keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Tammikuu, kuukausista turhin
Tammikuu, kuukausista turhin ja pisin. Uuden vuoden ja uuden alun euforia haalistuu tässä kymmenennen päivän kieppeillä. Lupaukset unohtuu ja alkaa taas tekee mieli suklaata. Tuuli hakkaa ikkunoita ja taivaalta tulee vettä joka kiillottaa pihatiet jäisiksi. Sitten se vaihtuu rännäksi. Maisema on valkoisen harmaa ja kevät tuntuu olevan vielä kovin kaukana. Onneksi on vapaapäivä, eikä mikään pakota ulos. Tänään en hae edes postia.

Maciin tulee tuttu kehoitus päivittää flash player, ja kun teen työtä käskettyä, ohjelma muuttukiin venäjänkieliseksi. Onneksi en lähtenyt just siinä vaiheessa hakemaan kahvia, vaan refleksit pelasi nopeasti. Paniikkijarrutus, kaikkien aikaisemminkin ladattujen päivitysten poisto ja koneen tarkistus virusohjelmalla. Hurahti taas pari tuntia. Toivon, että ehdin ajoissa, eikä kone ehtinyt imaista mitään ylimääräisiä. Hyvä muistutus siitä, että nykyään pitää olla valppaana ja hereillä koko ajan. 

Mutta onneksi on lämmin koti ja kaapissa ruokaa - sekään kun ei ole mikään itsestään selvyys tässä maailmassa. Voi ottaa kissan tai pari kainaloon, kirjan käteen ja keittää kahvit. Paeta Toscanan auringon alle ja haaveilla vanhasta talosta Italiassa. Tosin kylmä taitaa olla nyt sielläkin.

Ja kuten sanoin, tänään en mene ulos. Tähänkin päivään hyvin osuvat kuvat on otettu viime vuonna. Paitsi ei tammikuussa vaan huhtikuun 25.pvä...

No mutta kyllä se taas tästä, valo lisääntyy, vaikka sitä ei just nyt huomaakaan. Pitää vain luottaa.


6 kommenttia:

 1. Loka-maaliskuu. Noi kuukaudet vois vaan deletoida kokonaan. Huhtikuukin on vähän siinä ja siinä. Keväällä inhottaa kaikki ne roskat mitkä paljastuu lehdettömistä puskista ja aurinko on niin kirkas et saa asunnon ku asunnon näyttää pölykasalta. Ei jatkoon ollenkaan 👎👎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulis aika lyhyt vuosi, jos lokakuusta huhtikuuhun deletois :D. Tykkään kyllä vuodenajoista, mutta tammikuu on sellainen ikävä välikuukausi, vähän vielä helmikuukin. Maalis- ja huhtikuu taas saattavat olla täällä aika ihanaa aikaa - vaikka sitten välillä tulee tollasia takapakkeja, niin kuin noissa kuvissa :/. Mutta joo, tunnistan kyllä myös sen liian kirkkaalta tuntuvan valon ja pölyn...

   Poista
 2. Ehkä ihmistenkin pitäisi tammikuussa käydä talviunille tai -levolle. Olisimme virkeinä, kun kevät koittaa. Itse heittäydyin opiskelijaksi kokopäiväisesti. Voin huokaista kahden tiukan vuoden jälkeen. Rahojen riittävyydestä ei ole hajuakaan, mutta nautin ainakin vähän aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammikuu on vähän sitä ikävintä talvea: joulu on jo mennyt mutta vielä on pimeää ja ikävää. Helmikuun puolesta välistä alkaen alkaa sitten helpottaa kun aurinko tulee jo kunnolla esiin..

   Intoa opiskeluun, opiskeluajat on niitä parhaita aikoja siitäkin huolimatta, että rahat on tiukassa :).

   Poista
 3. Meillä on just nyt tuon näköistä kuin toisessa kuvassa. Eilen en käynyt ulkona ollenkaan. Saas nähdä käynkö tänään. Talviuni.

  Ei kevät olisi niin hieno jos ei olisi talvea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin oli ihan ton näköistä ja pysyin sisällä. Oikeastihan tollanen myräkkä on aika kiva, jos ei tarvitse lähetä mihinkään ja voi vaan vetää vällyä korville. Sellaiset mitäänsanomattoman harmaat ja hiirenhiljaiset päivän on paljon tylsempiä...

   En minä vuodenaikoja vastaan taistelekaan, mutta suhde on vähän epäreilu, ja senpä takia talvesta ja syksystä voisi siirtää pari kuukautta kevääseen ja kesään. Siis jos saisin päättää, mutta eipä multa taideta kysellä :).

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!