perjantai 29. tammikuuta 2016

Tyyntä myrskyn edellä

Täällä Norja pidättelee hengitystään Tor-myrskyn edellä. Ei se tänne meille iske kovinkaan suurella voimalla, mutta länsirannikolle on lupailtu jopa 20-metrisiä aaltoja ja ihmisiä on kehotettu pysymään kotonaan ja sisätiloissa. 

Täällä meillä kovat pakkaset ovat ohi ja nyt suurimman vaaran muodostaa katoilta putoavat lumet. Kävin tässä yhtenä päivänä hakemassa postin, ja viisi minuuttia sen jälkeen kulkemalleni reitille romahti varmaankin muutama tonni lunta tuon suuren navettakompleksin katolta. Oli suojelusenkeli matkassa, mutta taas hyvä muistutus kaiken sattumanvaraisuudesta.

Tyyntä myrskyn edellä on myöskin muuttooni liittyen. Toistaiseksi olen pääasiassa pyöritellyt peukaloitani, mutta kohta alkaa tositoimet. En ole oikein vielä sisäistänyt koko tätä muuttojuttua, joten kävin ostamassa kaksi uutta siivousämpäriä, jotka seisovat nyt tässä keskellä olohuoneen lattiaa. Niiden tehtävä on konkretisoida ajatusta muutosta :). Aion nyt viikonloppuna mennä siivoamaan uuden taloni ja  sitten vähitellen alkaa siirtämään myös tavaroitani sinne.

Olo on vähän ristiriitainen. Toisaalta on ihan tosi kiva muuttaa ja saada uusia tuulia elämään, mutta toisaalta tiedän, miten paljon työtä se teettää. Huoli hevosista painaa, puhumattakaan huoli Lille Venn- kissasta. Minähän nimittäin muutan nyt sen lapsuudenkotiin, tai ainakin ihan naapuriin. Nähtäväksi jää, suostuuko se itse sinne palaamaan. Jospa siellä olisi joku navettakissan paikka auki...

Mutta asioilla on tapana järjestyä.

Oikein hyvää viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Sama täällä! Ennusteiden mukaan merivesi nousee yli metrin huomenna. Meri on jäässä, autoilla ajetaan yli. Eli se kiinnostaa, mihin se vesimassa puskeutuu. Jään päälle?
  Kivat uudet tuulet Sulle! Myrskyä en toivottele. Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin netistä, että ennustuksesi taisi osua oikeaan ja se ylimääräinen vesi puski just sinne jään päälle :). Muistan itsekin, että niin se usein teki, ja jäällä hiihtelyt loppuivat usein ennen kuin ne ehti kunnolla alkaakaan - jäällä oli nii paljon vettä.

   Täällä tuuli vähän vain rymisteli, mutta länsirannikolla puhalteli oikein kunnolla.Siellä päästiin useissa paikoissa orkaanin lukemiin ja ylikin, tuuli puhalsi paikoitellen 50 m/sek.

   Poista
 2. Toivottavasti kaikki järjestyy. Ja myrsky ei iske täydellä voimallaan.
  Tsemppiä muuttoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan, että eläinten tilanne selkiytyy. En ihan tiedä, mitä tuon Lille Vennin kanssa tekisin - täällä se pääsee tod.näk. hengestään :(.

   Poista
 3. Voi meillä Tor jo kolkuttelee. Talo paukkuu liitoksissaan ja tuuli voimistuu voimistumistaan!
  Olen jo aamulla varmistanut pihan tavarat, etteivät karkaa muille maille, mutta vielä olisi lähdettävä sillan yli kaupunkiin ja vähän kyllä hirvittää!

  Toivottavasti hevosten asiat järjestyvät ja Lille Venn löytää paikkansa <3

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti selvisitte Torista säikähdyksellä. Mullakin oli eilen jännä ajomatka ihan tässä paikallisella pikkutiellä kun jään päälle satoi vettä ja tie muuttui luistinradaksi...siinä ei ollut nastarenkaista mitään iloa. Auto liukuili sivuittain ihan miten sattuu. Onneksi ehdin alta pois just ennen niitä pahimpia tuulenpuuskia, muuten olisin päätynyt kyllä penkkaan...

   Toivotaan tosiaan, että keksin Lille Venille uuden pestin ja paikan :(.

   Poista
 4. Kauniit kuvat ja bannerissa oli taikaa:) Muutto on aina raskas projekti monella tavoin. Toivotaan että kaikki järjestyy parhain päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa lukijaksi! Bannerin kuvan taika varmaan johtuu siitä, että hetki oli oikeastikin tosi taianomainen ja merkityksellinen! Tykkään tuosta kuvasta itsekin tosi paljon.

   Muutto on tosi raskas, mutta myös puhdistava projekti - sekä ihan fyysisesti, mutta myös henkisesti. Siinä tuulettuu paitsi komerot niin myös mieli :). Mulla on onneksi paljon aikaa ja saan tehdä tätä muuttoa kaikessa rauhassa.

   Elämä on taas näyttänyt, että asioilla on tapana järjestyä ja tänään näyttää taas paljon valoisammalta kuin eilen. Pitää nyt vaan yrittää luottaa siihen suureen suunnitelmaan.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!