tiistai 17. helmikuuta 2015

Päiväkävelyllä

Kävelin tänään naapuritilalle, entiseen kotiini, ja ajattelin ottaa teidät mukaani kun oli niin hieno ilmakin.  Näette vähän maisemia. Aurinko paistoi jo korkealta, lämpötila oli plussan puolella. Tie alkoi sulaa auringossa.

Jos ilman puhtauden voi päätellä naavan määrästä, niin täällä tosiaankin on puhdas ilma. Ja onhan se, kyllä sen tuntee omissakin kehkoissa. 

Kävellessä näkee, kuinka monta hirveä ja peuraa oikein juoksee tien yli, joten osaa vähän keventää kaasujalkaa noissa mutkissa. 

Kohta jo näkyy tuo tuttu "pyramidivuori", niin kuin sitä kutsun. Näiden pyöreiden ja pehmeiden vuorien seassa on siellä täällä noita pyramidin mallisia, terävähuippuisia vuoria. Vuorten todellinen jylhyys ja korkeus ei ihan kuvissa välity.

Perillä kuppi hyvää teetä ja mielenkiintoista ajatustenvaihtoa. Hienoja kevätpäiviä.

6 kommenttia:

 1. Miltä Sinusta tuntuu nuo vuoret? Jylhiä, mutta ovatko pelottavan jylhiä. Kun minä olen asustanut pitkään tasaisilla, tuntuvat vuoret pelottavilta. Kuin kaatuisivat päälle. Joskus Lapin reissulla sävähti kun esim Pyhätunturin harmaan-musta huippu pilkahti näkyviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tänään puhuin aiheesta ystäväni kanssa. Nämä Valdresin vuoret on jylhiä, mutta jollain kumman tavalla myös lempeitä ja aika feminiinisiä. Täällä tuntuu hyvältä asua, täällä on paitsi yksinkertaisesti tosi "hyvät energiat", niin myös puhdas ilma. Sen energian valehtelematta oikein tuntee kropassaan kun tänne saapuu Oslosta päin. Kaikki vieraat haluavat yleensä tulla takaisin. Kertovat jostain kumman syystä lähes ikävöivänsä tätä paikkaa jo yhden käynnin jälkeen.

   Paikalliset itse ovat jakautuneet vähän kahteen tyyppiin: on ne, jotka asuvat mielellään laaksossa ja sitten ne, jotka haluavat asua ylhäällä. Täällähän olisi mahdollista asua myös tuolla lähes tuhannessa metrissä ja upeissa näköaloissa. Siellä olisi myös se etu, että aurinko paistaa sinne läpi talven ja siellä on usein kaunista, kun me samaan aikaan elämme täällä pilvikannen alla.

   Mutta silti, jostain syystä, tunnen oloni täällä laaksossa jotenkin turvallisemmaksi. En oikein haluaisi asua tuolla ylhäällä, vaikka sinne on aina välillä hyvä päästä hengittelemään ja siellä mahdolliset huolet asettuvat usein oikeisiin mittasuhteisiin.

   Eli summa summarum: en koe näitä vuoria pelottavan jylhiksi, vaan turvallisen lempeiksi. Täällä on yksinkertaisesti hyvä asua ja elää. Autoilu tosin tuntui alussa vähän haasteelliselta kun olin tottunut Oulun seudulla ajelemaan :).

   Poista
 2. Ihanat maisemat. Mä rakastan vuoria. Tuolla haluan käydä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne kannattaa kyllä joskus tulla! Norja on hieno maa ja Valdres ihan omanlaisensa. Peikkojen kotiseutua :)

   Poista
 3. Teillä näyttää olevan edelleen paljon lunta. Meiltä se on alkanut jo sulaa, tai oikeastaan tuntuu, että se suorastaan haihtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on vielä ihan talvi ja tänään tuli taas lisää lunta. Hienoja aurinkoisia päiviä ja aurinko tarttuu nopeasti kasvoihin kun se ottaa vähän lisätehoja tuosta hangesta :). Hieno kevät täällä!

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!