tiistai 2. helmikuuta 2016

Tästä se taas lähteeValkoinen, valoisa ja melkoisen moderni asunto muuttuu vaihteeksi aika "puisevaksi", mutta ah niin kotoisaksi ja kivaksi kodiksi. Muutto on vielä aika alkutekijöissään, mutta hartiat jo jumissa, sormenpäät hellinä ja kaikki lihakset kipeinä imuroimisesta, jynssäämisestä ja kuuraamisesta. Asunnon energia puhdistuu, kohoaa ja kirkastuu silmissä. Vein mukanani jo tuolin, jolla voi välillä istua, siemailla kahvia ja ihailla siivoamisen tulosta. Kristallikruunu keikkuu katossa talon puolesta, mutta se saattaa siihen vaikka jäädä.

Muutto tuntuu nyt tosi, tosi hyvältä. Tänään sain siunauksen Lille Venin kotiinpalautusyrityksellekin - se on sitten siitä itsestään kiinni, suostuuko se tuonne pihaan jäämään. Joku kissa oli käynyt jo varmuuden vuoksi merkkaamassa oveni - tiesi kai, että reviiri on uhattuna. Kissat on ihme otuksia ja niillä on selvästi jotain salaista tietoa. 

Huolehdin etukäteen muuttoavusta, mutta nyt sitä on ilmaantunut jo melkein liikaakin - viittä (!) peräkärryä vetoautoineen ja muuttajineen on jo tarjottu. Yleensä vähän pidättyväiset kyläläiset ovat rientäneet joukolla apuun ja tunnen olevani kovin tervetullut tuonne uuteen pihaan. Se tuntuu hyvältä.

Tuolla ikkunan takana häämöttää muuten moderni mutta tyhjä talli, joka kaipaa kovasti hevosia :).  Välillä jo ajattelin, että tässäkö tämä seikkailu nyt oli, mutta ei tämä vielä tähän pääty. Eikä blogikaan ihan heti taida loppua, vaikka välillä jo sitäkin uumoilin. 


" -Mutta, muisti muurahainen, maalajit luettuansa,
- Ei elämä ennen lopu, kuin on kuolema koettu!
Nosti viikset, nousi itse, astui pitkän pilven alle
etsimään mätäseväitä.

Uunilintu, unilintu,
puupilliä viritti. "

-Lauri Viita-

Tänne on muuten yhtäkkiä tupsahtanut uusia lukijoita - lämpimästi tervetuloa kaikille!

16 kommenttia:

 1. Tuli taas sellainen pienoinen usko ihmiskuntaan, kun luin kuinka hienosti kyläläiset ovat tarjonneet apuaan muuttoon! Ihan kuin "vanhaan hyvään aikaan" kun vielä puhallettiin yhteishiileen toinen toista tukien.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kyllä vallalla sellainen "vanhaan hyvään aikaan" mentaliteetti, ja norjalaiset ovat vielä kovempia puhaltamaan yhteen hiileen kuin suomalaiset . Talkoohenkeä on ja sitä myös vähän edellytetään :).

   Pidän kuitenkin itseäni vielä vähän ulkopuolisena ja siksi tuo avun määrä on suorastaan liikuttanut. Olen huomannut olevani tärkeä jäsen kyläyhteisössä, vaikka en itse sitä ole oikein edes tajunnut. Eläköön maaseutu!

   Poista
 2. MInäkin seuraan touhujasi vaikka en virallisesti liittynyt lukija olekaan. Kissaihmisenä mua jänskättää nyt tuo Lille Venin tilanne, kuinka mahtaakaan käydä. Tallin huomasinkin ikkunastasi ja ajattelin että siinä sulla on kuitenkin hevosia, mutta siis onkin tyhjä. Ehkä siellä piankin asuu taas heppoja yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei sullekin :). Suurin osa lukijoista on rekisteröitymättömiä ja ihan yhtä arvokkaita - teidän tulemisista ja menemistä ei vaan niin tiedä :). Mustakin on tullut nykyään kovin laiska rekisteröitymään blogeihin, vaikka olisin kuinka säännöllinen lukija.

