maanantai 6. maaliskuuta 2017

Kevään rajamailla
Täällä eletään vielä kovin talvisissa maisemissa, mutta valo lupailee jo kevättä - ehdottomasti. Myös jokeamme peittänyt jää on antamassa periksi. Olen aina pitänyt itseäni enemmän syksyihmisenä, mutta vuosi vuodelta kevät on tullut tärkeämmäksi. Jokainen keväinen viserrys saa sydämen sykähtämään.

Ystävä tuli Suomesta ja toi tullessaan tuliaisia. Eilisen sunnuntain elin siten pelkästään ruisleivällä ja karjalanpiirakoilla - jos nimittäin jotain Suomesta kaipaan (ihmisten lisäksi), niin juuri näitä kahta.  Siinä sivussa "nautin" kyllä vielä valkosipulia, inkivääriä, c-vitamiiniä ja sinkkiä - flunssa kun meinasi tulla päälle oikein kunnolla. Mutta nyt olo on taas ihan ok, kiitos tuon lääkityksen. Itse uskon eniten valkosipulin voimaan - se on pelastanut minut niin monta kertaa.

Tuo ylin kuva on työpaikaltani - voiko Norjalaisempaa työpaikkaa olla :). Tuossa ollaan jo tänäkin keväänä aika monta kertaa istuttu "tulilla" ja paisteltu makkaraa. Siinä tulee vähän niin kuin mökkiloma ja työpäivä samassa paketissa. Olen onnekas!

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. No vautsi, mökkiloma ja työpäivä, on aika mahtava paikka todella! Mutta kovin kovin talvinen. Eipä silti, täällä Suomen etelärannikollakin on maa pääosin valkoisena.
  Valkosipuliin minäkin uskon, se on pilleriantibiootteja voimakkaampi - etenkin, kun siihen vielä uskoo lujasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvista on kyllä... olisi ehkä pitänyt laittaa tohon, että norjalainen mökkiloma, koska norjalaisille mökkiloma on just tätä: lunta, vuoria, hiihtoa ja bålpanne (toi häkkyrä). Norjalaisten ihannemökki on nimittäin vuorilla. Mitä korkeammalla, sen parempi :). Meille suomalaisillehan mökkilomasta saattaa tulla vähän muut mielleyhtymät :).

   Mutta vaikka on talvista ja lunta näyttää tulevan koko ajan lisää, niin eiköhän se tästä vielä iloksi muutu. Aurinko lämmittää jo tosi mukavasti.

   Valkosipuli on uskomattoman tehokasta. Kyllä sitruunat, mustaviinimarjat ja inkivääritkin on tehokkaita, mutta ei ole valkosipulin voittanutta.

   Poista
 2. Tuo ensimmäinen kuva on aivan mahtava!

  Ruisleipä on kyllä tuliaisista aina se paras ja hupenee nopeasti, liiankin nopeasti.

  Koetahan nyt parantua ja nauti Suomi-herkuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla ylhäällä on ollut nyt tosi hienoja päiviä, kun aurinko on jo niin voimakas, että se paistaa pilvien läpi.... Mutta mielummin siis kuvaisin kevään ensimmäisiä kukkia niin kuin sinä :D.

   Kiitos, flunssa meni ohi tuolla valkosipulilla - olo on vähän väsähtänyt, mutta ei kipeä.

   Kauniita kevätpäiviä sinne!

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!