keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Nooan Arkki?

Sade jatkuu edelleen. Enää ei ahdista tai ärsytä, nyt tässä on jo vähän dramaattisempia sävyjä. No ei täällä mitään hengenvaaraa ole, mutta monessa paikassa alkaa jo olla. Päätiet ovat poikki ja junanradat ovat poikki. Täällä on aikamoinen kaaos.

Valtatie 3... Kuva NRK


"Folk bur i område der dei kanskje ikkje skulle ha budd" kuuluu kuvateksti. Porukka asuu siellä, missä ei ehkä olisi pitänyt asua. No ei. Kuva NRK

Meillä ei ole ihan näin dramaattista, mutta kyllä täälläkin. Begna-joki ei virtaa enää siellä, missä sen pitäisi. Tai pelkästään siellä.


aamulla ajttelin, että ei se tule tuosta yli. Mutta kyllä se tuli.

Tässä menee normaalisti pieni puro. Tai oja.

Begna-joki ei mene tässä.

Hevosten juoma-astia ei ole rannassa. Tai sen ei pitäisi olla.
Radiossa sanottiin juuri, että tämä meidänkin valtatie E16, on nyt poikki maanvyörymän vuoksi tästä vähän pohjoiseen. Vielä kun tulee maanvyöry tuolla jossain etelän suunnassa, niin täällä ollaan kuin herran kukkarossa...

Hevoset ovat viisaita, ja päättivät kiivetä vähän korkeammalle... siellä tuli vähän kiistaa siitä, kuka oikein on Kukkulan Kuningas.


Eli mitäpäs tässä muuta kuin Arkkia rakentamaan! Sade nimittäin vain yltyy ja alkaa vähitellen tuntua, että tämäkin talo natisee liitoksissaan. Saattaa olla mielikuvitusta. Toivottavasti. Että tällainen sadepäivä.

2 kommenttia:

 1. Voi hyvä tavaton! Ovatpa tulvavedet saaneet pahaa jälkeä aikaan! Toivottavasti säätyyppi pian muuttuu ja auringon lämpö kuivattaa maata. Täällä keskellä Suomea alkaa jo olla liiankin kuivaa ja lisäkastelua tarvitaan. Eteläisessä Suomessa on vettä saatu reilusti parin päivän ajan. Kaikkea hyvää Sinulle; toivon auringonpaistetta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Sade taukosi eilen ja nyt on tullut vain pienempiä kuuroja. Tosin ne on luvanneet taas keskipäiväksi oikein kunnon kastelua, mutta senkin pitäisi mennä aika nopeasti ohi. Huomenna on sitten jo poutaa ja pääsee ehkä istuttamaan noitä kesäkukkia, jotka tuolla tallissa odottavat...

   Eiköhän tuo jokikin tuosta vähitellen laske. Kyllähän jokien varsilla yleensä on kevättulvia, mutta tämä meidän joki on säännöstelty ja se ei normaalisti tulvi. Eikä tämä sitäpaitsi ole mikään tyypillinen jäiden lähtöön liittyvä kevättulva - eilen satoi paikoitellen yli 100 mm/ vrk ja se on valtava määrä vettä. Täällä on nyt vertailtu näitä tulvia joihinkin 50-luvun kevättulviin.

   Eri puolilla Etelä-Norjaa on evakuoitu satoja ihmisiä ja monen kodit ovat tuhoutuneet. Ja liikenneyhteydet Oslosta Trondheimin suuntaan ovat käytännössä poikki. Sen näistä hienoista maisemista joutuu valitettavasti maksamaan. Mutta meillä täällä ei ole nyt enää mitään hätää ja hevosetkin ovat rauhoittuneet.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!