lauantai 11. huhtikuuta 2015

Bad hair day


Täydellinen aamu. Heräsin virkeänä hyvin nukutun yön jälkeen, ulkona oli mukavan kirpeää ja peipon laulu täytti ilman. Kaksi joutsenta kuherteli joella, ja haukat pyörivät yläpuolellamme kun aurinko kurkotteli vuorten takaa. 

Mutta Knektenin aamu ei ollut täydellinen, pikemminkin päinvastoin. Tukka oli huonosti ja muutenkin ärsytti. Ruoka oli kymmenen minuuttia myöhässä, kaverit tunkivat samalle heinäkasalle ja korvassakin oli pihkaa. Ei se aina naurata, vaikka olisi kuinka lempeä luonteeltaan.

Seisoin siinä tovin, rapsuttelin sitä harjan alta ja kohta oli silläkin jo parempi mieli. Mietin sitä, miten Helsingissä asuessani minulla oli vuosien taukoja, että en käynyt edes lähellä hevosta. Jos näin hevosen telkkarissa, saati oikean hevosen, saattoi alkaa itkettää ja rintaa pakahdutti. Joten jos sitä miettii, niin olen nyt varmaan ihan oikeassa paikassa.

Ensi viikolla näillä on manikyyri ja hammaslääkäri. Ja luulen, että ennen sitä vielä kampaaja. Sitten voi kesä tulla. Västäräkit tuli jo :).

ps. tiesittekö muuten, että hevosetkin joogaa aamuisin? Tekevät aurinkotervehdyksen. Ensin astutaan etujaloilla eteenpäin takajalkojen jäädessä paikalleen, sitten niiataan syvään etuosalla ja sitten takapäällä. Sitten haukotellaan perusteellisesti. Itseltä aamuvenyttely jää usein tekemättä ja se tuntuu sitten kropassa...

9 kommenttia:

 1. Tukka hyvin, kaikki hyvin...näinhän se menee ;-P
  Ihanaa tätä päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee hevosillakin :). Niillä on hyvät ja huonot päivänsä ihan niin kuin meilläkin.

   Hyvää viikonloppua <3

   Poista
 2. Oih, nyt kun sanoit niin pitaisi meidankin mineille hampilekuri tilata :/ Isanta saa noilta "kaapioilta" kylla nuo kapalat raspattua, mutta hampaiden hoito jatetaan osaavimpiin kasiin! Ai niin ja meidan pikku-ukko on harrastanut oman harjansa parturointia - jotenkin on saanut kolon hangattua keskelle harjaansa syomalla kapeimmasta mahdollisesta aidanraosta. Hupsu pikkuheppa! Tuo rouvashenkilo taas kasvattaa nain talvea vasten kunnon afroa. Pitanee heppakuvapaivitys tehda lahiaikoina omaankin blogiin - on ne vaan niin lutusia elukoita <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on onneksi naapurissa kengitysseppä, joka käy vuolemassa kaviot ja tarvittaessa kengittämässä - yritetään pääsääntöisesti pärjätä ilman kenkiä. Hampaat hoitaa sitten eläinlääkäri ja kampaajana toimin minä.

   Hännät on taas venhähtäneet niin pitkäksi, että ne pitää leikata ja puunata oikein kunnolla talven jäljiltä. Näillä on niin muhkeat hännät, että se on melkoinen homma…

   Tuossa viimeisessä kuvassa on joukon juniori Blesen, joka kasvattaa itselleen lauman komeinta harjaa, kunnon hevilettiä :).

   Monta hevosta teillä on?

   Poista
  2. Komeita kyllä nämä sinun hoidokkisi, pitkätukkaisinakin :-) Meillä on kaksi minihevosta (koirankorvikkeita :-) ) 7 vuotias Princess, joka näyttää enemmän shettikseltä, ja 1.5v Jimmy, erittäin terävä kaveri, ja todella kaunisliikkeinen! Voisi käyttää näyttelyissä, jos kiinnostusta riittäisi. Mutta meille nämä ovat lemmikkejä, tai terapiahevosia, niinkuin isäntä niitä kutsuu :-)

   Poista
 3. Hih, minulla on hiukset samassa kunnossa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin mullakin aika usein aamulla. Pimeässä oli hyvä mennä antamaan aamuheinät kun sai vetää pipon vielä silmille, mutta nyt aamun valo on armoton… eikä enää kehtaa olla pipo päässä :).

   Poista
 4. Ihanat krepatut kiharat ne on!
  Meillä on hevostallit melkein takapihalla...välissä vaan tilan pelto. Onkin katsottava miten aurinkotervehdys naapuri hevosilta sujuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinki tuolla Blesenilla on melkoinen rastatukka :).

   Minäkään en ole osunut kovin montaa kertaa paikalle aurinkotervehdystä todistamaan. Kun sen ekan kerran näin, säikähdin, että hevosella oli joku hätä - se näytti aluksi niin oudolta noin ison eläimen tekemänä :D.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!