tiistai 22. huhtikuuta 2014

Pääsiäishöyheniä

En voi enää toivottaa hyvää pääsiäistä, mutta voin toivoa, että teilläkin oli hyvä pääsiäinen. Norjassahan pääsiäinen on tosi suuri juhla, mutta ei uskonnollisessa mielessä. Täällä se tarkoittaa yleensä yli viikon lomaa sekä reissua jonnekin korkealle, missä on lunta. Keväthankia, solveggia ja koossailua ystävien kanssa. Tuo koossailu "kosa seg" on muuten hyvin tavallinen norjainen ilmaisu, jota käytettään kaikesta sellaisesta mukavasta, leppoisasta olemisesta, ja pääsiäinen on norjalaisille juuri sitä. Pääsiäislauantaina tuossa joen toisella puolella soitettiin kirkonkelloja moneen kertaan ja tosi voimallisesti. Norjalainen ystäväni totesi, että pääsiäisenä norjalaisia ei ilmeisesti ole kovin helppoa saada kirkkoon :).


Omaan pääsiäiseeni mahtui sopivasti kaikkea. Auringossa istumista, puutarhahommia, hyvää ruokaa, pääsiäismunia, metsässä samoilua, ystävien kanssa olemista, seinustalla juotua kahvia, yksin vietettyä aikaa ja tietysti hevosia, kissoja ja koiria. Ja pellolla ruokailevia kurkia ja näitä ihania sulkia ja höyheniä. Höyhenethän kuuluvat pääsiäiseen.


Luulin löytäneeni pellolta kurjen sulan ja toin sen aarteena kotiin. Sain sittemmin kuulla, että kyse ei ole kurjesta, vaan sepelkyyhkyn pyrstösulasta, mutta upea sekin. Kurjen sulka jäi kuitenkin päähäni melkein pakkomielteenä ja olen vaellellut tuolla kurkien ruokailupellolla jo useampaankin otteeseen etsimässä kurjen sulkia tai höyheniä. Lucia-kissa istui olkapäälläni yhdellä etsintäreissulla ja tunsin hetkittäin olevani pakanallisen pääsiäisen ytimessä. Luuta vain puuttui :). Kerran keskittyessäni poimimaan pieniä höyheniä kuulin selvästi korpin äänen hyvin läheltä. Katselin hämmästyneenä ympärilleni, mutta korppia ei näkynyt missään. Ja olin keskellä peltoa. Ehkäpä se oli korppi jostain toisesta maailmasta? Tiedä häntä :).


Ja lopulta sillä ei ollut enää mitään merkitystä, miltä linnuilta höyhenet olivat - yhtä kauniita kaikki. Luonto on täynnä pieniä ihmeitä kun pysähtyy hetkeksi ja katsoo tarpeeksi läheltä.

Kauniita kevätpäiviä teillekin!2 kommenttia:

  1. Nyt se kevät alkoi tekemään tuloaan täälläkin oikein jättiaskelin. Joten oikein hyvää kevättä täältä meiltäkin!

    VastaaPoista
  2. Täällä on koivuissa jo hiirenkorvat, paikoitellen pienet lehdet. Kevät etenee vauhdilla tässä lämmössä!

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!