sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Hyvä renki, huono isäntä

Saman otavan alla on nyt sitten facebookissa. Ainakin kokeeksi. Löytyy toistaiseksi ihan hakemalla nimellä "Saman otavan alla". Tulee sitten linkit tuohon sivuunkin, kun saan ne toimimaan. Erittäin hyvistä ja (lähes) aukottomista ohjeista huolimatta joku vielä mättää :). Mutta pikkuhiljaa. Muille bloggareille tiedoksi, että Pink Bubble- blogista löytyy helppotajuisia ohjeita varmaankin kaikkiin vastaantuleviin ongelmiin. Suosittelen!


Mutta facebookissa ollaan, ainakin toistaiseksi, tervetuloa tykkäämään kaikki siellä majailevat! Sisältönä ovat tietenkin nämä postaukset, mutta ehkä myös lyhyitä päivityksiä ja kuvia tämän blogin ulkopuolelta, ehkä jotain mielenkiitoisia linkkejä - saa nähdä. Mutta ytimenä on tämä blogi, ja tarkoituksena luoda yksi uusi tapa seurata tätä blogia. Jos sinne syntyy jotain laajempia juttuja blogin ulkopuolelta, niin voin siirtää niitä sitten tänne päin - kai se niinkin voi toimia :). Tämä sen takia, että tiedän, että monet eivät ole facebookissa, enkä halua ketään sinne painostaakaan.


Mutta te, jotka ette ole facebookissa, teille tiedoksi, että sinne voi kirjautua ihan perustiedoillaan, ilman kuvia ja laatimatta mitään erityistä omaa profiilia. Se mahdollistaa tällaisten ryhmien seuraamisen, koska facebookissa on tarjolla  myös paljon mielenkiintoista ja hyödyllistä, mainittakoon vaikkapa paikalliset ostetaan- myydään - vaihdetaan ryhmät. Siellä ei tarvitse kertoilla omasta elämästään, jakaa mitään tai ottaa edes yhtään kaveria. Se on ihan ok. Saattaa jopa olla, että facebook ihan siinä alkuperäisessä tarkoituksessaan alkaa olla tiensä päässä - sen verran monet ovat siihen kyllästyneet, ja koko ajan tulee muita mielenkiintoisia juttuja.Itselleni fb on ollut aika tärkeä varsinkin nyt ulkomaille muuton jälkeen, koska fakta on, että kaikkien kanssa ei tule soiteltua - ei, vaikka haluaisi. Ei yksinkertaisesti ehdi. Henkilökohtaisilla sivuillani olen pitänyt "kaverimäärän" aika pienenä, alle sadassa ja siinäkin on vähän liikaa. 

Mutta summa summarum: tämä sosiaalinen media, some, on tosi kiehtova juttu. Niin blogit, facebook,  twitter, instagram, pinterest kuin lukuisat muutkin. Kivaa, hyödyllistä mutta koukuttavaa. Ja näissä piilee myös vaara: siinä saattaa jäädä oikea elämä elämättä, oikeat kohtaamiset kohtaamatta ja tärkeät hetket elämättä, jos mielessä pyörii vain se, että tämä hetki pitää ikuistaa ja saada jaettua jossain sosiaalisessa mediassa. Eli hyvä renki, mutta erittäin huono isäntä. 

Olen itse hyvä esimerkki näistä vaaroista: minäkin istun nyt tässä koneen ääressä, vaikka ulkona on pitkästä aikaa hieno ulkoilukeli. Niinpä laitan ulkoilukamppeet päälle ja lähden ilahduttamaan Ajaxia ja Zaloa pienellä lenkillä - niillä kun ei ole facbookia tuolla häkissään :). Ja loppuun vielä video, joka pysäytti ainakin minut. Paradoksaalista kyllä, näin sen facebookissa :).

2 kommenttia:

 1. Jo toki löytyi Saman otavan alla Facebookista :). Tuulan turinathan siellä on jo ollut kanssa jonkin aikaa. Minä olisi halunnut semmoisen Facebook-logo-linkin sinne blogiin, vaan en osannut laittaa. Mutta onhan siellä se linkki muuten... Mutta ei ilmeisesti kovin näkyvänä.

  Minulla on Facebookista vain hyviä kokemuksia. Ulkomailla asuvien suomalaisten ryhmät ovat auttaneet yhdessä sun toisessa asiassa. Monet tietää monista asioista kun vaan kyselee. Ja ennen kaikkea ajatustenvaihtoa siellä on paljon ja eri maiden vertailuja. Ja olen jopa tavannut suomalaisia, joihin olen tutustunut niissä ryhmissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu, facebook on vähän kaksipiippuinen juttu, mutta omatkin kokemukset ovat pääasiassa positiivisia. Mulla se toimii parhaiten niin, että pidän omalla sivullani henkilökohtaisten kavereiden määrän hyvin maltillisena ( en vartavasten haali kaverikseni ihmisiä, joita tuskin tunnen) - niin pysyn mukana kavereideni tekemisissä vaikka en roikkuisikaan siellä koko ajan. Ja tosiaan jotkut ryhmät on tosi kivoja, esim. just se meidän norjasuomalaisten ryhmä. Suomessa käytin sitä ostetaan- myydään- vaihdetaan ryhmää. Myös yritysten facebook-sivut päivittyvät usein myös paremmin kuin perinteiset nettisivut - nettisivuilta kun on usein vuosia vanhaa tietoa. Joten enemmän siinä on positiivista kuin negatiivista ja itse käyttäjänä pystyy paljon vaikuttamaan, minkälaiseksi se oma fb-suhde muodostuu :). Siis hyvä renki, mutta huono isäntä :).

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!