sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Se taitaa olla sitten talvi...


Talvi tuli  yhtäkkiä ja tilaamatta. Lumi satoi samana päivänä kun palasin lomaltani ja sen jälkeen pakkanen onkin pysytellyt tuolla kymmenessä asteessa. Autoa pitää lämmittää ja sisälläkin meinasi tulla vilu, kun lattialämmitys reistaili.

Aurinko on painumassa vuorten taakse pariksi kuukaudeksi ja jaksaa paistaa tähän pihaan enää hetken aamupäivisin. Mutta jos aurinko ei paistakaan, niin aamuinen tähtitaivas kyllä korvaa sen. Kun kävin aamukuudelta antamassa hevosille aamuheinät, kuu oli jo painut vuorten taakse ja tähtitaivas oli käsittämättömän upea. Seisoin pitkään linnunradan alla ja ihmettelin universumin kauneutta. Kaikki täällä maapallolla tapahtuva ruma ja paha, puhumattakaan omista pikkumurheista, tuntui hetken olevan kovin pientä sen suuruuden rinnalla.

Jos itse vielä vähän arastelen tuota äkillistä kylmyyttä, niin hevosia ja hevostyttöjä se ei tunnu häiritsevän. -12 ja hyytävä tuuli päälle, mutta mitä siitä. Se on sitä norjalaista sisua.


8 kommenttia:

 1. Jo sama täällä... Eka päivänä masensi ihan kovasti, mekin kun tultiin reissusta suoraan talveen. No, kaipa tähän taas tottuu. Tsemppiä meille maalaisille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä on vähän kaksipiippuinen juttu. Toisaalta lumi valaisee kummasti, mutta jos se jatkuu tällaisena, niin tulee kovin pitkä talvi...

   Poista
 2. Blogihaaste sinulle odottaa blogissani, jos mielit siihen tarttua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Kävin jo vilkaisemassa, oli kevyet kysymykset :D. Heti kuitenkin käynnistyi ajatusprosessi, elämän tarkoitus? Ollako vai eikä olla? Saatan tarttua haasteeseen...

   Poista
 3. Varmaan oli sokki kun etelän lämmöstä tulit pohjoiseen ja paukahti talvi päälle.-Muuten noista jyrkänteistä tuolla etusivun kuvassa; tippuuko sieltä kiviä, soraa, lunta, vettä..., villieläimiä ? Näin tasamaan asukkina ovat kyllä jylhän-komeita. Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän noilta jyrkänteiltä tulee kaikenlaista alas. Lähinnä kuitenkin vettä - monessa paikkaa on varsinkin keväisin vesiputouksia. Joskus olen kuullut tässä lähistöllä myös isomman kivivyöryn, ja se on tosi epämiellyttävä ääni - siinä ikäänkuin perusturvallisuus järkkyy. Ja kerran oli tosiaan iso kivenjärkäle keskellä tietä juuri tuon kuvan jyrkänteen alapuolella, en tiedä kuinka korkealta se oli siihen lentänyt.

   Eläimiä tai ihmisiä tuolta putoilee harvemmin. Hirvet tosin käyvät noilla näköalapaikoilla ihailemassa maisemia, siellä on usein hirvenkakkoja ihan reunalla :).

   Kyllä nämä maisemat tuntuivat Oulun jälkeen aika huimilta. Nyt näihin on jo vähän tottunut, mutta nautin edelleen. Nyt saattaisi olla vaikeaa sopeutua ihan tasamaalle - meri tosin kompensoisi vuorten puutetta :).

   Poista
 4. Niin kauniita kuvia ja hevosia <3
  Lumi on täällä yhä unelmissa vain, mutta kukapa tietää....
  Aamulla oli liukasta, sillä kadut olivat mustan jään peittämät ja sitten alkoi sataa - tyypillinen Stavangerin talvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tuli kerralla kunnon talvi. Nyt on tosin vähän lauhtunut - onneksi. Se -15 alkoi olla jo vähän liikaa näin marraskuussa...

   Mutta kaunista täällä on ja ihanan valoisaa. Kun vien hevosille illtaheiniä, pärjää kuun ja lumen valolla, taskulamppua ei tarvitse.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!