keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Sateinen ja viluinen toukokuu

Täällä sataa vettä, on +6 astetta ja selkäkin on vielä kipeä.  Kurpitsan taimet alkaa kohta kukkia ja tomaatit kasvavat kohti kattoa, mutta ei niitä paljon voi vielä ulos viedä. Ei edes harjoittelemaan. Melkein ärsyttää, mutta yritän pysyä positiivisella mielellä. Ostan uusia sisustus- ja puutarhalehtiä ja ammennan niistä uskoa kauniisiin kesäpäiviin ja kukkaniittyihin... 


Tuolla navetassa on kuitenkin alkanut tapahtua ja sieltä kuului tänään tasainen pauke. Sieltä lähtee yksi välikatto, jotta saadaan vähän valoa kahvilaan ja kauppaan... Raotan vähän ovea tulevaan myös teille :).

Tästä tulette sitten sisään...


Ja sitten tuonne taakse tulee kahvilan ja kaupan tiski (vähän huono kuva), mutta sinne olisi nyt tarkoitus saada lisää valoa...


Ja sitä valoa tulee täältä...


Tämä kuva on tuon äskeisen tilan yläpuolelta. Tänne tulee eräänlainen parvi tai parveke... kahvilan pöytiä, joista on näkymä ulos ja Begna-joelle, portaat alas ja osittain välikatto pois, jotta alhaallekin tulee valoa... Vähän tästä tulee hieno! Tai ainakin tosi kiva!

Ja tänne tulee sitten kauppa ja galleria... tämä tila on alakerrassa.


Arvaan, että näistä kuvista on tosi vaikea saada oikein minkäänlaista käsitystä, mutta näette kuitenkin vähän, minkälaisesta paikasta on kyse... Yritän joskus piirtää teille pohjapiirroksen.

Ja tämä jo olemassa oleva ravintola on siis samassa yhteydessä ja myös asiakkaiden käytössä. Ainakin, jos ulkona sataa vettä. Tosin ulos on tilattu 15 settiä ulkokalusteita, joten oletus on, että ulkona paistaa aurinko...


Ja jos tulee vielä jotain muita ideoita, niin onhan tuolla tilaa sitten vielä vaikka mihin...

En tiedä, saitteko te tästä oikein mitään irti, mutta minulle tämä oli tärkeä juttu. Sain taas vähän uutta intoa. Tämä on välillä vähän tällaista yksinäistä puurtamista, ja paitsi motivaatio, niin myös fokus hetkittäin katoaa. Aivoriihi olisi joskus kiva olla olemassa. Toki meillä on aivoriihiä tuon isännän kanssa, mutta päävastuu aika monesta asiasta on minulla. Rakennushommista vastaa miehet. 

Ei sen puoleen, onhan tämä aika unelmaa. Mutta aina välillä into hiipuu - varsinkin kun sade ropisee, selkää särkee ja kesä tuntuu olevan tänään niin kovin kaukana.


Vaikka eihän se ole. Vaan ihan tuossa nurkan takana ja tässä tulee vielä kiire :).

2 kommenttia:

 1. Sieltä se kesä sitten yllättäen tuleekin. Kunhan nyt tästä juhlaviikonlopusta päästään ensin.

  Hienolta ja jännittävältä näyttää kaikki tuolla sinun työmaallasi. Pohjapiirros auttaisi todella hahmottamaan vähän paremmin.

  Mitä kaikkea sinne myymälään tulee myyntiin?

  Intoa paikkojen kuntoon laittamiseen! Toivottavasti selkä alkaa paranemaan.

  VastaaPoista
 2. Juu, kyllä tuohon pitäisi laittaa pohjapiirros - arvaan, että ei siitä saa muuten mitään käsitystä. Laitan joskus. Mutta ikivanhoja hirsiseiniä siellä kuitenkin on ja historian siivet havisevat :). Tuo koko rakennushan taitaa olla 70 m pitkä, mutta siellä hämärissä ja pimeässä aina vaeltelen suunnittelemassa, eikä yhtään pelota. Siellä on hyvä ja rauhallinen tunnelma.

  Kevät keikkuen tulevi. Yksi pääskynen täällä jo oli, mutta enempää ei sitten tullutkaan ja se yksikin katosi johonkin... ja niitä jo paljon aikaisemmin keväällä kaipaamiasi valtavia hanhiauroja lentää tästä vasta nyt yli... Mutta vihreää täällä jo on. Ruoho kasvaa suhisten!

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!