se pelotevaikutus. Kun yksi hiiri olisi päässyt hengestään, niin muutkin olisivat alkaneet kunnioittaa kissallista kotia. Näin olin ajatellut.

Ja nyt täällä rapisee taas. Tässä on nyt sellainen ikävä juttu, että tätä menoa on pakko siirtyä järeämpiin keinoihin ja viritellä tänne niitä hiirenloukkuja. Vaikka sydämeen sattuu. 

Viimeisessä kuvassa äidiltäni viime jouluna lahjaksi saama hiiri - äitini oli inspiroitunut viime talven hiiritarinoista. Perheessämme eläimiin on aina suhtauduttu inhimillisesti ja inhimillistäen. Kerrottu satuja hiiriäidistä, joka keittää puuroa lapsilleen. Miten sellaisia loukuttaa? Sanokaa se!

2 kommenttia:

 1. Sellaisen voi loukuttaa elävänä nappaavalla loukulla! :) http://www.taystuho.fi/tuotteet.html?id=5/

  Kun googlaa elävänä pyydystävä hiirenloukku, pitäisi löytyä muiltakin firmoilta. Se vain että sitten ne hiiret pitäisi varmaan viedä muihin maisemiin jotta eivät heti löytäisi tietään sisälle. Meillä on toiminut se että olemme sitkeästi etsineet jokaisen kolon ja tilkinneet. Jostain syystä jääkaapin tausta tuntuu olevan niiden lempireitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittänyt etsiä täältä noita loukkuja, mutta en ole löytänyt. Tuon korkean ämpärin pitäisi toimia niin, että hiiri putoaa sinne ja sitten sen voi viedä elävänä johonkin muualle talven viettoon. On se toiminutkin, mutta hiiret on hypänneet sieltä pois, joten siihen pitäisi saada jonkinlainen kansi… se ei ole tarpeeksi korkea, vaikka on huomattavasti tavallista ämpäriä korkeampi.

   Täällä on jätetty näkyviin tuota vanhaa hirsiseinää ja osittain on sitten paneelia, joten koko asunnon tilkitseminen on mahdotonta. Niitä koloja on jossain siellä paneelien kätköissä ja noita saumakohtia ei yksinkertaisesti pysty tiivistämään - yritin kyllä :).

   Katsotaan, miten tuo eilinen kuolemanrajakokemus hiireen vaikutti… kertooko kavereilleen, että tuonne ei kannata mennä, vai että noita kissoja ei tarvitse pelätä. Se sai kuitenkin aika pitkän kuljetuksen kissan suussa….

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!