sunnuntai 24. helmikuuta 2013

A Perfect Day


Täydellinen kevätpäivä. Aurinkoa pilvettömältä taivaalta. Lämpötila nollan tietämillä. Vuoristojärvi. Valkoisena hohtava keväthanki. 
 

Nuotio ja loistoeväät. Makkaraa, olutta, kahvia, pullaa ja suklaata. Ja appelsiineja.
 

Yllätysvieraita, joista toinen lumiukkoikäinen :). Sen verran oli pakkasen puolella, että isompaa lumiukkoa ei syntynyt. Ystävällistä lumisotaa. Jaettu lampaantalja ja suklaa.Iltapäivää kohti  sinisempiä sävyjä ja jään päälle kohoavaa usvaa.


Välillä tuli mieleen lapsuuden maisemat Itä-Suomessa ja  keväiset kävely- ja hiihtoretket jäälle...


mutta sitten sitä taas muisti, miten korkealla sitä oikeastaan ollaankaan.


Nyt kasvoja kuumottaa, takassa  palaa  tuli, pihalla loimottaa lasten tekemät lumilyhdyt, kahvi maistuu hyvälle ja täydellinen auringonpaiste on vaihtunut täydelliseen kuutamoon. Mitä muuta sitä tällaisena päivänä voi tuntea kuin lähes  täydellistä onnea? Ainakin hetkittäin.

8 kommenttia:

 1. Noiden luulisi olevan hyviä rautu-ja taimenjärviä. Ainakin näyttävät siltä. Ja totta, löytyy Itä-Suomea muutamista kuvistasi. Me menetimme talven lounaimyräkkä ja rankkasateet sulattivat puolimetriset hanget.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä ymmärtääkseni on ainakin taimenia, rauduista en tiedä (mikä se on norjaksi?) - kovasti siellä kuitennkin kesäisin kalastetaan. Maisemasta, kalliorannoista ja kasvillisuudesta tulee tosiaan mieleen lapuuden maisemat - korkeuserot eivät tuolla ole niin suuria. Mutta sitten kun nostaa vähän katsettaan ja näkee Vassfaretin puuttomat tunturit, niin tajuaa, miten korkealla sitä ollaan.

   Täällä on nyt talvi parhaimmillaan - pikkupakkanen, paljon lunta ja aurinkoa. Pitää yrittää nyt nauttia, koska ainakin viime vuonna kevät oli aurinkoinen, mutta koko kesän sitten satoi eikä aurinkoa paljon näkynyt...

   Poista
 2. Jahas sinne se aurinko häipyi, täällä ylhäällä +4 ja vettä tulee ja tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vesisade saattaa kyllä tympäistä - muistan viime kesältä:). Toivottavasti saatte tämän auringon taas sinnekin! Täällä on tänään ihan yhtä hieno päivä kuin eilenkin ja iloitsen paitsi itseni, niin myös paikallisten hiihtolomalaisten puolesta! Näillä keleillä minustakin tulee talvi-ihminen! Marras- ja tammikuun voisi sitten kyllä puolestani poistaa...

   Poista
 3. Ihanaa ja täydellistä kevätpäivää olet viettänyt :), niin kaunista. Kevät hankiaisia odoteleessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on nyt näitä ihan täydellisiä talvipäiviä. Kamera jäi eilen matkasta, joten napsin kuvat kännykällä, mutta kyllä silläkin ihan kelvollsia kuvia saa:).Toivottavsti sinnekin tulee tällaiset kelit pian!

   Poista
 4. Ihana keli teillæ siella ollut. NOita odotellessa:) ja ihania heppapostauksia. Olivat kayneet kylassa:) Voi kun olisit tajunnut, etta ne ovat siella. Onko hepat joskus asuneet siina pihapiirissa vai tulivatko ne sun perassa? Ihania:) Ja toiv sairas heppa paranee pian ja paasee takaisin laumaansa:)

  VastaaPoista
 5. En ihan tiedä noiden hevosten aivotuksista, ei ne tässä pihassa ole koskaan asuneet. Vaikea sanoa, miten paljon ne tietävät ja ymmärtävät. Itse tietenkin haluan ajatella, että ne tulivat tänne juuri minun takiani:D. Ystäväni sanoi, että tulivat hakemaan minua ja niinhän tässä vähän kävi: lauantaina varmistui, että muutan ensi kuussa sinne samalle tilalle, ja jatkossa voin syöttää hevosia suoraan makuuhuoneen ikkunasta :).

  Tinden-potilas on jo laumansa kanssa ja vaikuttaisi olevan ihan ok. Tänään tosin löysin sen makaamasta keskeltä heinäkasaa ja säikähdin. Pakotin sen ylös ja ihan tuo näytti olevan kunnoossa, nautti vain kevätauringosta ja oli ajatellut, että ruokapöydällä on mukava makailla - on heinät lähellä :D.

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!