keskiviikko 21. elokuuta 2013

Onnellisesti kotona. Ja onnellisena.

Kesä? Loppukesä? syyskesä? alkusyksy? Tästä syntyi eilen keskustelua ystävien kanssa. Toiset haluavat pitää vielä kiinni kesästä, mutta syksyn lapsena nautin niin tästä ajasta, kun krassit ja kehäkukat kukkivat, puolukat alkavat punertaa oikein kunnolla ja ilmassa on jo hitunen kirpeyttä - ainakin näin aamulla. Jos elokuu on vielä loppukesää, niin syyskuussa alkaa sitten syyskesä. Vai alkusyksy :D.Palasin maanantaina kotiin ja on taas hyvä olla täällä. Suomen koti on nyt tyhjä ja valmiina ottamaan uuden asukkaan, joten nyt minulla on asunto Suomessa, mutta koti ainoastaan täällä. Toisaalta tuntuu hyvältä asettua nyt kunnolla yhteen paikkaan, mutta toisaalta se on vähän pelottavaakin. On ollut jotenkin turvallista pitää toista jalkaa vähän Suomessa... 


Puutarhani typistyi tänä vuonna ruukkuihin ja purkkeihin. Hankin alkukesästä sinne teatteritapahtumaan paljon erilaisia yrttejä, mutta nyt mulla ei ole aavistustakaan, mitä ne kaikki oikein ovat. En muista kuollaksenikaan enkä häpeäkseni tunnista edes mausta tai hajusta. Paitsi rosmariinin, basilikan ja oreganon. Pitänee tutkia asiaa, ehkä se selviää. Ja siinä sivussa saatan oppia taas vähän lisää yrteistä.  Toivottavasti :).Alkaako teidän vuodenkiertonne muuten vuoden alussa tammikuussa vai näin syksyllä? Oma uusi vuoteni nimittäin alkaa aina näin syksyllä...


Kauniita kesäpäiviä teillekin! Vai syyskesän päiviä? Pääskyset ainakin ovat jo lähteneet ja illalla piti  kaivaa lampaantalja sohvalle lämmittämään. Ja sytyttää kynttilä. 

Mutta tälle päivälle on luvattu yli 20 astetta lämmintä. Joten kyllä se on vielä kesä. Ainakin päivällä :).

6 kommenttia:

 1. Voi kyllä vielä on kesä! Ja syyskuussa alkaa ihana, ihana syksy;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täälläkin nyt kesältä tuntuu. Ulkona on yli 20 astetta ja aurinko porottaa. Mutta kyllä se ihana syksy kuiskii jo nurkan takana :).

   Poista
 2. Loppukesäähän tämä :). Kyllä minun vuoteni aina alkaa kesän jälkeen. Silloinhan alkaa kaikki uudestaan. Opettajan työssä se erityisesti painottuu.

  Täällä on aamuisin neljä astetta, mutta päivällä parikymmentä. ihanaa aikaa. Olen aina pitänyt syksystä. Tosin kevään lapsena on kevät suosikkuvuodenaikani. Mutta syksyssä on sotä uudelleen aloittamisen iloa ja jännitystä.

  Kivaa kun olet kotona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa olla kotona! Loppukesä ja alkusyksy on kyllä ihanaa aikaa. Mutta on kevätkin, joten eläköön vuodenajat! Paitsi marraskuun ja tammikuun voisi mahdollisesti poistaa kalenterista. Ja olisin valmis harkitsemaan helmikuutakin :D

   Poista
 3. Minun vuodenkiertoni alkaa ehdottomasti keväällä, kun lumi sulaa ja sitten kaikki alkaa taas kasvaa. Nämä loppukesän lämpivät päivät ovat mukavia. Voi vielä olla ulkona nauttimassa auringosta ja lämmöstä. Ja sitä paitsi nurmikkoakin pitää leikata edelleen vajaan viikon välein. Tänä vuonna kesä ilmoiltaa on ollut paras Norjaan muuttoni jälkeen. Lisää näitä, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uhkailin kesäkuussa jo muuttavani kreikkaan, mutta olen muuttanut mieltäni. Kauniit ilmat ja helteet vain jatkuvat! Aamuisin tuntuu jo syksyltä, mutta näin päivällä on kyllä täysi kesä!

   Tuo vuoden hahmottaminen on jännä juttu. Ensinnäkin se, että kaikilla uusi vuosi ei alakaan tammikuun ensimmäisenä, vaan se voi alkaa oikeastaan mihin aikaan vuodesta tahansa. Toiseksi ihmiset hahmottavat vuoden kierron eri tavalla. Toisille vuosi asettuu ikäänkuin ympyrälle ja toisilla taas janalle. Itse taidan olla enmmän noita jana-ihmisiä :).

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!