keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Touhua

Täällä peipot laulaa, aurinko paistaa ja lumi sulaa kohinalla. Niin se taitaa olla, että jos kevät on myöhässä, se ottaa kyllä menetetyn ajan kiinni, heti kun tulee tilaisuus. 

Eilen kokeilin taas yhtä asiaa, jota en ole koskaan ennen tehnyt. Autoin naapurin isäntää laittamaan 3-vuotiaan hevosen ensimmäistä kertaa reen eteen. Tai oikeastaan kaksi hevosta. En olisi lupautunut, jos olisin ymmärtänyt, mihin tulen osallistumaan. Rodeota reki perässä. Huh! Säilyin hengissä, mutta meinasin jäädä reen alle, koska en märässä ja jäisessä lumessa päässyt tarpeeksi nopeasti karkuun riehuvan hevosen viereltä. Hurjaa ja vaarallista touhua. Mutta tiedänpä nyt, mitä tarkoittaa kun joku "laitetaan aisoihin" :D. 


Muuten aherran nettisivujen parissa, uuden norjankielisen (!) blogin parissa, etsin mahdollisia tavarantoimittajia, istutan lisää siemeniä, suunnittelen puutarhaa, suunnittelen kahvilaa, luen reseptejä (kohta pitää alkaa koeleipomaan), laadin lahjakortteja, teen lehdistötiedotteita... ja väillä yritän purkaa niitä viimeisiä muuttolaatikoita kun ovat vähän jääneet vaiheeseen...:). Sellainen sopiva (vai erittäin epäsopiva?) työkuva tällaiselle adhd-tyyppisele persoonallisuudelle... Mutta kivaa!


Ja tässä teille maailman ihanin kevätlaulu. Tunnen itseni tällä hetkellä vähän pikku-Idaksi suunnitelmineni... sellaista lapsenomaista uskoa siihen, että kaikki on mahdollista. Saa nähdä :).
Du ska inte tro det blir sommar

Ifall inte nån sätter fart
På sommarn och gör lite somligt
Då kommer blommorna snart
Jag gör så att blommorna blommar
Jag gör hela kohagen grön
Och nu så har sommaren kommit
För jag har just tagit bort snönJag gör mycket vatten i bäcken
Så där så det hoppar och far
Jag gör fullt med svalor som flyger
Och myggor som svalorna tar
Jag gör löven nya på träden
Och små fågelbon här och där
Jag gör himlen vacker om kvällen
För jag gör den alldeles skärOch smultron det gör jag åt barna
För det tycker jag dom kan få
Och andra små roliga saker
Som passar när barna är små
Och jag gör så roliga ställen
Där barna kan springa omkring
Då blir barna fulla med sommar
Och bena blir fulla med spring7 kommenttia:

 1. Osoitteita kaivataan kotisivuille ja sille norjankieliselle blogille!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DD Ei ne ole vielä linkitysasteella...

   Siitä norjankielisestä blogista se riemu sitten repeää - ehkä voisitkin toimia mun esilukijana tai kieliasun tarkistajana? Toisaalta ajattelin,että ei se niin haittaa - ehkä se on ihan sympaattista? meinaan olla ihan avoimesti suomalainen maahanmuuttaja, jos se olis vaikka hyvä tapa erottua muista blogeista....

   Poista
  2. Joo siitähän se vasta riemu nousisi, jos minä oikolukisin ;D. Kirjoitin talvella yhden referaatin kotona ja kun vanhin lapsista oli paikalla, niin sanoin, että katsotko läpi virheet. Ja arvaa oliko esim yksikään prepositio paikallaan???

   Mutta tiedätkö, edellisessä työssä ei kukaan muu suostunut kirjoittamaan referaatteja. Minä sain aina kunnian kirjoittaa. Eikä kukaan koskaan valittanut lukemastaan. Ja nykyisessäkin saan kirjoitella aina sitä sun tätä. Ei sillä kieliasulla ole yhtään mitään merkitystä. Pääasia on, että tekstiä tulee :).

   Että lähetä vaan osoitteet :). Ehkä saisin jotain ideoita meidän kennelin sivuille ;).

   Ja arvaa odottelen innolla sitä kahvilan avaamista! Heti tulen kyllä käymään teellä ja kakulla. Onhan sulla on siellä kunnolliset ISOT teekupit ja irtoteetä? Jännittävää! Milloin sulla on avajaiset?

   Poista
  3. :D. Olen nyt vasta päivittänyt nämä tilan omat sivut, joihin oli vain vuosien varrella lisäilty informaatiota ottamatta mitään pois, ja tuloksena oli melkoinen sillisalaatti täynnä vanhetunutta tietoa. Mun tehtävä oli vain tehdä suursiivous, leikata ja liimata tekstejä ja uusia kuvia. Yllättävän iso projekti sekin oli. Nyt siinä on sitten pohja kutakuinkin kunnossa, ja sinne voi lisäillä niitä kahvila ja kauppajuttuja - ellei niille tule ihan omat sivut. Saa nähdä. Nuo sivuthan vaatisivat oikein perusteellista uusimista (ovat jo vähän vanhanaikaiset), mutta se kannattaa tehdä vasta sitten, kun tiedetään tarkkaan, mitä kaikkea tänne tulee.

   Kahvila avataan virallisesti vasta heinäkuun puolella - tässä on niin paljon hommaa ennen sitä ja se iso teatteritapahtuma kesäkuun lopussa. Mutta kutsun sut sitten koemaistajaksi kun alan suunnittelemaan tarjottavia :D.

   Irtoteetä tulee ja teetä tulee varmaan myyntiinkin - merkistä en ole ihan vielä varma :). Astioita ei ole vielä hankittu, mutta sellaiset isot kupit ovat suunnitelmissa...

   Poista
 2. Ihanaa! Pääsen koemaistamaan!

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!