   Eiköhän tuo Lille Vennin kohtalo nyt järjesty, kun sain sille vähän vihreää valoa. Pitää yrittää viedä se ensin johonkin navettaan ja ruokkia sitä sinne - jos sen päästää vaan pihalle, niin sittenhän se luikkii varmasti tänne takaisin. Tosin saattaa se silti tulla perässä kun huomaa, että palvelu täällä ei enää pelaakaan.

   Kyllä siinä hevosia pyörii ihan pihassa asti - siinä on suuri ravitalli ihan vieressä, ja ne treenaa hevosia siinä pihatiellä. Tuo ikkunasta näkyvä talli on kuitenkin jäänyt nyt tyhjäksi, eli paikkoja hevosille on, jos sellaisia sattuisi jostain siunaantumaan. Ja tämä uusi isäntäväki on se sama perhe, jonka tiluksilla hevoset viime kesänä laidunsi. Ympäri käydään, yhteen tullaan :).

   Poista
 3. Täällä hep! :) Sinun blogiasi on mukava seurata! Ja mitä mahtavia kuvia :) Pääsee hetkeksi Norjan maisemiin. Norja on jättänyt syvän jäljen, kun olin pienempi ja vähän isompikin :D Tehtiin aina reissuja Norjaan, ja kyllä oisi päästävä uudelleen taas pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei vaan, kiva, että viihdyt :). Norja on kyllä hieno maa, paljon hienompi kuin itse oikein ymmärsinkään. Norjan kruunukin on nykyään aika heikko suhteessa euroon, joten täällä ei ole edes niin kallista enää. Kannattaa tulla taas käymään!

   Poista
 4. Hei! Sulla on edessä uusi alku! Onnea! Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Muutto tekee kyllä hyvää, vaikka toisaalta vähän raskasta onkin. Tuntuu ihan uudelta alulta, vaikka en nyt niin kovin kauas muutakaan :D. Uuden alun tunteeseen vaikuttaa tietenkin myös tuo uusi työpaikka.

   Poista
 5. Lille Vennille lähetän rohkeutta muutokseen ♡
  Myötätuulia muuttoosi liittyviin asioihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Lille Venn parka ei vielä tiedä, mitä sen pään menoksi suunnittelen. Tai sitten se tietää, kissat kun ymmärtää paljon enemmän kuin me tiedämmekään.

   Poista
 6. Terkkuja Vitoselle ja muutothan sulta aina onnistuu,son nähty ja koettu :) just nyt en pääse auttaan,lähetän sulle voimia!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä onnistuu tämäkin muutto, jos se onnistui sillon Oulusta tänne :D.

   Nyt on hyvä ihmetellä, että mitähän sen silloisen muuttokuorman kanssa oikein ajattelin - on sen verran omituisia tavaroita tuolla kaapeissa ja laatikoissa... Pitäis oikein kuvata ne parhaimmat ja tehdä niistä oma postaus. "Mitä on tärkeää ottaa mukaan, kun muutat ulkomaille" :D. Taisin olla silloin aika väsynyt...

   Poista
  2. Nosiis olihan siinä aika monta erilaista puulastaa esimerkiksi!

   Poista
  3. puulastoja ei ole koskaan tarpeeksi :D.

   Poista
 7. Lille Venn on ollut minunkin mielessäni. Hyvä kuulla, että kaikki järjestyy, saat apua ja blogi ei lopu :)
  Norjalaiset ovat kyllä talkoohenkistä porukkaa ja muutenkin avuliaita - siitä heille 10 pistettä. Suomalaisena en aina kehtaisi apua pyytää, joten onneksi sitä saa ennenkuin ehtii pyytämäänkään!

  Tsemppiä muuttoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on tullut nyt kaikkien huoli :).

   Nytkin se naukuu seurankipeänä tuolla ikkunan takana...se olisi varmaan maailman kiitollisin sohvakissa - tosin en uskaltaisi sitä alkaa pesemään, on siinä vielä sen verran viilikissan elkeitä :D.

   Tai sitten se tietää, kenestä puhutaan, ja kertoo teille terveisiä, että täällä ollaan valmiina muuttoon!

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!