sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Hyvien ihmisten hyvät teotTaas eletään vuoden hämärintä aikaa. Yksi leuto päivä sulatti lunta ja pakkanen sen taas jäädytti - nyt on todellinen pääkallokeli. Jätänkin suosiolla väliin niin kylämme joulumyyjäiset kuin adventtikirkonkin ja vietän ensimmäistä adventtia ihan täällä kotona. Violetti adventtikynttilä palaa lipaston päällä ja radiossa soi joululaulut. Huomenna vaihdan sitten radiokanavaa ja kuuntelen joululauluja seuraavan kerran vasta jouluna. Ainakin yritän.

Mutta nyt täällä on oikein tunnelmallista. Hevoset rouskuttavat ulkona päiväheiniään, kissat nukkuvat ja kynttilät palavat. Kaikki on ihan hyvin, juuri nyt.

Maailmalla ja politiikassa kuohuu mutta antaa kuohua. Median täyttää pahuus, ennakkoluuloisuus, itsekkyys, valehtelu ja oman edun tavoittelu. Ja ne tavallisten ihmisten tekemät pienet hyvät teot jäävät uutispimentoon.

Kuten vaikka se, kuinka ystäväni kielitaidoton isä oli koiraa ulkoiluttaessaan löytänyt märän ja palelevan nuoren miehen jätesäkin alta pohjoissuomalaisen kaupungin puistosta. Mies oli Sri Lankasta, ja yrittämässä perheensä luo Norjaan. Ystäväni isä vei tämän kotiinsa, lämmitti saunan ja antoi ruokaa. 

Tavallinen suomalainen mies, joka istuu usein jäähallissa kannustamassa suosikkijoukkuettaan. Juuri sellainen mies, joka voisi yhtä hyvin seistä mielenosoituksessa huutamassa Suomea suomalaisille. Mutta hän on valinnut toisin. Tekee aamiaista vastaanottokeskuksessa ja vie apua tarvitsevia kotiinsa lämmittelemään. Tekemättä siitä mitään numeroa, koska niin kuuluu tehdä. Lähimmäistä pitää auttaa. Eikä hän ole ainoa, hyvien ihmisten hyvät teot eivät vain ylitä uutiskynnystä. 

Hyvää ensimmäistä adventtia.

6 kommenttia:

 1. Näin on. Hyvät uutiset eivät myy. Täällä Oulun seudulla on kyllä tunnelmat laidasta laitaan. Säälittää myös vapaaehtoiset auttajat ja pakolaisten asuntopaikoista huolehtivat. Heihin kohdistuu paine; mamujen paapojiksi nimitellään.-Tosin täällä Hailuodossa kaikki on rauhallista, hämärää ja tuulista. Lumet suli pois. Kumma syksy. Joulunkin pitäisi tulla; siihen kuuluisi ehdottomasti valkoinen maa. Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin ymmärrän sen, että tämä yhtäkkiä lisääntynyt pakolaisten määrä herättää monissa pelkoa ja sitä kautta vihaakin, mutta sitä en ymmärrä, että se viha kohdistetaan ihan vääriin kohteisiin - itse pakolaisiin tai näitä auttaviin tahoihin.

   Hailuodossa on varmaan vähän sama tunnelma kuin täälläkin - kaukana kavala maailma :). Toivottavasti saatte valkean joulun, täällä on vielä lumiset maisemat, mutta ei se kovin montaa leutoa päivää vaadi, että nämä sulaisivat pois :).

   Poista
 2. Tavallisten ihmisten joukossa on paljon hyvää tahtoa, mutta kuten Riitta tuossa ylhäällä jo kommentoikin, hyvät uutiset eivät myy.
  Tässä uudessa ja vaikeassa tilanteessa on niin helppo yleistää, syytellä, lietsoa ja levitellä tarinoita - se on vaarallista.

  Minäkin pakenen maalle rauhaan, enkä avaa tv:tä tai katsasta uutisotsikoita vähään aikaan. Tekee ihan hyvää.

  Mukavaa 2. adventtia ja Itsenäisyyspäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista - en enää ehdi toivottamaan samaa takaisin, mutta hyvää tulevaa kolmatta adventtia :).

   Aina välillä tekee hyvää sulkea korvansa ikäviltä uutisilta ja keskittyä yksinkertaiseen elämään.

   Poista
 3. Rauhallista itsenäisyyspäivää ystäväni,rapsutuksia karvaisille ja halauksia sinulle <3

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!