perjantai 8. heinäkuuta 2016

Taivaallisia näytelmiä
Kuva ystävän ja naapurin ottama
Kertoo jotain tämän kesän säistä, että täällä on vietetty suorastaan saateenkarien juhlaa. Taivaalla on näkynyt kaiken muotoisia, toinen toistaan hienompia näytelmiä. Peltokuvassa, jossa sateenkaari ei heti osu silmään, se on pudonnut alas rinteeseen - se oli vähän vaikea saada toistumaan kuvassa yhtä hienona kuin luonnossa.

Itseäni ei nämä sadesäät ole jostain syystä hermostuttaneet tänä vuona yhtään - en ole oikein edes ajatellut asiaa - en tiedä miksi. Nyt kuitenkin ihan viime päivinä on mieleen juolahtanut ajatus pimenevistä illoista ja vääjäämättä lähestyvästä syksystä, ja alkanut vähän pelottaa, että mitä jos taas? Viime kesähän oli surkeuden huippu säiden puolesta ja talvessakaan ei sitten ollut hurraamista.

Vaikka säille ei mitään voi ja niistä on oikeastaan ihan turha valittaa, niin aurinko ja lämpimät kesäpäivät olisivat kuitenkin meille pohjoisen asukkaille vähän niin kuin välttämättömiä. Silloin kun olisi tarkoitus ladata sitä akkua, jonka varassa jaksaa sitten porskuttaa pitkän ja pimeän talven.

No mutta vielä ehtii. Nyt vaan sormet ja varpaat ristiin, että tulee vielä sellaisia kunnon kesäpäiviä. Ja mielellään ennen koulujen alkua, että lapsetkin pääsevät nauttimaan.

4 kommenttia:

 1. Joo kyllä olen ollut "onnellinen", etten ole vielä lomalla, vaan sairaslomalla ja varsinaisesta lomasta siirtyy ainakin neljä viikkoa syksylle. Jospa sitten lähtisi etsimään sitä aurinkoa ja lämpöä jonnekin muualle. Tänä vuonna kun en taida päästä edes Joensuuhun kesää katsomaan. Siellä kun paistaa aina aurinko, kun olen lomalla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on onneksi varattu Rooman matka syksylle - jos siellä paistais :). No, tänään on ollut kyllä oikein kaunis ja kesäinen päivä, joten jospa tämä tästä.

   Pikaista paranemista!

   Poista
 2. Uskomattoman hieno kuva tuo, jossa valkoinen talo loistaa hämärissä! Ja joku valo putoaa pilvestä, sateenkaarikin näkyy.Tunnelmassa on jotakin kuin jännityskirjassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo valkoinen "putoava" valo oli luonnossa vielä voimakkaampi, piti oikein pysäyttää auto ja ottaa tuo kuva. En edelleenkään ihan ymmärrä, mistä tuo valo oikein tuli - aurinko kun oli selkäni takana. Jos se olisi joku tosi paikallinen auringon valaisema sadekuuro, niin miksi se ei putoa maahan asti? Tuo juttu kun oli nähtävissä useamman minuutin.

   Kaipa sille on jokin luonnollinen selitys, mutta oli kyllä vähän sellainen maailmanlopun tunnelma :).

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!