perjantai 21. marraskuuta 2014

To do or not to do


Ja tässä ihan autenttisia kuvia tältä aamulta. Kauniin siniharmaata. Tänään paistoi melkein aurinko, huomenna sen pitäisi paistaa ihan kunnolla. Saa nähdä. 

Veranta kaipaisi vähän syys(vai joulu)siivousta, mutta se ei oikein motivoi, jos on kovin harmaata. Tuolla on ne keräämäni havut ja varvut edelleen korissa odottamassa päätöstä, mitä niistä oikein tulee. Elämä on just tällaista tällä hetkellä. Energiaa riittää havujen ja varpujen hakemiseen, mutta siihen se sitten jää ja ovikranssit tekemättä.

Ja hevosetkin pitäisi harjata kun ne on lopultakin kuivia. Ja taiteilla pitäisi, että olisis jotain vietävää joulumessuille ensi viikolla, meidän taidekerholla kun on siellä pöytä. Ja täällä sisällä pitäisi siivota. Varsinkin ruokakaappi, kun jauhot ja ryynit putoilee syliin. On nimittäin pitänyt ahtaa ihan kaikki ruokajutut oven taakse hiireltä turvaan. 

Mulla käy aika usein niin, että kun on tarpeeksi monta ehkä sinänsä pientä asiaa sillä "to do"-listalla, stressaannun, en osaa päättää mistä aloitan ja en tee sitten mitään. Saati jos ne listalla olevat asiat on vähän isompia. Lamaannun kaiken tekemisen edessä ja menetän toimintakykyni kokonaan. Tai päädyn tekemään jotain ihan muuta, kuten juoksemaan tuolla pellolla kameran kanssa ja kirjoittamaan blogia.

Mulla ihan oikeasti auttaa, jos kirjoitan listan, josta sitten yliviivaan tehtyjä asioita. Mutta kun ensin pitäisi olla lista, jossa lukisi, että "Kirjoita lista tekemättömistä töistä!"

No, ei teillä varmaan ole tällaista. Mutta mulla onkin vähän sellaista adhd-tyyppistä oireilua. Ihan itse diagnosoituna. Ja satun muuten olemaan adhd-coach. Mutta ne on ne suutarin lapsen kengät jne.

Touhukasta viikonloppua meille kaikille. Aloitan siitä listasta. Nyt heti.

10 kommenttia:

 1. Tuosta se varmaan johtuu, että tämä remontti ei enää ollenkaan etene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todennäköisesti juuri siitä. Liian monta keskeneräistä projektia on kaiken pahan alku ja juuri. Ja siihen ne jokapäiväiset arkiaskareet päälle. Mitä sitä muuta voi, kuin pelata pasianssia ja tovoa sen selkiyttävän päätä. Että siinä samalla saisi ratkaistua sen pään sisäisen pasianssin. Tai paeta ulos ja jutella syntyjä syviä naapurin kanssa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tekee hyvää kullaa näitä huokailuja maisemien suhteen - se avaa aina omiakin silmiä uudella tavalla :).

   Poista
 3. Aivan satumaiset kuvat. Ihana on hevosesi! Mulle käy aina vähän samalla tavaölla, kun tekemättömiä asioita kasaantuu paljon ei tiedä mistä aloittaisi, eli siis ei mistään. Tämä opiskelu on kyllä veikeetä, kun tentit lähestyy ja pitäisi lukea ne kaikkia rästihommat tuntuvat niiin mukavilta ja nehän tulee tehtyä hujauksessa, tenttikirjan lukeminen täytyy aloittaa väkisin. Kyllä sekin siitä vauhtiin lähtee kun muutamat sivut on luettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsaili joskus opiskeluaikoina, että kun pitää lukea tenttiin, niin tulee äkillinen ja pakottava tarve siivota maustehylly. Joku muukin yhtä älytön käy, mutta maustehyllyesimerkki perustuu todelliseen tilanteeseen omassa elämässni :D.

   Poista
 4. Löysin tänne toisen blogin kautta ja hyppäsin heti lukijaksi! Satumaisen kauniita kuvia ja varsinkin tuo ensimmäinen heppakuva sai sydämen pompahtamaan ihan erityisellä tavalla :) Minunkin on pitänyt tänään aloittaa tenttiin lukeminen, mutta täällä vaan edelleenkin surffailen netissä. Tästä blogilöydöstä olen kyllä tosi iloinen ja ehtiihän sitä vielä huomennakin päntätä, jahka alkuun pääsen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tulit, tervetuloa!

   Juu kyllä blogien lukeminenkin on oikein hyvää korviketoimintaa, jos olis jotain tärkeää mutta ei niin mieluisaa hommaa… Se on usein just se alkuun pääseminen kun on niin vaikeeta. Jopa tenttiin lukeminen saattaa nimittäin viedä mennessään kun vain saa aloitettua. Lukuintoa!

   Poista
 5. Kuin olisi itse kirjoittanut tämän. Tässä sitä taas istun, blogiasi lueskelemassa, vaikka päätin että joulusiivous alkaa tänään. Tuntuu, että joka nurkka on niin pullollaan kaikenmaailman oiottavaa tai vintille vietävää, ettei tiedä mistä alottaisi... Sitten tulee ahdistus. Meneeköhän se siivouksesta, jos laittaa vain kaikki valot pois ja sen verran kynttilöitä valoksi, ettei törmäile ympäriinsä? Ei näkyisi sotkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se menee tarvittaessa oikein hyvin siivouksesta :). Mutta jos haluat vähän siivota, niin pieni juttu kerrallaan. Yksi nurkka tai vaikka lipastosta yksi laatikko - ei koko lipasto kerralla. Ennen joulua ehtii saada monta pientä juttua tehtyä. Ja mitä ei saa tehtyä, niin sitten ei. Valot pois ja kynttilät palamaan :).

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!