keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Puutarhurin lauluEräässä facebookryhmässä eräs henkilö kommentoi puutarhakeskustelua: "Miksi kasvattaa itse, kun voi ostaa kaupasta?". 

Kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Samalla sitä huomaa, että kyllä sitä jotain on saanut aikaan, vaikka välillä tuntuu, että ei mitään. Eläköön valokuvat :).
 
Puutarhurin laulu

Minä kylvän vihreän nurmikon,
joka kasvaa apilaa;
ja vehmaalta tuoksuu tarhassa,
kun tuuli puhaltaa.

Älä huolehdi turhaan tarhuri,
saat siemenet itämään.
Voikukkia kasvaa varmasti 
ja vaikka et kylväkään.

Minä ruusun istutan tarhaani, 
jalon, vahvarunkoisen.
Ja kun ruusu nuppunsa aukaisee,
koko päivän iloitsen.
Älä huolehdi turhaan tarhuri, 
saat ruususi kasvamaan.
Ja sen piikit tunnet varmasti, 
jos kukka ei puhkeakaan.

Ja lintulautoja joukoittain 
panen puihin korkeisiin, 
kun linnut aamulla laulavat, 
minä herään säveliin.
Älä huolehdi turhaan tarhuri,
jos lähtevät laulajat.
Niin harakat saapuvat varmasti 
ja ne puissasi nauravat.

Aale Tynni

6 kommenttia:

 1. Kuvasarja on kaunis! Kasvun ja uuden elämän ihme on aina ihmeellistä ☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista kuvista sen näkee, mit kaikkea kesän aikana oikein tapahtuukaan. Tossa taisi tosin olla kuvia pariltakin kesältä, mutta pääasiassa viime vuodelta.

   Varmaan se on juuri tuo uuden elämän ja kasvun ihme, joka saa joka kesä puurtamaan - se on aina yhtä palkitsevaa, vaikka ei niin ihme satoa tulisikaan.

   Poista
 2. Kasvatatko "kaiken" tuollaisissa laatikoissa? Juurikasvit? Tutkin tarkkaan kuviasi! Muovi pohjalla, ei tule rikkaruohot? Kompostimultaa? Tosi voimaannuttavia kuvia! Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesänä aloitin noiden laatikoiden kanssa kokeilun ja toimivat tosi hyvin. Laitoin pohjalle sellaisen kuitukankaan, joka päästää kosteuden läpi, mutta estää rikkaruohojen kasvun. Jos laittaa muovin, sateisena kesänä saattaa olla tuloksena allas :).

   Periaatteessa niissä voi kasvattaa kaikkea, pitää vain katsoa, että on tarpeeksi maata alla kunkin kasvin tarpeisiin. Itse kasvatin juureksista porkkanoita ja retiisejä. Porkkanoilla oli vähän liian vähän multaa (en täyttänyt laatikkoa tarpeeksi täyteen), joten osasta tuli hassun tylppiä :D, mutta muuten isoja ja hyviä. Salaatteja ja muuta vastaavaa voi viljellä ihan vaikka ruukuissa tai kukkalaatikoissakin.

   Tänä vuonna noihin voi lisätä vielä reilusti multaa, joten lannoitus hoituu sillä, mutta muuten sitä pitää vähän pohtia.

   Laatikkoviljelystä löytyy paljon tietoa netistä ja ihan kirjojakin aiheesta on tehty, mm.Saila Roution "Puutarha laatikoissa".

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!