torstai 12. helmikuuta 2015

Terveisiä Suomesta


Heräsin liian aikaisin, koska nenä oli tukossa. Asiaa ei auttanut se, että Ines haluaa nukkua kiinni kasvoissani. Jos käännän kylkeä, se siirtyy tyynen rauhallisesti ylitseni ja painautuu taas kasvoihini kiinni. Yhä uudestaan ja vaikka kuinka monta kertaa. Olen tosin näiden lähes kahdentoista yhteisen vuoden aikana siedättynyt sen karvoihin niin, että ne eivät erityisemmin haittaa. Paitsi, jos nenä on jo valmiksi tukossa. 

Nousin ylös ja päätin saman tien viedä hevosille aamuheinät. Vähän liian aikaisin, mutta niillä ei ollut mitään sitä vastaan. Siellä ne seisoivat odottamassa ja Elvira hörisi hyvät huomenet. Täydellinen puolikuu teki sillan joen sulaan pintaan ja aamu oli taas niin hieno. 

Blogi ei ole päivittynyt, koska ensin podin kolmen päivän migreeniä ja sitten matkustin Suomeen muutamaksi päiväksi rakkaita tapaamaan. Siinä sivussa täytin itseni fazerin suklaalla ja irtokarkeilla, ruisleivällä, karjalanpiirakoilla, runebergin tortuilla ja laskiaispullilla. Hyvä pieni loma.

Palatessa matkalaukussa oli tuliaisina oululaisen jälkiuuniviipaleita ja tiskiharjan irtopäitä (niitä ei saa täältä). Noita tiskiharjoja tuon tullessani joka kerta ja olenkin alkanut vähän ihmetellä niiden menekkiä. Ne menevät nykyään huonoksi vähän liian nopeasti... Nopeammin kuin tavalliset tiskiharjat, eli se siitä hienosta ekologisesta ajatuksesta. Elämme huiputusyhteiskunnassa, niin kuin äitini aina sanoo. Ja taidan olla vähän samaa mieltä.

Kamerani on päättänyt kieltäytyä yhteistyöstä tietokoneeni kanssa, joten en saa ladattua kuvia koneelle. Paitsi aina välillä ja satunnaisesti, enkä ollenkaan ymmärrä, mistä moinen yhtäkkinen oikuttelu johtuu. No, täällä koneeni uumenissa on yli 8000 (!) kuvaa mistä valita… Olen alkanut niitä vähän karsia, mutta se urakka jatkuu vielä jonkin aikaa. Eli ehkä se on ihan hyväkin, että en saa ladattua uusia kuvia.

Täällä on jo kovin keväistä, siksi appelsiini sopii kuvitukseksi oikein hyvin. Aurinkoista päivää!

4 kommenttia:

 1. Voi nyt tuli mieliteko jälkiuunileipään ja kotimaan karkkeihin :D Minulla on myös valtava kuvamäärä tällä erittäin väsyneellä koneellani.....vähän hirvittää! Olisi siivous paikallaan täälläkin siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin noi jälkiuunipalat syötättää mua niin paljon, että pitää vähän säännöstellä niiden tuomista. Saatan elää monta päivää pelkällä ruisleivällä, karkeilla ja suklaalla - nyt jätin karkit ostamatta.

   Olisi koneen siivous todellakin tarpeen… suurin osa kuvista on ihan hävitettäviä ja kun niitä on niin paljon, ei niitä kaikkia voi edes varmuuskopioida… Joten jos jotain tapahtuu, niin lähes kaikki menee…

   Poista
 2. Käytin ennen noita irtopäätiskiharjoja, mutta sitten löysin aidoista hevosenjouhista tehdyt harjat. Ne kestävät, kestävät ja kestävät. Kestävät kuumaa ja pitävät kuosinsa, minulla ei ole tiskikonetta, joten käyttö on runsasta, mutta hyvinkin vuosi menee yhdellä harjalla. Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä on ihan selvästi laatu huonontunut. Ne menee tosi nopeasti ihan haperoksi ja sitten tummuvat.
   Kävin jo netissä etsimässä noita tiskiharjoja ja löysinkin ainakin yhden puodin. Tosin sieltä löytyi kaikkea muutakin, kuten pellavaisia tiskirättejä ja valurautapannuja… joten kalliiksi tulee tuo tiskiharja :).

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!