tiistai 2. joulukuuta 2014

Talvi
Täällä ollaan nyt villasukat ja lampaankarvatossut jalassa, lampaantaljan päällä istuen ja uusi liettualainen maailman lämpimin villaponcho harteilla. Tämä ihana vanha taloni (asuttamani, ei omistamani) on modernisoitu niin, että täällä on lattialämmitys mutta ei tulisijaa. Ja nyt se lattialämmitys ei tässä olohuoneen puolella toimi. Makuuhuoneessa on sitten liiankin lämmintä. Kukat tykkää, mutta itselle tulee vähän vilu. Varsinkin jos väsyttää, ja nyt on viime päivät väsyttänyt. On mulle luvattu tänne takka, mutta se on jäänyt laittamatta - omaakin saamattomuuttani. Mutta muuten ihana talo  - en valita.

Vaikka välillä väsyttääkin, niin muuten syksy ei tänä vuonna syystä tai toisesta erityisemmin ahdista tai masenna. Ja on tosi mukavaa kun tulee joulu. Ostin joulumyyjäisistä ponchon lisäksi kaksi keramiikkatonttua. Ne möi ihana Synnøve, oman kylän tyttö (tai nainen). Itse aurinko ja ystävällisyys, mutta myös tosi herkkä ja syvällinen taiteilijasielu. Tonttujen vieressä palaa violetti kynttilä (näyttää kuvassa kyllä ruskealta), koska Norjassa adventin väri on violetti. Niin kai se on Suomessakin kirkollisesti, mutta täällä se on sitä myös kotona ja kaupoissa. Ensimmäisinä talvina sitä vähän vierastin, mutta nyt se tuntuukin aika mukavalle. 

Jouluruusu unohtui hyllylle kun olin viime viikon taiteellisen inspiraation vallassa... Raukka vähän kärsi ja meinasi päästä hengestään, mutta pyysin kauniisti anteeksi ja yritän nyt elvyttää  sen jouluksi.  Näyttäisi onnistuvan - siinä on paljon terhakoita nuppuja.

Tänään näin muuten ilveksen jäljet tuossa ihan kulman takana. Ja ketun, näädän, oravan, kauriin ja jäniksen jäljet. Siellä on tosi paljon elämää, vaikka maisema näyttää niin hiljaiselta ja lähes kuolleelta.

Tällaista ajatuksen virtaa tänään täältä Norjasta, sohvan uumenista. Ei mitään asiaa, mutta halusin kuitenkin kirjoittaa :).

8 kommenttia:

 1. Vanhassa talossa minäkin asustelen ja talvi pukeutumiseen kuulu aina villapaita ja villasukat. Kaksi tulisijaa kyllä on, mutta ikkunoista vetää ja varmaan jostain muualtakin. Silti nautin tästä asumismuodosta. Lämmintä kahvia, teetä, kaakaota tai glögiä hörpin iltaisin. Hyvää joulun odotusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se kuuluu vähän asiaan. Täällä vaan hämää se, että talo on remontoitu vähän liiankin viimeisen päälle (minun makuuni), ja samalla on menetetty sellainen vanhan talon lempeä viileys - täällä on yksinkertaisesti jääkylmä parketti :). Aikaisemmassa paljon alkeellisemmassa mökissäni saattoi aamuisin olla 15 astetta lämmintä, mutta jostain kumman syystä se ei tuntunut niin kylmältä kuin tämä.

   Mutta olet ihan oikeassa. Teetä ja glögiä ja lämmintä päälle. Viileässä pysyy virkeämpänä - sen takia en ole hirveästi edes hoputtanut tuon lattialämmityksen korjausta. Osassa taloa kun se toimii ihan hyvin.

   Poista
 2. Lattialämmitys olisi varmasti mukava (siis jos se toimisi). Meillä on lattiaviilennys :) Mutta onneksi on tulisijoja, mutten ei pärjäisi. Toivottavasti ensi talvena voit nautiskella takan äärellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takka olisi kyllä ihana… En tiedä, jos sen vaikka saisi jo tänä talvena. Tai edes jonkinlaisen tulisijan, jos ei ihan takkaa. Täällä on sille paikkakin valmiina. Muuri ja reikä (nyt peitetty) muurissa :).

   Poista
 3. Näistä kuvista ei voi oikein muuta sanoa kuin että KOSELIG! Ja ihan isoilla kirjaimilla... :) Meilläkin lattialämmitys eteisessä päätti lopettaa toimintansa, mutta muuten kyllä kämppä on ihan riittävän lämmin ja takkakin toimii. Toivottavasti saat takan pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ulkona ei ole nin kovin koselig, niin pitää yrittää nauttia täällä sisällä :). Ja kyllä täällä tarkenee - pukeutumiskysymys :).

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!