maanantai 22. kesäkuuta 2015

Hevosten kesätyöpaikka

Hevoset joutuivat kesätöihin puhdistamaan naapuritilaan kuuluvan vanhan husmansplassin eli suomalaisittain torpan piha-alueita. Ja mikä kesätyöpaikka! Pihapiiri on kuin vanhasta suomalaisesta elokuvasta. Tilaa vuokraa oslolainen metsästyseura, mutta se on käytössä ainoastaan syksyllä hirvenmetsästysaikaan. Mökit on kuitenkin kunnostettu hienoiksi sisältä. Laitan joskus kunnollisia kuvia - nämä ovat vai kännykällä räpsittyjä, eivätkä anna oikeaa kuvaa paikan hienoudesta.

Tämän kesätyöpaikan sivutuotteena sain myös minä kesämökin. Esitettiin nimittäin toive, että viettäisin tuolla mahdollisimman paljon aikaani nyt kesällä. Ja mikäs siellä on ollessa - paikka on suoranainen paratiisi.

Nyt kuitenkin poskiontelot vaivaa, joten tein hevosten luo vain pikavisiitin ja kävin katsomassa, että kaikki on kunnossa. Ylensyöneet hevoset eivät paljon lotkauttaneet korvaansa, kun sinne menin - mitä nyt Elvira tuli halaamaan. 

Itse kärsin nimittäin hirveästä eroahdistuksesta. Taas kerran. Ei tuonne ole kuin reilu kymmenen kilometriä, mutta se on aika paljon verrattuna entiseen kymmeneen metriin...

6 kommenttia:

 1. Oi mikä paikka, mitkä maisemat! No joo, suomifilmissä ei ihan noin jylhiä vuoristomaisemia taida löytyä, meillä on "vähän" tasaisemmat tilukset ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan upea paikka. Tuolla on ollut vakituista asutusta viimeksi vuosikymmeniä sitten (n. 70 vuotta sitten, arveli naapurin isäntä), ja pihalla kasvaa ainakin sireeni ja raparperi. Odotan jännityksellä, jos sieltä vielä nousisi jotain muita muistoja vanhasta puutarhasta.

   Ei Suomessa ihan noin vuoristoista ole, mutta itäisestä Suomesta löytyy aika mäkisiä seutuja. Vaikkapa Puulaveden rannoilla on paljonkin maatiloja, jotka on rakennettu kerkealle ja joista näkee kauas. Mulle tulee noilla järvillä useinkin mieleen lapsuuden eteläsavolaiset maisemat :).

   Poista
 2. Tervetuloa torppalaiselämään :) Minulla ei tosin ole omallani hevosta, mutta lampaita kylläkin.
  Parempaa elämää ei voi ollakaan, joten onnea siis ystäväiseni kesätorppaan :D
  Suloiset kuvat hevosista ja idylli todellakin kohdallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan muodostuuko tästä mulle kesätorppa - vähän pitää vielä tutustella paikkaan. Ehkä pitää viedä sinne kahvit ja pullat ja maalausvälineet mukaan ja asettua taloksi. Ainakin päiväksi. En tiedä, uskaltaisinko olla tuolla yksin yötä...

   Poista
 3. Upea paikka ja selvästi mieluinen työ hevosille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevoset vaikuttavat onnellisilta. Tytöt olivat tänään vieneet ne uimaankin - siellä on loistava hevosten uimapaikka.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!