keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Sadetta pidellessä


"Vaihtelevaista" on hyvä sanaa kuvaamaan viime päivien säätä. Tästä on vyörynyt yli ukkoskuuroja vaikkakin ilman varsinaista ukkosta. Auringonpaiste on vaihtunut hetkessä kaatosateeksi. Täällä päässä laaksoa paistaa aurinko ja kaupan pihassa saa kahlata varvassandaaleissaan nilkkaa myöten vedessä. Tai päinvastoin.

Eilen menin tervehtimään hevosia auringon paistaessa siniseltä taivaalta, mutta aika pian istuin mökin rapuilla pitelemässä sadetta, joka yltyi sellaiseksi, että hevosetkin päättivät siirtyä puun alle suojaan.

Sadepäivien kunniaksi on hyvä pitää kotona taas kerran roinanhävitysviikkoa. "Aika tavaran kaupittee" sanoi edesmennyt isäpuoleni, ja varmaan se laudanpätkien ja naulojen suhteen pitikin paikkansa, mutta ei kyllä tässä "modernissa" maailmassa. Tai ainakaan omassa kodissani. 

Minulla on kummallinen tarve säilyttää kaikki lasipurkit, narunpätkät ja kuplamuovit "tulevaa tarvetta" varten, mutta sitä tarvetta ei koskaan näytä tulevan ja kaapit pursuaa kaikkea tarpeetonta. Puhumattakaan niistä vaatteista, jotka odottavat laihtumista, tai niistä epäonnistuneista kenkäostoksista, jotka odottavat sitä ihmettä, että jalkani muoto jotenkin muuttuisi.

Ja sitten välillä yritän saada inspiraatiota vaikkapa blogeista tai sisustuslehdistä ja katsella kuvia selkeistä ja siisteistä kodeista. Luen juttua norjalaisesta Caroline Heyerdahlista, joka muuttaessaan USA:sta takaisin Norjaan pettyi siihen, että täältä ei saa ympäristöystävällisiä pesuaineita ja pisti yrityksen pystyyn. Laati konseptin ja reseptit, etsi  valmistajat,  kokeili ja testasi ja nyt niitä sitten saa. Niitä ympäristöystävällisisä pesuaineita

Toisaalta en ole ihan varma inspiroidunko vai turhaudunko noista jutuista enemmän. Itselläni kun on sen verran luovuutta, että saan kyllä ideoita ja näen mahdollisuuksia, mutta se toteutus on sitten toinen juttu. Mutta vaikka turhaudunkin usein itseeni, niin ihailen kyllä noita ihmisiä aivan tolkuttomasti. Sitä ennakkoluulottomuutta, uskoa, sitkeyttä ja kovaa työtä, mitä noiden juttujen takana on. Koska eihän se nyt ihan "tuosta vain" mene, vaikka sellaisen kuvan helposti saakin.

Kun saisi edes nuo kaapit siivottua…

ps. tuo C on norjalainen firma ja nettisivutkin näyttää olevan vain norjaksi, mutta tuotteita voi näköjään tilata myös ulkomaille. Jos kiinnostaa, niin löydät infoa täältä

6 kommenttia:

 1. Hola! Ihastelin juuri täällä andalucian taivaan alla yötähtiä ja mietin, että pohjolassahan on valkeat yöt. Voin kertoa, että kyllä ne kaikki tähdet tallella ovat. Vähän hassussa asennossa meikäläisittäin mutta löydettävissä kuitenkin. Harmi etten ottanut kameranjalustaa mukaan, olisi hyvä tilaisuus opetella yökuvausta.

  Ihanaia hevoskuvia, taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Andalucia on varmaan oikein oiva paikka viettää tätä kesää - ainakin parempi kuin Suomi. Täällä meillä on nyt onneksi ihan kohtalaiset ilmat, vaikka ei todellakaan mikään superkesä olekaan.

   Eikä muuten ole enää ihan valkeat yöt täälläkään - kynttilä palaa jo, vaikka tähtitaivasta ei taida vielä kunnolla nähdäkään :).

   Nauti Andalucian öistä ja kerro otavalle terveisiä!

   Poista
  2. Ihanat kuvat taas! Hepat sateessa, taisivat tykätä.

   Poista
  3. Nyt niille tuli kiire suojaan puun alle, kun sateessa oli sen verran voimaa. Mutta kyllä ne sateesta tykkäävät - intoutuvat usein just sateella leikkimään ja laukkailemaan ympäriinsä :)

   Poista
 2. Ja täälläkin sataa, juuri nyt kaatamalla. Eilen ukkosti rajusti ja pitkään, vaikka päivä kaunis olikin. Minulla alkoi loma - saapas nähdä taukoaako sade sen aikana ;)
  Minä sitten tykkään näistä hevoskuvista - kiitos taas kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä sataa ja paistaa - vuorotellen. Ensi viikolle on luvattu kauniimpaa.

   Kiitos, hevoskuvia tulee varmaan jatkossakin :).

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!