lauantai 13. huhtikuuta 2013

Puutarhahommia lumisateessa

Täällä on satanut koko eilisen päivän lunta ja kesä tuntuu olevan kovin kaukana; mutta ei lannistuta! Eihän? kyllä se sieltä tulee ja saattaa tulla pikemmin kuin arvaammekaan, joten miten mahtaa käydä omien basilikoiden tänä vuonna...


Ovat vielä kovin pieniä... Mutta sitäkin terhakkaampia: seisovat rivissä asennossa kuin pienet sotilaat,  joten kyllä me basilikaa omasta penkistä saadaan - ihan varmasti! Ne uskovat kevääseen ja tulevaan kesään jos oma usko alkaakin välillä horjua.

Ja mitäpä sitä tällaisessa lumisateessa muita puutarhatöitä tekee, kuin suuntaa puutarhamessuille! Lilleströmissä Oslon kupeessa järjestetään tänä viikonloppuna Norjan suurimmat puutarhamessut. En ole mikään messutyyppi, oikeastaan inhoan sitä väentungosta, mutta nämä tuntuvat nyt tärkeiltä. Ja kun minulle tarjottiin tätä mahdollisuutta, niin on se mentävä.

Puutarha  on norjaksi muuten "hage". Se on paljon kauniimpi sana kuin ruotsin "trädgård", josta suomen sana puutarhakin on käännetty. Kun eihän puutarhassa nyt pääsääntöisesti puita kasvateta?


Mutta luuletteko, että sieltä löytyy kauniimpia ruukkuja, kuin nämä ikivanhat saviruukut, jotka löysin navetan alta? En usko. Ei tuollaista patinaa osata tehdä edes Kiinassa. Se syntyy vain vuosien aikana vanhan navetan alla :).

Mukavaa viikonloppua kaikille! Haaveilkaa ainakin puutarhasta, jos siellä pihalla ei ihan vielä pysty kuopsuttelemaankaan.

4 kommenttia:

 1. Hyvää matkaa messuille! Lunta tulee ja harmaa on maisema. Minä suunnittelen kortteja joistakin valokuvistani. Tarvitsisin omia kortteja postcrossingiin. Saa sitten nähdä tilaanko mitään lopulta :). Mutta meneehän tämä aika näinkin. Haaveillessa. Parasta meditaatiota minulle rankan viikon jälkeen.

  Puutarhastakin olisi mukava haaveilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva reissu mutta kaikista kivointa oli palata tänne herran kukkaroon sieltä vilinästä :). Tuollaiset messut on tosi uuvuttavia. Ostin kumisaappaat ja saattaa olla, että saadaan kasvihuonekin ;). Se möi ihan itse itsensä - mun ei tarvinnut edes vihjailla :D

   Poista
 2. Heippa!Sinulle on tunnustus blogissani:)http://mybeautifulreallife1.blogspot.fi/2013/04/monia-tarkeita.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! Tällainen lämmittää mieltä! Otan haasteen vastaan - en ehkä vielä tänään, mutta ihan lähitulevaisuudessa! kiitos :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!