torstai 26. kesäkuuta 2014

Nyt kyllä otan ja...


Mainitsin jo kerran aikaisemminkin haasteesta, jonka nappasin itselleni Sannalta Pinon päällimmäinen -blogista. Kyse oli tästä "Nyt kyllä otan ja…"-haasteesta. Tarkoituksena hoitaa niitä asioita, jotka ovat jostain syytä jääneet roikkumaan. Minullahan niitä riittää, joten olen yrittänyt muuttaa koko elämänasenteeni (enemmän) sellaiseksi "Nyt minä kyllä"… siitä entisestä "pitäisi", tai vielä pahempi "pitäisi kai"-asenteesta.

Yksi tällainen "pitäisi" - ei kun "nyt minä kyllä"- juttu, oli nuo kaikenmaailman purkit tuolla keittiön kaapissa. Jossain asioissa olen aika impulsiivinen ja herkästi innostuva, joten kaikenlaista "terveysvaikutteista" tulee hankittua, mutta sitten ne yhtä helposti unohtuvat tuonne kaappeihin.

Kaapista löytyi mm. purkillinen spirulinaa. En muistanut ollenkaan, mihin sitä oli tarkoitus syödä, mutta koska se oli niin hirvittävän vihreää, ajattelin, että sen on oltava terveellistä - varsinkin kun vihannesten syönti on jäänyt viime aikoina liian vähälle. 

Otin sitä aluksi ihan veden joukossa (aika haastavaa), mutta tein sitten mansikka-ajan kunniaksi myös smoothieta ja sinne se uppoaa oikein hyvin, vaikkakaan ei suoranaisesti kaunista smoothien väriä… 

Sitten alkoikin tapahtua. Parina päivänä tuli hoidettua vaikka kuinka paljon näitä "nyt minä kyllä"- juttuja. Asiat vain hoituivat, kunnes aloin ihmetellä, mikä mussa oikein on vialla, kun elämä tuntuu pitkästä aikaa näin sujuvalta. En keksinyt muuta, kuin tuon spirulinan ja aloin oikein tutkimaan, mitä ainetta se oikein on. Ja ilmeisesti se todellakin on tuo spirulina, joka on laittanut vauhtia. En kuitenkaan käy mitenkään ylikierroksilla, mutta saan vain asioita aikaiseksi suurempia ponnistelematta ja olen tosi pirteä. Vauhtia vähän hidasti aika massiivinen migreenikohtaus, joka oli ilmeisesti jonkin sortin puhdistureaktio (en sille keksinyt muutakaan syytä). Mutta nyt kaikki on taas oikein hyvin. 

Googlatkaa ( vaikka täältä ) ja kokeilkaa, mutta muistakaa, että nämä asiat on kovin yksilöllisiä. Mikä toimii yhdellä, ei välttämättä toimi toisella. Ja jos päätätte kokeilla, katsokaa, että ostatte hyvälaatuista spiruliinaa. Luontaistuoteala on niin iso bisnes, että sinne mahtuu kaikenlaista yrittäjää. Vaikka tuote itsessään olisi turvallinen, sinne sekaan voidaan laittaa vaikka mitä. Hyvänä nyrkkisääntönä on ainakin se, että jos joku firma myy jotain tuotetta huomattavasti halvemmalla kuin kaikki muut vastaavat firmat, niin siinä on jotain hämärää. Muutenkin suosin itse mahdollisimman paljon kotimaisia juttuja (tai sanotaan nykyään pohjoismaisia :) ), mutta joskus näköjään tällainen Hawaijilainen boosti voi olla tarpeen :).

Minulla on muuten ollut ilo tutustua itselleni aivan uuteen perhoslajiin, kaalikoihin. Niillä on sellaiset pippalot tuolla kaalipenkissäni, että luulen kerääväni ensimmäisen lehtikaalisadon jo nyt… menee muuten parempiin suihin. Aika ärsyttävää, varsinkin kun olen juri päässyt lehtikaalin makuun… Jos jollain on hyvä vinkki niiden torjumiseksi, niin vinkatkaa. Kehäkukkia ja samettikukkia kasvaa samassa penkissä ja verkkoa on turha enää tässä vaiheessa laittaa. 

5 kommenttia:

 1. Jee, ihanaa, että olet saanut aikaiseksi! Minä satuin ostamaan spirulinaa muutama viikko sitten, ja samalla tavoin laitan sitä marjasmoothien mukaan aamulla. Hyvältä vaikuttaa täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo haaste on niin loistava! Sellainen jahkailu ja ikuinen suunnittelu on oikein perisyntini ja tuolla "nyt kyllä otan"-asenteella asiat sujuu niin paljon paremmin. Ei ole enää loputtoman paljon sellaisia sinänsä pieniä juttuja, jotka ovat hoitamattomina kuitenkin hirveitä energiavakaita. Kiitos siitä :).

   Poista
 2. Minäkin luen pinon päällimmäistä enkä ole huomannut siellä tätä haastetta, vai olenkohan unohtanut? Kylläpä on hauska idea, luulisi kyllä että muistaisin. Mutta mitäpä siitä, tämän aion kyllä itsekin toteuttaa! Loistava ajatus kertoa omista irtonaisista langanpätkistään julkisesti jolloin ne on pakko tehdä :)

  Ja kuule, tuo spirulina sisältää jodia joka reippaasti kiihdyttää kilpirauhasta joka taas säätelee elimistön vireystilaa. Ilman runsasta jodia ruokavaliossa, kilpirauhanen ei voi tehdä kilpirauhashormoneita joiden ansiosta ihminen taas on energinen. Monen ihmisen fletku olo johtuu siitä että ravinnossa on suht vähän jodia. Suolasta sitä ei tarpeeksi oikein saa ja jauhojakaan ei enää jodioida. Ja spirulinassa on lisäksi lehtivihreää joka on elimistölle tosi tarpeellinen juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin vähän mietin tuota kilpirauhasjuttua. Mulla kun on sellaisia vähän epämääräisiä kilpirauhasoireita ollut jo pitkään. Nyt on sellainen tunne, kun olisi laittanut silmälasit päähän tai herännyt jostain ruususen unesta. Ei mitään ylikierroksia, mutta hyvällä tavalla energinen ja pirteä olo. Ja koska huomasin ensin tämän kummallisen pirteyden ja sitten vasta aloin miettimään sen yhteyttä spirulinaan, niin lumevaikutuksestakaan ei oikein voi olla kyse. En tiedä mikä tehoaa, mutta hyvältä tuntuu :).

   Poista
  2. Kiitti spirulinainfosta! Toivon, että mäkin tulisin huomaamaan vastaavan vaikutuksen yhtä selvästi (ja muistaisin joka aamu laittaa lusikallisen smoothieen tai mysliin).
   PS. Mun tekemisistä postasin täällä: http://sannascupoftea.blogspot.com.au/2014/05/tehokasta-menoa-edes-joskus.html

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!