torstai 26. helmikuuta 2015

Erikoispostaus kissanystäville


Isobel på røntegn

Hei, meinasi unohtua. Tiedän, että täällä on lukijoissa kissanystäviä. Norjan yleisradion NRK:n sivuilla on ollut muutaman päivän livelähetys, jossa on seurattu 2-vuotiaan Isobel- ragdollin synnytystä. Laskettu aika olisi vasta tulossa, mutta niinhän siinä kävi, että pennut syntyivät vähän etuajassa. Ja kävi siinä niinkin, että satuin silloin just kurkkaamaan pesän kuulumisia, ja itsekin kahden ragdollin omistajana arvasin kissan eleistä, että nyt on jotain tapahtumassa ja tapahtuikin: pennut alkoivat syntyä siinä katsellessani ja siinä meni se yö :).

Nyt siellä on neljä pentua, äitiyttä opetteleva nuori kissaäiti ja emäntä, joka emän heikon maidontuotannon takia joutuu lisäruokkimaan pentuja kahden tunnin välein. Isobel on myös ragdollien tapaan hyvin riippuvainen ihmisistään, eikä halua jäädä yksin hoitamaan pentujaan, vaan suorastaan vaatii itselleen seuraa :). Bergeniläisrouva ei ole saanut montaa tuntia unta viimeisten vuorokausien aikana, mutta sellaistahan se on vauvojen kanssa :).

Sivuilta löytyy video myös itse synnytyksestä, jos se kiinnostaa :). Varoituksen sana: koukuttavaa katseltavaa tuo kissaperheen ja muunkin perheen elämä...

Linkki NRK:n sivuille löytyy tästä6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä - tässä taitaakin mennä tämä yö - onneksi on loma;)

  VastaaPoista
 2. On ollut liikuttavaa seurata, kuinka tuo äitikissa on ollut niin kovin epävarma pentujensa suhteen, mutta alkaa nyt pikkuhiljaa sisäistää äidin rooliaan. Se osasi hoitaa synnytyksen vaistonvaraisen hienosti, mutta sitten se reppana ei enää tiennyt ollenkaan, mitä noille pienille äänekkäille mönkijöille pitäisi oikein tehdä ja mitä ne yleensä edes ovat :).

  Kyllähän noita katselisi vaikka kuinka kauan, mutta nyt on pakko mennä omien ragdollien viereen nukkumaan :).

  VastaaPoista
 3. Tuollaista ohjelmaa ei voi jättää kesken. Näyttää siltä, että emäntä on siirtänyt patjansa Isobelin ja lasten viereen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä on joutunut nukkumaan siinä nyt jo muutaman yön. Jos emäntä yrittää poistua paikalta, Isobel protestoi äänekkäästi. Nyt viimeisen vuorokauden aikana Isobelin itseluottamuksessa on tapahtunut kuitenkin selvää parantumista, joten jospa se pikkuhiljaa alkaa kantaa vastuuta jälkikasvustaan vähän itsenäisemmin…
   Toisaalta se on ragdollien välillä viehättävä, välillä tosi rasittava rotuominaisuus, että ne ovat niin hirvittävän kiinni ihmisissään… kaikki pitää tehdä yhdessä, näköjään myös lastenhoito :).

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Siellä on ollut tänään vähän surulliset tunnelmat :(. Luonnonlaki toimii ja eniten ehkä säälittää kissojen emäntä, joka on tehnyt niin paljon töitä pienten pelastamiseksi. Luulen, että kissaäiti vaistosi pentujen olevan liian pieniä - se selvästi hylki niitä, vaikka osasi toimia niin taitavasti synnytyksen aikana. Toivottavasti kaksi suurinta nyt selviää ja saavat elämästä kiinni.

   Mutta jännittävää ja välillä mukavan rauhoittavaa seurattavaa. Oikean elämän draamaa niin kuin linnunpesien seuraaminenkin. Happy end ei ole ollenkaan itsestäänselvyys.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!