perjantai 17. toukokuuta 2013

Gratulerer med dagen Norge!

Tänään on Norjan kansallispäivä, 17. mai.  Juhlamenot ovat aika erilaiset kuin Suomen itsenäisyyspäivänä. Iloista juhlintaa. Tärkeinpänä monella paikkakunnalla järjestettävä lasten paraati, barnetog, johon saa  kyllä aikuisetkin osallistua. Viime vuonna seurasin sitä vielä sivusta, mutta tänä vuonna olin mukana marssimassa paikallisen soittokunnnan, korpsin, johtaessa kulkuetta.

Hienointa omasta mielestäni ovat nuo uskomattoman kauniit kansallispuvut, joita täällä käytetään paljon. Ja tietenkin lapset. Ja oli siellä myös kirkonmenoja, ohueen leipään käärittyä makkaraa (pølse m. lumpe), limsaa, jäätelöä, kakkuja ja laulua :).

Tässä teille vähän sisäpiirin kuvakavalkadia yhdeltä soluttautuneelta suomalaiselta...
Tämä pieni poika olisi marssinut mielummin isoäitinsä sylissä. Kun isoäiti ei enää jakanut kantaa, poika tokaisi: "Isoäiti, sinä olet vain laiska!"HURRA, HURRA, HURRA! 

Gratulerer med dagen Norge!

6 kommenttia:

 1. Teillä on muuten kuvien perusteella kevät paljon pitemmällä kuin meillä! Ihan vihreenä olen kateudesta ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on satanut niin paljon, että on vihertynyt - lämpöähän täällä on ollut vaivaiset kuusi astetta :). No, tänään näyttää paremmalta kun aurinko paistaa ja on melkein 20 astetta lämmintä! Jospa se kesä tästä...

   Poista
 2. On muuten harmi että Suomessa ei kansallispuvuille oli paljoakaan käyttöä, tämä Norjan perinne on mielestäni upea! Meiltä jäi oman kylän kulkue väliin tänä vuonna, mutta ehkäpä ensi vuonna sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa olen ajatellut - meilläkin on kyllä hienoja pukuja. Olen nyt jopa miettinyt sellaisen hankkimista. Ja marssiessani tuolla kaikkien noiden pukujen keskellä, tulin sihen tulokseen, että kyllä sen pitäisi olla nimenomaan jokin suomalainen puku - ei norjaslainen bunad. Sehän olisi vähän kuin olisi lainahöyhenissä. Kun en minä suomalaisuuttani muutenkaan peittele tai häpeile.

   Mutta hienoja nämä norjalaisten puvut ovat, uskomattoman upeita!

   Poista
 3. Hienot kuvat! Itse en saanut ko. päivästä yhtään hyvää kuvaa, kun oli niin harmaata ja sateisat (kuvaajassa ei siis ollut mitään vikaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Mun kuvien salaisuus oli tosiaankin tuossa soluttautumisessa :D. Marssin siellä muiden mukana kamera kaulassa niin sain lähikuvia noista puvuista. Hetken päästä ihmisetkään eivät enää reagoineet kameran ääneen niin sain ihan rauhassa räpsiä.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!