lauantai 7. marraskuuta 2015

Marraskuinen Rooma


Kirkonkellot soi, skootterit pärisee, kissat mouruaa ja ihmiset huutelevat toisilleen italiaksi. Asumme aika lailla keskellä Roomaa, ihan sattumalta yhden Rooman pittoreskeimman, pienen keskiaikaisen aukion, Arco degli Acetarin, laidalla. Tuntuu, että koti Norjassa on valovuoden päässä.

Rooma on näin marraskuussa lämmin, mutta vähemmän helteinen, kiireinen, mutta vähemmän ärsyttävä, tuoksuva, mutta ei haiseva. Ja yhtä ihana kuin ennenkin.

Tavallisesta roomalaisesta supermarketista ostetut tomaatit tuoksuvat samalta kuin tomaatit lapsuudessa. Ovat vähän kuhmuisia ja epämuodostuneita, mutta tuoksuvat ja maistuvat senkin edestä. Siinä kiteytyy aika hyvin koko roomalainen elämänmuoto. Vähän rujoa ja kolhiintunutta, mutta tuoksuvaa ja maistuvaa ( ja sitten voi tietenkin miettiä, kuinka hyvin meidän kaupoissa myytävät tomaatit kuvaavat meidän elämänmenoa siellä pohjoisessa :D ). 

Sikäli on kotoista, että meni varmaan tunti, kun kissa ilmestyi oven taakse. Kuinka ollakaan. Ja kun tänään aamulla lähdettiin liikeelle, juoksi se taas kurnuttaen paikalle. Kissa numero kuusi.

6 kommenttia:

 1. Voi, Rooma on aika kiva. Vaikka en olekaan yhtään kaupunki-ihminen. Tajusin juuri, että olen ollut siellä vain talvella! Ja aikaisin keväällä. En tiedä yhtään, millaista Roomassa on kesällä.
  Ihanat kuvat ja tunnelmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rooma on ihana ja tosi hyvää vastapainoa sille tavalliselle maalaiselämälle. Pieni iso kaupunki.

   Aika kuvaavaa on, että vaikka asutaan hyvin keskellä Roomaa, niin oven takana istuu kissa, pyykit roikkuu ikkunoiden ulkopuolella kuivumassa ja kaikki paikalliset näyttävät tuntevan toisensa. Täällä tuskin naapurit ohittavat toisiaan tervehtimättä, niin kuin vaikkapa Helsingissä saattaa tapahtua.

   Jos vaikkapa Helsinki tai Oslo tahtovat nykyään lähinnä väsyttää ja uuvuttaa, niin jostain syytä Roomalla ei ole muhun samaa efektiä - en ihan tiedä miksi.

   Tänne ei kesällä muuten kannata paljon tullakaan. Turistien määrä saattaa olla hirvittävä, ja helteellä tämä on saasteinen pätsi. Syksystä kevääseen on ehdottomasti paras aika Rooman vierailulle. Nytkin täällä on päivisin vielä 20 astetta lämmintä ja turistien määrä ihan kohtuullinen.

   Ja vaikka Roomasta niin tykkäänkin, niin en ehkä täällä haluaisi kuitenkaan asua. Arki täällä saattaisi olla aika erilaista kuin loma.

   Poista
 2. Siellä sitä on historiaa! Mahtavaa lomaa Sulle! Terkkuja täältä pimeästä pohjolasta. Perämeri pauhaa...Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä riittää historiaa ja nyt vielä aurinkoa ja lämpöäkin :). Kiitos, nautitaan lomasta!

   Poista
 3. Voi mitä tunnelmia - rakastan Italiaa <3

  Täällä Stavangerissa on riehunut jo pari päivää kauden ensimmäinen myrsky, eli tuuli tunkee sisälle asti ja vettä on tullut ihan kiitettävästi.

  Kiitos kuvista - pieni matka teki hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä saadaan nauttia kesäkeleistä - päivällä mentiin yli 25 asteen. Tekee kyllä terää tähän aikaan vuodesta.

   Italia on kyllä ihana. Olisi aika hienoa, jos voisi viettää osan vuodesta vaikkapa täällä Roomassa.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!