torstai 29. elokuuta 2013

Suojelusta keholle ja kodille

Olen ollut täällä muutaman päivän täysin autottomana ja myös pyörättömänä, joten kauppamatkat ovat tuottaneet haasteita. Hädässä ystävät kuitenkin tunnetaan. Eilen aamulla ystävä kurvasi pihaan kauppakassin kanssa ja iltapäivällä naapurin mies tuli mukanaan nippu luomu-porkkanoita. Ja loput eväät löytyi sitten pihalta, vaikka kasvimaasuunnitelmat eivät tänä kesänä ihan toteutuneetkaan... ainakaan suunnitellussa mittakaavassa.


No mutta äiti maan suunnitelmat toteutuivat taaskin, ja nokkosia kasvaa joka nurkassa. Tiesittekö muuten: paitsi että nokkoset ovat uskomattoman terveellisiä, todellista lähi-superfoodia, niin ne myös suojaavat kotia pahoilta hengiltä ja muilta ei toivotuilta vierailta ja negatiivisilta energioilta.... Nokkonen on suorastaan "kasvikunnan rotweiler tai dobermanni", todetaan ainakin Sinikka Piipon "Kasvien salaiset voimat"-kirjassa. 

Tuo kirja on muuten aika mielenkiintoinen ja kiehtova. Ostin sen aikoinaan siskolleni lahjaksi, mutta kotona huomasin sen olevan lahjaksi vähän turhan "mystinen" wicca-oppeineen. Kyseessä on kuitenkin professori ja kasvitieteilijä Piipon kirjoittama tuhti tietopaketti, ja niin se jäi omaan kirjahyllyyni ilahduttamaan ja viisastuttamaan.


No, nykyinen kotini on ainakin tehokkaasti suojattu näillä "kasvikunnan rotweilereilla", koska ihan joka seinustalta puskee nokkosta, ja syötäväksikin sitä riittää. Tänään munakkaaksi. Päätin ryöpätä nokkoset ensin pannulla ja veden haihduttua lisäsin kananmunat. Hyvin toimi, eikä pistelyt kieltä. (lisäys: mulla oli vähän liikaa vettä, sitä ei tarvitse kuin ihan vähän - muuten menee turhaksi keittämiseksi...)


Tuon annoksen jälkeen tunsin voiman suorastaan virtaavan suonissani. Tai sitten se oli plasebo-vaikutusta, mutta terveellinen ateria taatusti. 

Mutta onko kasveissa salaisia voimia? No ihan varmasti niissä on paljon sellaista, mistä me emme vielä (vai enää?) ymmärrä mitään. Uskon, että löytäisimme usein paljon paremmat lääkkeet menemällä metsään kuin apteekkiin. Mutta taitoa se vähän vaatii ja perehtymistä. Nokkosen tuntee kuitenkin kaikki, joten siitä on hyvä aloittaa. Ja jos joku ei tunne nokkosta, se kyllä esittelee itsensä pomittaessa, joten sitä kannattaa kohdella kunnioittavasti.  Niin kuin tietysti kaikkia kasveja ja muitakin luojan luomia. Koskaan emme tiedä, millaisia voimia niissä lopultakin piilee....


2 kommenttia:

 1. Onpas kivat kuvat ja varmasti tosi herkullista ja terveellistä tuo nokkonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokkonen on kyllä todellinen terveyspommi, mutta liian tuttu ja liian lähellä... Me ihmiset kun ollaan vähän kummallisia siinä, että kaikki vieras tuntuu hienommalta. Superfood-putiikit ovat pullollaan gojia, macaa, acaita, camu camua ja vaikka mitä (niiden terveellisyyttä ollenkaan väheksymättä), ja samaan aikaan nämä omat superfoodimme kuten juuri nokkoset jäävät tuonne ulos kuihtumaan ja mustikat ja puolukat metsiin mätänemään... Onneksi olen aistivinani, että tämä on vähän muuttumassa... ehkä...

   Ystäväni totesi, että luonto on niin viisas, että ympärillämme kasvatetaan sitä, mitä me tarvitsemme. Meidän ei todellakaan tarvitsisi lähteä sinne metsään tuolla (vai siellä? :D) maailman toisella laidalla, vaan ihan siihen omaan metsään - tai usein ihan omaan pihaan.

   Ja tämän saarnan jälkeen voin sitten mennä katsomaan peiliin. Ei tuo nokkonen nimittäin ihan alvariinsa löydä omaankaan pöytääni :D

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!